Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - VERENIGDE ARABISCHE EMIRATEN: Wereldtentoonstelling met VIP onthaal

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1999
eenpersoonskamer 2225

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MAART 13/03 tot 19/03/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Deze 6-daagse reis  reis laat u kennismaken met de interessantste bezienswaardigheden van Dubai & Abu Dhabi in combinatie met de World Expo: Dubai is zonder twijfel het meest bekende emiraat dankzij de vele indrukwekkende toeristische projecten, zijn spectaculaire architectuur en wolkenkrabbers – Abu Dhabi, de stad bezit een rijk historisch patrimonium met o.a. de prachtige ‘Sheikh Zayed’ moskee en biedt altijd vele activiteiten.

In de wereldstad Dubai verkent u zowel het Oude als het Nieuwe Dubai. 2 dagen toegang tot de Wereldtentoonstelling inbegrepen met als hoogtepunt het uniek bezoek achter de schermen van de Expo 2020 waar we verwelkomd worden in het Belgisch paviljoen voor een exclusief diner. 

 

top

Hotel AVENUE****

Het Avenue Hotel Dubai ligt in het hart van Dubai en heeft kamers met airconditioning en een flatscreentelevisie. Het zwembad op het dak biedt een panoramisch uitzicht over de stad. De kamers van het Avenue Hotel Dubai zijn modern ingericht en voorzien van een bureau, een minibar en thee- en koffiefaciliteiten. Het hotel biedt ook een fitnessruimte en een cadeauwinkel. Het winkelcentrum Deira City Center ligt 1.4 km verderop en de Dubai Creek Golf & Yachtclub op ongeveer 2,5 km. Het metrostation Al Rigga ligt op slechts een steenworp afstand. In het 24 Seven Manhattan Restaurant kunt u terecht voor internationale buffetten voor ontbijt, lunch en diner. Verder worden er in The Gold Rush - met een Amerikaans Wild West-thema - steaks van de gril en zeevruchten geserveerd.

https://www.avenuehoteldubai.com/

top

Programma

Vrij verblijf met volgende excursies inbegrepen:

Dag 1: HEENVLUCHT  DUBAI 

Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel naar Dubai.

Dag 2: DUBAI

Rond middernacht aankomst op de luchthaven   onthaal op de luchthaven door uw Engelstalige lokale gids. Transfer naar het Hotel Avenue 4* in Deira (of gelijkaardig) en overnachting. Ontbijt in uw hotel. City tour van Dubai. Dit is een fascinerende historische excursie. De oude wijk van Dubai “Bastakiya” met zijn traditionele huizen en zijn windmolens. Bezoek aan het Dubaimuseum dat zich in het fort Al Fahidi bevindt, het oudste fort van Dubai. U steekt de “Creek” van Dubai over met een traditionele watertaxi “Abra". De typische Arabische markten stellen een belangrijk deel voor van het leven en de handel in Dubai. U verkent de soeks van het goud en de kruiden. Verder met een fotostop aan de moskee van Jumeirah, die volledig gebouwd is in witte steen volgens de traditionele middeleeuwse methode, één van de mooiste monumenten van Dubai. Fotostop aan de Burj Al Arab met zijn karakteristieke vorm (zeil). Wandeling doorheen de magische Arabische markt “Madinat Jumeirah” geïnspireerd op een oude Arabische citadel.  Fotostop aan het hotel Atlantis. We keren terug met de “Palm monorail”, die gebouwd is om de kunstmatige eilanden van Palm Jumeirah te bereiken. U geniet hier van een prachtig zicht over de eilanden, de kust en de horizon van Dubai. Middagmaal (facultatief) in een lokaal restaurant. In de namiddag, verder “Downtown” richting wolkenkrabbers. Fotostop aan het standbeeld van Botero. We gaan nu het hoogste gebouw van de wereld, de Burj Khalifa, “beklimmen” (124e verdieping). Om de dag te beëindigen, genieten we nog van het spektakel van de fonteinen van Dubai aan de voet van de Burj Khalifa. Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 3: ABU DHABI - DUBAI – DUINEN SAFARI 4x4    

Ontbijt in het hotel. Vertrek par autocar naar Dubai en vrije dag om op eigen houtje op verkenning te gaan.  Middagmaal. Rond 15u30, WOESTIJN SAFARI per 4x4 met BBQ, we vertrekken met een luxe 4x4 in Dubai en rijden in de richting van de woestijn voor “dune-bashing” op de gouden duinen. Geniet van de zonsondergang voordat u naar het kamp gaat, waar u wordt begroet met een traditioneel kopje Arabische koffie en waar de mogelijkheid bestaat om met een kameel te rijden, shisha-pijp te roken of henna tatoeage te laten zetten. Bij het barbecue diner, dat op open vuur bereid wordt zijn alcoholvrije dranken en water inbegrepen. Terugkeer en overnachting in het hotel.

Dag 4: DUBAI - ABU DHABI - DUBAI

Ontbijt in uw hotel. Vertrek per autocar naar Abu Dhabi en city tour van de stad vanuit Dubai. Abu Dhabi is sinds 1971 de federale hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en bevindt zich aan de kust ten noorden van het emiraat op een eiland in T-vorm dat uitloopt in de Perzische golf en gescheiden wordt van het vasteland door een smalle lagune. Bezoek aan de prachtige moskee van “Sheikh Zayed”. Foto-stop aan Qars al Hosn, de symbolische wieg van Abu Dhabi en het oudste gebouw van de stad. Verder langs de promenade die zich over een lengte van 8 km uitstrekt langsheen de kust van Abu Dhabi.  Foto-stop aan het Emirates Palace hotel, één van de meest luxueuze ter wereld. Middagmaal in een lokaal restaurant.   Na de middag brengen we een bezoek aan het Louvre-museum dat gevestigd is in Abu Dhabi. Dit museum is een, afdeling van het grote Louvre museum in Parijs, en u vindt hier dan ook vele prachtige kunstschatten terug  Autocar naar Dubai, avondmaal en overnachting in het hotel.

Aan het einde van de namiddag/vroege avond  vertrek voor een bezoek aan de World Expo met een VIP-kaart voor het Belgisch Paviljoen en driegangen diner.

Dag 5+6: DUBAI WORLD EXPO

Ontbijt in het hotel World Expo Dubaï. De expo heeft als thema «Verbind uw geesten, bouw een toekomst». Dubaï ontvangt u op de volgende Wereldexpo van 01 oktober 2021 tot 31 maart 2022. De hele wereld is ongeduldig om de eerste Wereldtentoonstelling te ontdekken die plaats heeft in de Arabische wereld. 192 landpaviljoenen benadrukken verhalen uit de hele wereld. Vrij middagmaal. Terugkeer naar het hotel en overnachting

Dag 7: DUBAI  BRUSSEL

Ontbijt in het hotel Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel naargelang het uur van vertrek.

top

In de prijs begrepen

De heen- en terugvlucht met Emirates of gelijkwaardig in ‘economy class’ vanuit Brussel. De transfer luchthaven-hotel en de verplaatsingen beschreven in het programma.  Het verblijf in volpension van het diner de eerste dag tot de lunch de laatste dag, evenals de middagmalen tijdens de inbegrepen excursies (met uitzondering van dag 5 & dag 6 tijdens het bezoek aan de Wereldtentoonstelling). Cruise Dhow met avondmaal en VIP diner in het Belgisch Paviljoen. De uitstappen vermeld in het programma met een lokale gids.  De begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands/Frans en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten, drank aan tafel,  de persoonlijke uitgaven, fooien (ongeveer 20 € te voorzien) voor gids en chauffeur, verblijfstaks ter plaatse te betalen (ongeveer 20€ per persoon voor de volledige reisduur oftewel 2,5 USD**** en 3USD**** per persoon, per nacht) annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort (geldig 6 maanden na terugreis) en Corona paspoort

 

top

Reisgegevens

De vluchten Brussel – Dubai – Brussel met Emirates

Bagage: 20 kg per persoon

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Vluchten onder voorbehoud:

Heenvlucht: EK 184 13/03/2022 BRU-BXB 14u55-00u25 (14/03)

Terugvlucht: EK 183 19/03/2022 DXB-BRU 08u30-12u50

 

top


Developed by aware