Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - ItaliŽ: Puglia, de hak van de Italiaanse laars - v. 03/09

Prijs
tweepersoonskamer per persoon Ä 1360
eenpersoonskamer Ä 1570

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 03/09 tot 10/09/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

In de hak van de Italiaanse laars, tussen de azuurblauwe Adriatische zee en de Ionische zee, ligt Apulië, een streek die haar authenticiteit heeft weten te behouden. Hier vind je een uniek en rijk patrimonium: overblijfselen van de Griekse stadstaten en middeleeuwse stadjes, romaanse basilieken en barokke kathedralen, en niet te vergeten de pittoreske 'trulli' in een prachtig landschap met eeuwenoude olijfbomen en de overheerlijke keuken... Een droomreis in een land van verwondering en betovering!

Graag een voorsmaakje? Klik hier en bekijk de foto's van onze reis in 2015

Afbeeldingsresultaat voor alberobello 
Alberobello

top

Hotel Sierra Silvana***** in Selva di Fasano

Dit moderne familiehotel ligt in de groene heuvels van Selva di Fasano, een geschikte uitvalsbasis om de vele bezienswaardigheden van de streek te ontdekken. De kamers met airco en een privébalkon of -patio liggen verspreid over 5 gebouwen in een mooie mediterraanse tuin. Het hotel heeft een restaurant, een bar, een tennisveld en een mooi zwembad met ligzetels en parasols. Gratis wifi.
Link naar de website v/h hotel: klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor hotel sierra silvana in selva di fasano 
Afbeeldingsresultaat voor hotel sierra silvana in selva di fasano

top

Programma

Dag 1: Brussel > Brindisi – Bari – Fasano
Vlucht van Brussel naar Brindisi. Onthaal door de lokale gids, vervoer naar Bari en lunch. Bezoek aan het historisch centrum van Bari. Deze middeleeuwse stad dankt haar charme aan het doolhof van witte straatjes met de zee op de achtergrond. Tijdens de wandeling ontdek je fraaie paleizen en vele monumenten, zoals de kathedraal, de San Nicolabasiliek en het Normandisch kasteel. Vertrek naar Fasano en onderbrenging in het hotel. 

Dag 2: De grotten van Castellana – Alberobello – Martina Franca
Vertrek naar de grotten van Castellana, een stelsel van ondergrondse gangen en ruimten dat zich over vele kilometers uitstrekt. Deze grotten die vroeger door een ondergrondse rivier zijn uitgeslepen, vormen de belangrijkste speleologische site van Italië. We rijden verder naar Alberobello (Unesco), met een unieke architectuur, enig ter wereld. Je zal bekoord worden door de 'trulli', de stenen huisjes met hun konische vorm en spitse dak die zo typisch zijn voor deze streek. Volgende halte, Martina Franca, een ommuurde stad met 24 torens en vier poorten. Al wandelend door de smalle straatjes van de oude stad ontdekken we het indrukwekkende Palazzo Ducale, de mooie barokkerken San Domenico en Sant'Antonio en de kerk del Carmine. Terug naar het hotel. 

Dag 3: Savelletri – Polignano a Mare
Bezoek aan Savelletri, met zijn schilderachtige vissershaven, de oude huizen op de rand van de kliffen en de visverkopers. Verder naar Polignano a Mare, een kuststadje bovenop steile kliffen en met vele grotten langs de ruige kust. In de kronkelstraatjes van het middeleeuwse centrum loop je met plezier verloren. Vrije tijd alvorens naar het hotel terug te keren. 

Dag 4: Matera – Altamura
Vertrek naar de wonderlijke stad Matera. Wandeling in de wijk van de ‘sassi’ (Unesco), een uitzonderlijk geheel van rotswoningen, op elkaar gestapelde straatjes die gevormd worden door de daken van de huizen eronder, trappen die ogenschijnlijk nergens naartoe leiden, mysterieuze arcaden en een doolhof van doorgangen en tunnels. Door een dor landschap rijden we verder naar het stadje Altamura, bovenop een steile heuvel. Het mooie oude centrum wordt gedomineerd door de kathedraal, een van de vier Palatijnse kathedralen van Puglia, met een prachtige gevel en twee torens, half romaans half gotisch. Niet ver van de stad ligt de Pulo-kloof, 550 m breed en 95 m diep. In de streek werden het skelet van een neanderthaler en duizenden pootafdrukken van dinosauriërs gevonden. Terug naar het hotel. 

Dag 5: Vrije dag om te genieten van de mooie natuur en het zwembad van het hotel.
Als je het turkooisblauwe water van de Adriatische Zee verkiest, dan kan de hotelshuttle je in 15 minuten naar het privéstrand van het zusterhotel Del Levante brengen (tegen betaling). Daar zijn ligstoelen en parasols gratis ter beschikking. 

Dag 6: Lecce – Ostuni
Bezoek aan Lecce, het ”Firenze van het zuiden”. Wandeling in de elegante historische binnenstad. Langs de levendige straten en pleinen zijn de gevels rijk versierd met beeldhouwwerk vol engeltjes en heiligen. Hier overheerst de barok in al zijn pracht, mede dankzij de zachte tufsteen die zich makkelijk laat bewerken. Dan verder naar Ostuni, de “witte stad” op drie heuvels. In het mooie oude centrum leiden de geplaveide straatjes met hun in elkaar verstrengelde van oude huizen naar de mooie gotische kathedraal en het bisschoppelijk paleis. Terug naar het hotel. 

Dag 7: Trani – Barletta – Castel del Monte
Vertrek naar Trani. Bezoek aan de antieke stad die nog een goed deel van de middeleeuwse havenbuurt heeft weten te bewaren. De prachtige romaanse kathedraal (Unesco) van witte tufsteen staat aan de rand van de zee, majestueus en ongerept. Het kasteel werd gebouwd ter verdediging van de stad tegen aanvallen vanuit zee. De middeleeuwse stad Barletta is vooral bekend om de bronzen kolos Heraclio, die een Romeins keizer uitbeeldt. Verder naar Castel del Monte, een meesterwerk van middeleeuwse bouwkunst, dat dienst zou hebben gedaan als jachtpaviljoen voor keizer Frederik II. Van in de verte word je zeker getroffen door zijn silhouet bovenop de heuvel. In het kasteel staat alles in het teken van het getal 8: het heeft 8 zijden, op de begane grond en op de eerste verdieping zijn er 8 zalen die een 8-hoek vormen, het kasteel telt 8 forse hoektorens die rusten op een 8-hoekig basement. Terug naar het hotel. 

Dag 8: Fasano – Brindisi > Brussel
Vrije ochtend. Na de lunch, vervoer naar de luchthaven van Brindisi en terugvlucht naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor martina franca 
Martina Franca

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Brindisi-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension van de lunch de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de uitstappen vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten TUI Fly

Afbeeldingsresultaat voor trani 
Trani
Afbeeldingsresultaat voor barletta 
Barletta

top

Sfeerbeelden