Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - ItaliŽ: Ontdekking van SiciliŽ

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer Ä 1510
Prijs in eenpersoonskamer Ä 1720

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 02/05 tot 12/05/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Tijdens deze rondreis ontdekt u de sporen van 3000 jaar geschiedenis op Sicilië, strategisch kruispunt van Europa. De Feniciërs, de Grieken, de Romeinen, de Arabieren, de Noormannen, nergens anders hebben ze zo’n blijvende voetafdruk achtergelaten. Het eiland is één groot openluchtmuseum, een erfenis van bijna alle mediterrane beschavingen uit het verleden. Deze mengeling van culturen maakt Sicilië zo speciaal. Deze reis zal diepe gevoelens opwekken : we doorbreken de grenzen van de tijd en gaan duizenden jaren terug. Uiteraard zijn de prachtige natuur, de aangename temperatuur en de heerlijke keuken ook redenen om voor deze bestemming te kiezen.

Op de werelderfgoedlijst van de Unesco staan 7 sites in Sicilië. Ze liggen verspreid over het eiland en doen de diversiteit uitkomen die er zo kenmerkend voor is. Samen geven ze een boeiende synthese van de lange geschiedenis en de uitzonderlijke schoonheid van Sicilië. Tijdens deze rondreis zal u er zes van ontdekken : 1. Syracuse - 2. Agrigento en de vallei van de tempels - 3. de Villa Romana del Casale - 4. De Arabisch-Normandische bouwstijl in Palermo en in de kerken van Cefalù en Monreale - 5. de baroksteden in de Val di Noto - 6. de Etna.

top

Rondreis in volpension met wijn aan tafel

3* hotels in Catania (2n) Agrigento (1n) Palermo (2n) Catania (2n)

top

Programma

Onder voorbehoud!

