Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - ArmeniŽ: De parel van de Kaukasus

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer Ä 1595
Eenpersoonskamer Ä 1755

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 06/05 tot 13/05/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Armenië is het kleinste van de drie Kaukasuslanden en heeft net als zijn buurlanden een rijke geschiedenis en cultuur. Armenië, gelegen op de grens met Europa en Azië, is daarom de ontmoetingsplaats tussen de mediterrane en de Europese cultuur. Het is het land dat als eerste staat in de geschiedenis het christendom als officiële godsdienst heeft aangenomen, wat betekent dat de Apostolische Kerk van Armenië de oudste staatskerk ter wereld is.

top

Rondreis in 3* en 4* hotels in volpension

Hotels onder voorbehoud

Hotel Silachi 3* Erevan Link naar de website v/h hotel 
Hotel Diana 3* Goris Link naar de website v/h hotel
Hotel Hagharstin 3* Dilijan  Link naar de website v/h hotel
Hotel Gyumri 3* Gyumri Link naar de website v/h hotel

of gelijkwaardig

top

Programma

Programma onder voorbehoud!

Dag 1: Brussel – Jerevan. Vertrek vanuit Brussel naar Jerevan. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Jerevan. Stadsrondrit in Jerevan, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de 8e eeuw V.C. Tijdens de rondrit bezoeken we o.a. de Place de la République, gebouwd in traditionele Armeense stijl, het beroemde standbeeld “de kat” van Fernando Botero en beklimmen we de Cascade om een mooi panoramisch zicht te hebben op Jerevan. Proeverij van Armeens gebak. Bezoek aan het herdenkingspark van Tsitsemakaberd en het museum van de slachtoffers van de genocide. Vertrek naar Etchmiadzine. Bezoek aan de kathedraal, een van de eerste christelijke kerken ter wereld. Terug naar Jerevan met een stop bij de ruïnes van de tempel van Zvartnots, de parel van de Armeense architectuur uit de 7e eeuw (Unesco). Overnachting in het hotel.

Dag 3: Jerevan – Chor Virap – Grot van Areni – Noravank – Karahunj – Goris. Vertrek naar het klooster van Chor-Virap (4e-17eeeuw) met een rijke religieuze en wereldgeschiedenis. Bezoek aan een wijnfabriek om Armeense wijnen te proeven. Onderweg bezoeken we tevens de Grot van Areni, waar men een schoen heeft teruggevonden van meer dan 5 500 jaar oud. Nadien gaan we verder naar Noravank, een groot religieus centrum uit de 12e eeuw. Verder richting Syunik. We bezoeken Karahunj (Stonehenge), een oud observatorium van 4 200 V.C. Aankomst in Goris. Overnachting in het hotel.

Dag 4: Goris – Tatev – Selim – Noratus – Sevan – Dilidzjan. Het klooster van Tatev is een parel van architectuur daterend uit de 10e eeuw. Bezoek aan de middeleeuwse caravanserail van Selim, een belangrijke handelspost op de zijderoute. Nadien vertrekken we naar Noratus, een klein dorpje aan de oevers van het meer. Het kerkhof van dit dorpje bezit een van de grootste collecties Khatchkars uit de 7e-10e eeuw. Het 2e deel van de dag speelt zich af aan het meer van Sevan, het grootste bergmeer ter wereld. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: Dilidzjan – Haghpat – Sanahin – Gjoemri. We beginnen de dag met de ontdekking van het Haghpat-Sanahin-complex (gebouwd 12e-13e eeuw). Nadien bezoeken we ook de gelijknamige kloosters. Het gehele complex is een mooi voorbeeld van de middeleeuwse Armeense architectuur. Het klooster van Sanahin werd gebouwd in 966. Een van de mooiste kerken is Haghpat en werd gebouwd in 976. Verder naar Gjoemri.

Dag 6: Gjoemri – Saghmosavank – Asjtarak – Jerevan. Kleine stadstour in Gjoemri. Wandeling doorheen de oude straatjes van de stad. Nadien verder naar het middeleeuwse klooster van Saghmosavank, prachtig gelegen in de kloof van Asjtarak. Het klooster staat bekend als het “klooster van de psalmen”. De traditie wil dat, wanneer het eerste klooster klaar was, de priesters 40 dagen lang psalmen gelezen hebben. Verder naar Asjtarak, een van de oudste Armeense steden, waar we de kerk van Karmravor bezoeken. Terug naar Jerevan. Overnachting.

Dag 7: Jerevan – Garni – Géghard – Matenadaran – Jerevan. Vertrek naar de tempel van Garni. De citadel en de tempel van Garni dateren uit de Hellenistische periode en zijn dus een belangrijk overblijfsel van de oude Armeense architectuur uit deze tijd. Het is gebouwd in de 1e eeuw N.C. door de Armeense koning. Ten noordoosten van Garni bevindt zich een prachtig monument van middeleeuwse Armeense architectuur, namelijk het klooster van Géghard (Unesco). Middagmaal bij particulieren en deelname aan de bereiding van het typische Armeense brood lavash. Het tweede deel van de dag brengen we een bezoek aan Matenadaran dat historische documenten herbergt van gans Europa en Azië over de eeuwen heen. Hier bevindt zich ook het 1e exemplaar van de Armeense bijbel en de evangeliën vol met prachtige miniaturen.

Dag 8: Jerevan – Brussel. Ontbijt en in functie van de vluchturen transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Yerevan-Brussel • de reis in volpension van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de rondreis per autocar en de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De dranken aan tafel • de persoonlijke uitgaven • de facultatieve activiteiten • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort dat nog minstens 3 maanden na terugkeer in België geldig blijft.

top

Reisgegevens

 

top

Sfeerbeelden