Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Spanje: Valencia, de stad van de sinaasappels - vert 25/04

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1225
eenpersoonskamer 1430

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
APRIL 25/04 tot 30/04/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

In Valencia, de op twee na grootste stad van Spanje, is er oneindig veel te ontdekken : cultuur, shopping, natuur, ieder vindt er zijn gading ! Deze zonnige stad op mensenmaat is even sappig als haar sinaasappelen, die er in de straten groeien. Valencia bezit een rijk cultureel erfgoed met ontelbare verborgen schatten. Keer terug naar de middeleeuwen wanneer je door de oude stad slentert of stap de toekomst binnen in de Ciutat de les Arts i les Ciències (stad van kunst en wetenschap). In weinig steden vertoont de architectuur zoveel uiteenlopende gezichten.

top

Hotel Dimar**** - volpension

Het Hotel Dimar is een modern hotel met een ideale ligging bij de Turia-tuinen, tussen de Plaça Cánovas en het Palau de la Música.
De mooi gedecoreerde ruime (20 m²) designkamers bieden alle comfort (airco, koffie/theezet, gratis wifi). Het hotel heeft een loungebar, een sauna en een fitnesscentrum. Te voet is het een kwartier wandelen naar de kathedraal. Het metrostation Colón ligt op 600 m.
Link naar de website v/h hotel: klik hier  
Afbeeldingsresultaat voor hotel dimar valencia 
 Afbeeldingsresultaat voor hotel dimar valencia Afbeeldingsresultaat voor hotel dimar valencia 
 De bronafbeelding bekijken  

top

Programma

Dag 1 : Vroeg vertrek per autocar van Brussel-Zuid naar Eindhoven. Vlucht naar Valencia. Vervoer naar het hotel. Lunch. Eerste verkenning van de stad.  

Dag 2 : Te voet naar de Ciutat Vella. De oude stad herbergt talrijke romaanse, gotische en barokke architecturale schatten. Bezoek aan de kathedraal uit de 13e eeuw. Daarvoor was ze een moskee diegebouwd was op de grondvesten van een Romeinse tempel. El Micalet, de achthoekige, 5 m hoge klokkentoren vertoont alle kenmerken van de gotische stijl. Via een aantal andere kerkjes komen we bij de Església de Sant Joan de l’Hospital, de oude priorij van de Militaire Hospitaalorde van Sint-Jan van Jeruzalem. Ze werd gebouwd in de 13e eeuw en zou de eerste kerk zijn die gebouwd werd na de Reconquista. In de bouw worden de romaanse tradities en de nieuwigheden die de gotiek bracht op een opmerkelijke manier verwerkt. Na de lunch, vrije namiddag. 

Dag 3 : Vertrek naar het natuurgebied van de Albufera, een ecosysteem dat een verzameling is van zandbanken en duinen, bossen en rijstvelden. Tijdens een boottochtje op het grootste meer van Spanje ontdekken we de biodiversiteit : honderden soorten amfibieën, kruipdieren, waterslangen… vinden hier een toevluchtsoord. De lagune is echter in de eerste plaats een vogelrijk. In dit vochtige milieu nestelen niet alleen vogels, het is ook een doorgangsgebied van duizenden trekvogels. Na de lunch bezoeken we Sagunto, een oude Romeinse stad. Dankzij de ligging tegen de heuvelflank is de akoestiek in het theater uitzonderlijk.
Terugkeer naar Valencia. Na het diner, wandeling “Valencia by night”. 

Dag 4 : Bezoek van de Llotja de Seda (Unesco), de oude zijdebeurs, een laatgotisch gebouw uit de 15e eeuw. De drie hoofdgebouwen liggen om een met sinaasappelbomen beplante patio. De prachtige gotische gewelven van de oude handelszaal rusten op als palmbomen uitwaaierende gedraaide kolommen. Nadien bezoeken we het museum van beeldende kunsten in een historisch gebouw dat werd ontworpen door de architect van de kathedraal en waarin vroeger het seminariecollege Sant Pius V was ondergebracht. Vrije tijd na de lunch. 

Dag 5 : Wandeling in de fraaie tuinen van de Túria. Omdat geregeld overstromingen te vrezen vielen, werd de bedding van de Túria omgelegd en nu loopt een 9 km lange tuin door de stad. Het oude rivierlandschap kreeg een nieuwe invulling met een uniek traject van palm-, sinaasappel- en pijnbomen, welriekende planten, rozenstruiken, waterbekkens en sportvelden.
Bezoek aan de Ciutat de les Arts i les Ciències. De futuristische architectuur van dit indrukwekkende cultuur- en recreatiecomplex, dat werd ontworpen door de beroemde architect Calatrava, luidde de 21e eeuw in. De Hemisfèric, in de vorm van een oog, is een 3D-projectiezaal. Het Museu de les Ciències Príncipe Felipe, in de vorm van het geraamte van een dinosaurus, biedt onderdak aan een interactief educatief museum. Op de overdekte Agora vinden concerten en sportevenementen plaats. Het Palau de les Arts Reina Sofia is bestemd voor muziekuitvoeringen en podiumkunsten. Het Oceanogràfic, in de vorm van een waterlelie, is het grootste aquarium van Europa. Het Umbracle is een tuin waar de inheemse flora te ontdekken valt.
Na de lunch, bezoek aan de immense Mercat Central, een van de grootste markthallen van Europa, een gebouw in modernistische stijl (te vergelijken met de Art Nouveau) met ijzer, keramiek, baksteen en glas als bouwelementen. Tijdens onze wandeling zien we nog het stadhuis, de Arabische baden, het postgebouw, het station, de Església de Santa Caterina en haar barokke toren en de Torres de Serrans, al wat overblijft van de oude stadsmuren. 

Dag 6 : Vertrek naar de haven van Valencia, waar nog sporen van haar industrieel verleden te ontdekken zijn, zoals de ‘tinglados’ (pakhuizen) in modernistische stijl met keramiekstrips van bloemen- en fruitfestoenen. Het havenstation met zijn horlogetoren is bewaard gebleven en ook de jachthaven bevindt zich daar. Bij het moderne gebouw Veles e Vents, dat de beroemde architect David Copperfield heeft ontworpen voor de Port America’s Cup 2007, begint de promenade met een mooi uitzicht op de Middellandse Zee. Na de lunch, vervoer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Eindhoven. Vervoer per autocar naar Brussel-Zuid. 

top

In de prijs begrepen

het vervoer par autocar Brussel-Eindhoven-Brussel • de vluchten Eindhoven-Valencia-Eindhoven • het verblijf in volpension van de lunch de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de uitstappen vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel • de facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

vluchten Transavia vanuit Eindhoven

top

Bijkomende informatie

April is ideaal voor een citytrip naar Valencia. Je kan er genieten van mooie lentedagen met een aangename gemiddelde temperatuur van 20°C.

Maak van de vrije namiddagen gebruik om deze boeiende stad verder te gaan ontdekken volgens je eigen interesse of volg de begeleider.

Valencia is een fietsvriendelijke stad met een groene fietsroute op de oude bedding van de Rio Turia en meer dan 80 km fietspaden. Huur een fiets en trek eropuit !

De Plaça Redonda of El Clot is een unieke enclave in het oude centrum. Om dit bijzondere plein, dat onlangs een opknapbeurt heeft gekregen, bevinden zich vooral traditionele winkeltjes. Het is de aangewezen plek om souvenirs en ambachtskunst (keramiek, kant…) te kopen.

top