Dag 1: Brussel > Catania
Vertrek vanuit Brussel naar Catania en transfer per autocar naar het hotel.
Dag 2: Syracuse – Ortigia – Noto
Vertrek naar de bekende stad Syracuse. Rondleiding op de archeologische site met een indrukwekkend aantal Griekse en Romeinse overblijfselen die zeer goed bewaard zijn gebleven. De belangrijkste attractie is ongetwijfeld het Griekse theater uit de 5e eeuw v.Chr. De tribunes behoren tot de grootste die ooit zijn gebouwd. Zeer indrukwekkend is ook het Romeinse amfitheater van de 3de eeuw na Chr.
Daarna ontdekken we het eiland Ortigia, met sporen van meer dan 2500 jaar geschiedenis. Hier vindt men zeer uiteenlopende architectuurstijlen : Griekse en Romeinse overblijfselen, Normandische gebouwen uit de middeleeuwen en barokmonumenten. Het hoogtepunt is de Arethusa-fontein. We zien ook de ruïnes van de Apollotempel, die, toen hij in de de 7e eeuw v.Chr. werd gebouwd, de grootste Dorische tempel op Sicilië was. Aan de fraaie autovrije Piazza del Duomo vinden we de prachtige kathedraal, die werd gebouwd op de plaats van een oude Athenatempel, wat duidelijk te zien is aan de originele Dorische kolommen die zijn verwerkt in de fundamenten. In de namiddag bezoeken we Noto. De stad werd in 1703 gebouwd op enkele kilometers van de stad uit de oudheid, die in 1693 door een aardbeving verwoest was. Het stadsplan is verbazend precies uitgetekend met grote parallelle straten. Het resultaat is indrukwekkend : majestueuze paleizen, harmonieuze pleinen en verrassende perspectieven. Met haar rijke architectuur uit de 18e eeuw is de stad een van de mooiste verwezenlijkingen van late barokstijl in Europa. Terugkeer naar het hotel in Catania. 
Dag 3: Piazza Armerina - Agrigento
Vertrek naar Piazza Armerina en geleid bezoek aan de 'Villa Romana del Casale'. Deze prachtige keizerlijke villa, uit de 4e eeuw na Chr., is pas in de 20e eeuw blootgelegd. Archeologen ontdekten er een echte schat : 3500 m2 Romeinse vloermozaïeken in voortreffelijke staat met mythologische en erotische taferelen, jachtscènes en voorstellingen uit het dagelijks leven van de Romeinse eigenaars, waaronder de beroemde ‘bikinimeisjes’ die gymnastiekoefeningen doen met een bal. Verder naar Agrigento. Na de lunch bezoeken we de Vallei van de Tempels. Het oud-Griekse Akagras (zoals Agrigento toen heette) was een welvarende stad. Haar rijkdom wordt weerspiegeld in de prachtige religieuze gebouwen, waaronder acht tempels die werden gebouwd tussen 510 en 430 v.Chr. Deze schitterende archeologische site is een van de opmerkelijkste getuigen van de Griekse kunst en cultuur op Sicilië. Onderbrenging in het hotel.
Dag 4: Erice - Segesta - Palermo
Vertrek via de Zoutroute (Via del Sale) van Trapani naar Marsala. De zoutmoerassen beslaan een oppervlakte van ongeveer 970 hectare en vormen sinds 1995 een beschermd natuurgebied, dat wordt beheerd door het WWF. Door het klimaat en de natuur rond de zoutvlakten is hier een bijzondere ecologische habitat ontstaan, waar meer dan 80 vogelsoorten leven, zoals flamingo’s, waadvogels, visarenden... en allerlei trekvogels. Langs de weg zien we de hele tijd mooie windmolens en zouthopen die deels met tegels zijn afgedekt. Bezoek aan het Zoutmuseum, dat is ingericht in een oude zoutziederij. Verder naar Erice, een lieflijk middeleeuws dorp met een rijk kunst- en cultuurpatrimonium. Wandeling door de kronkelige straatjes met prachtige uitzichten op de omgeving. Vervolgens naar Segesta, een van de mooiste historische sites van Sicilië. Midden in een verlaten landschap zien we de beroemde Dorische tempel, een van de pronkstukken van het toerisme in Sicilië. Het prachtige antieke theater is zo goed bewaard dat er in de zomer in openlucht voorstellingen van Griekse tragedies worden gegeven, waarvoor deze prachtige omgeving het ideale decor is. Verder naar Palermo en onderbrenging in het hotel.
Dag 5: Palermo - Monreale
Begeleid bezoek aan de kathedraal van Palermo, de Santa Caterinakerk en de oude wijk 'La Loggia' met haar markt ‘la Vucciria’ (of ‘il Capo’). Panoramische rondrit per autocar door het historische centrum. De Arabisch-Normandische architectuur van Palermo wekt al eeuwenlang de bewondering van de kunsthistorici. Daarna naar Monreale. Bezoek aan de kathedraal, een van de mooiste voorbeelden van de Normandische architectuur ter wereld. De muren zijn bovenaan volledig bedekt met Byzantijnse mozaïeken uit de 12e eeuw. De bogen van de kloostergang worden gedragen door tweelingkolommen met een zeer gevarieerde decoratie, die islamitische en christelijke symbolen combineert. Terug naar Palermo en bezoek aan de catacomben van het kapucijnenklooster met duizenden gemummificeerde doden, die nog steeds hun kleren te dragen. We stappen door de vele galerijen met de verschillende categorieën van overledenen (leraren, vrouwen, burgers, kloosterlingen) opgestapeld in nissen van de vloer tot het plafond. Terug naar het hotel.
Dag 6: Cefalù – Castelbuono - Catania
Vertrek naar Cefalù, een schilderachtig historisch vissersdorpje. Bezoek aan de kathedraal, een van de belangrijkste Normandische monumenten van Sicilië, met prachtige mozaïeken uit de 12e eeuw. Verder naar Castelbuono en de middeleeuwse burcht van Ventimiglia, een architectonische mix van noordse, Germaanse en Arabische elementen. Verder naar Catania en onderbrenging in het hotel.
Dag 7: Etna - Taormina
Een bezoek aan Sicilië is niet compleet zonder een trip naar de Etna, de hoogste nog steeds actieve vulkaan van Europa :  3350 m hoog domineert ze de oostkust van Sicilië en heeft ze letterlijk het lot van de regio al sinds een half miljoen jaren bepaald. De flanken zijn indrukwekkend, met een breed scala aan landschappen : lavavelden en  kraters, bossen,  citrusboomgaarden en wijnbergen. Begeleid bezoek (mogelijkheid om dit te doen per 4x4, facultatief, ter plaatse te regelen). Verder naar Taormina. Dit stadje ligt 225 m hoog op een rotsterras met een schitterend uitzicht over de zee. Het centrum is grotendeels autovrij en de Corso Umberto, de gezellige hoofdstraat met vele winkeltjes, is een must. Bezoek aan het antieke Griekse theater, een van de meest bezochte sites van Sicilië. Wandeling in de stad. Terugkeer naar het hotel in Catania.
Dag 8: Catania > Brussel
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

• de vluchten Brussel-Catania-Brussel • rondreis in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de rondreis per autocar en de bezoeken vermeld in het programma • de gidsen en toegang tot de musea • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

• de persoonlijke uitgaven • de facultatieve uitstappen • de fooien • de annulatieverzekering

Fooien zijn een uiting van uw tevredenheid over de diensten die u werden verleend tijdens uw reis. Het fooiengeld is een deel van de verloning in de toeristische sector, maar uiteindelijk beslist uzelf over het bedrag. Het volgende bedrag is gebruikelijk : 5 euro per persoon, per dag. Dit bedrag zal verdeeld worden over de plaatselijke gidsen en de chauffeur.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchtschema JetairFly (onder voorbehoud) :
heenreis  Brussel 13:30 - Catania 16:30
terugreis Catania 17:05 - Brussel 20:15

Het klimaat van Sicilië
Begin mei : Een ware explosie van wilde bloemen over heel Sicilië. In het binnenland is de  temperatuur heerlijk om te wandelen. Aan de kust en op de eilanden wordt de temperatuur nu bijzonder aangenaam.
Juni : De eerste zomergeuren zweven over het eiland en de kusttreek krijgt felle kleuren. De vlakten zinderen al onder de meedogenloze zonnestralen. Overal is de temperatuur doorgaans aangenaam, hoewel de sirocco die voor enkele dagen kan wegwaaien. De zee is al warm, maar de stranden zijn nog verlaten (behalve in het weekend).

top

Sfeerbeelden