Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - VIETNAM CAMBOJDA: Vietnam en Cambodja

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 3100
eenpersoonskamer 3500

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MAART 09/03 tot 22/03/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Deze rondreis laat je kennismaken met de mooiste regio’s en plaatsen van Vietnam en Cambodja. Een onvergetelijke reis wacht op jou! Rondleiding in 3*- hotels.

top

Programma

Dag 1: Trein van Brussel naar Parijs. Vlucht naar Hanoi. Transfer naar het hotel.
Dag 2: Hanoi. Passage buiten het mausoleum van Hochiminh voor het bezoek aan de beroemde pagode, bezoek aan het Museum voor Volkenkunde en de Tempel van de Literatuur. Wandeling in de oude wijk Hanoi. In de vroege avond genieten we van een poppenkast op het water.
Dag 3: Hanoi - Ha Long. Vertrek naar Ha Long Bay door het Vietnamese platteland. Stop om de Dong Trieu keramiekfabriek te bezoeken. Aankomst in Ha Long. Cruise op de baai aan boord van de Emeraudeboot****. Overnachting aan boord.
Dag 4: Ha Long - Hanoi - Hue. Ontbijt en ontscheping rond 11.00u. Vertrek naar Hanoi en lunch onderweg. Bezoek van de Quan Thanh Tempel en Tran Quoc Pagode. Vervoer naar de luchthaven en vlucht naar Hue. Vervoer naar het hotel.
Dag 5: Tint. Hue is erkend door UNESCO en biedt vele historische bezienswaardigheden. Sampan-cruise op de Parfumrivier naar de Hemelse Dame Pagode. Bezoek aan de Minh Mang Tomb. In de namiddag een fietstocht van het hotel naar de keizerlijke stad. Verder naar de Dong Ba markt en bezoek aan een hoedenfabriek. 
Dag 6: Hue - Danang - Hoi An. Reis naar Danang via de Col des Nuages. Bezoek aan het Cham Museum met zijn prachtige collectie beeldhouwwerken. Verder naar Hoi An, aankomst in het hotel. Ontdekking te voet van de stad: het Fujian heiligdom, de Chuc Thanh Pagode, de Japanse brug. Deze overdekte brug verbindt 2 wijken met elkaar. In het midden staat een pagode met gele en groene tegels erop. 
Dag 7: Hoi An - Danang - Saigon. Transfer naar de luchthaven van Danang en vlucht naar Saigon. Bezoek aan Saigon: het voormalige presidentiële paleis met zijn tuinen, de Dong Khoi straat, de Notre Dame kathedraal en het postkantoor (Gustave Eifel). Bezoek ’s middags van Chinatown van Cholon, de Binh Tay markt, de Thien Hau Pagode en een lakfabriek. Aankomst in het hotel.
Dag 8: Saigon - Cai Be - Chau Doc. Vertrek naar het kleine dorpje Cai Be en cruise op de Mekong Delta. Bezoeken aan traditionele fabrieken van snoepgoed en rijstwafels. Transfer naar Chau Doc en stop bij het huis van mevrouw Marguerite Duras uit de film “Amant”. Aankomst in Chau Doc en installatie in het hotel. 
Dag 9: Chau Doc - Phnom Penh. Vertrek per boot langs de Mekong rivier naar Cambodja met een stop onderweg bij de Vinh Xuong grensovergang, een douanepost. Rond het middaguur, aankomst in de rivierhaven van Phnom Penh. Bezoek aan de stad met ontdekking van het Nationaal Museum. Bezoek aan het Koninklijk Paleis en de Zilveren Pagode. Stap in je riksja voor een uurtje verkenning langs de Tonle Sap rivier op de Sisowath kade om bij Wat Phnom aan te komen. 
Dag 10: Phom Penh - Kampong Thom - Siem Reap. Transfer naar Siem Reap (+/- 5 uur). Stop onderweg om het Spinnenreservaat in Skun te bezoeken, een project dat is opgezet om de Cambodjaanse traditie van het eten van tarantula’s uit te leggen. Bezoek aan de pagode van Wat Preah Kokear Nokor en Phum Prasat. Verder naar Kampong Kdei om de Naga-brug te bezoeken. Aankomst in Siem Reap en installatie in het hotel. De rest van de dag vrij.
Dag 11: Siem Reap. Bezoek van de site per Tuk Tuk: Angkor Thom South Gate, Bayon, Baphuon, Elephant Terrace, Lepra King Terrace, Phimean Akas. Bezoek aan de Grote Tempel van Angkor Wat en de Tempel van Ta Phrom.

Dag 12: Siem Reap. Vertrek naar het dorp Kampong Kleang per boot. Bezoek en ontmoeting van de dorpelingen. Bezoek aan het overstroomde dorp. Excursie naar een zijdekwekerij om de productie van traditioneel Khmer textiel te ontdekken.
Dag 13: Siem Reap - terugvlucht. Wandeling naar de Phsar Chas markt, bekend om zijn lokale ambachtslieden. Transfer naar Siem Reap International Airport voor onze terugvlucht (via Hanoi). 
Dag 14: Aankomst in Parijs en trein naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Paris-Hanoï-Paris en het vervoer per trein Brussel-Parijs CDG-Brussel • de rondreis in volpension van het middagmaal dag 2 tot het middagmaal dag 13 • de bezoeken vermeld in het programma met een Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de annuleringsverzekering • de visumkosten (Vietnam en Cambodga) • de fooien voor de plaatselijke gids en de chauffeur

top

Reisdocumenten

Belgisch internationaal paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek + 2 pasfoto's 
Deelnemers met een andere dan Belgische nationaliteit gelieven zich te bevragen bij hun ambassade of consulaat.

top

Sfeerbeelden