Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Frankrijk: Côte Varoise – Carqueiranne

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1250
eenpersoonskamer € 1495

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 15/09 tot 22/09/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Aan de poort van de Côte d'Azur en de Alpes de Haute Provence is de Var een bevoorrecht departement. Met zijn 7 km fijne zandstranden, zonnige baaien en kleine haven is Carqueiranne de perfecte plek om te ontspannen en te ontdekken.

Opgelet : geen eenpersoonskamer meer beschikbaar.

top

Club Vacanciel Carqueiranne***

Deze club ligt op 800 m van de zee en op 2 km van het stadscentrum in een 5 ha bebost park. Het beschikt over moderne, comfortabele en van airconditioning voorziene kamers, een buffetrestaurant, een verwarmd buitenzwembad met een Zen-zone (bubbelbaden, massagebad), een multisportterrein en een minigolfbaan. Gratis wifi-ruimte. Bushalte op 50 m van de club.  Link naar de website v/h hotel.

top

Programma

Dag 1: Reis met de HST Brussel-Zuid – Marseille. Transfer naar het hotel. Welkomstaperitief.

Dag 2: Vrije voormiddag. In de namiddag vertrek naar Bormes-les-Mimosas. Passage in Le Lavandou en ontdekking van Bormes-les-Mimosas. Begeleide wandeling door het bloemrijke dorp.

Dag 3: Hyères les Palmiers. Bezoek aan het oude centrum van Hyères, een vakantieoord van koningin Victoria, verleidelijk door de schoonheid van de tuinen en de architectuur. Bezoek aan Parc Sainte Claire waar veel zeldzame soorten gevonden worden. In de namiddag bezoek aan Cogolin beroemd om zijn pijpen en om zijn kurkambachten. Vervolgens een rondleiding door Saint-Tropez dat ondanks zijn bekendheid zijn charme en authentieke pracht en praal heeft behouden. Terugkeer via het Forêt du Dom.

Dag 4: Marseille. Bezoek aan de mythische plaatsen van de Phocaïsche stad. Bezoek aan de Notre Dame de la Garde met een uniek panoramisch uitzicht. Ontdek de oude haven en de vismarkt. Marseille heeft zijn oude wijken rond de haven hersteld, de voetgangersstraten zijn zeer aangenaam.

Dag 5: Collobrières en Toulon. In het hart van het massief van de Maures houdt Collobrières de traditie van de marronglacé in ere. Bezoek aan het dorp en het kastanjemuseum met proeverij. Terugkeer via een prachtige weg. In de namiddag richting Le Pradet en dan door naar Toulon. Ontdekking van de stad. Bezoek van de Rade per boot.

Dag 6: In de voormiddag ontdekken we de markt van Toulon. In de namiddag vertrek naar Le Castellet, gelegen op een beboste bergtop met uitzicht op een landschap van wijngaarden  Ontdek het middeleeuwse verleden, de vestingmuren, een kerk uit de 12e eeuw en een kasteel uit de 11e eeuw.

Dag 7: Het schiereiland Giens. Ontdekking van het prachtige schiereiland Giens: de zoutmijnen en de vuurtoren. De rondrit wordt afgesloten met een bezoek aan een oliemolen. Vrije namiddag.

Dag 8: Na het ontbijt terugkeer per HST naar Brussel-Zuid.

top

In de prijs begrepen

de treinreis per HST Brussel-Zuid – Marseille – Brussel-Zuid • het vervoer station – vakantiedomein - station • verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden