Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

ItaliŽ: De kunststeden van de Veneto

Prijs
tweepersoonskamer per persoon Ä FULL
eenpersoonskamer Ä FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 18/09 tot 25/09/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

In deze schilderachtige streek in het noordoosten van Italië pronken de prachtige kunststeden met hun mooie kerken, paleizen en villa's. Romantische zielen kunnen hun hart ophalen bij het balkon van Romeo en Julia in Verona en de brug der zuchten in Venetië. Je bent in ieder geval verzekerd van een flinke portie kunst en architectuur in dit verrassende stukje Italië !


Padova

top

Hotel Crowne Plaza Padova**** volpension met wijn aan tafel

De ruime kamers (27 m²) bieden alle modern comfort, ook een kluisje en badjassen. Het restaurant serveert traditionele Italiaanse gerechten en internationale keuken. De sauna en de fitnessruimte zijn gratis. Gratis wifi.
Het hotel ligt buiten de stad, maar met je Padova Card heb je gratis openbaar vervoer. Er is een directe buslijn naar het centrum. Bovendien brengt het gratis pendelbusje van het hotel je in 15 minuten naar het station van Padua.
Link naar de website v/h hotel : klik hier

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Venetië – Padua
Vlucht van Brussel naar Venetië. Vervoer naar het hotel in Padua (ca. 38 km).

Dag 2 : Venetië
Daguitstap naar Venetië. Boottransfer van Tronchetto naar het San Marcoplein. Begeleide wandeling langs het San Marcoplein, het Dogenpaleis, de San Marcobasiliek (bezoek), de Ponte dei Sospiri (brug der zuchten) en de Rialtobrug. Lunch in een restaurant. Vrije namiddag in de stad. Terug per boot naar Tronchetto en per bus naar het hotel in Padua.

Dag 3 : de lagune van Venetië
Vertrek naar Venetië. Tocht met een privéboot door de noordelijke lagune naar het verst gelegen eiland Torcello. Bezoek aan de Santa Maria Assuntakerk met mooie Byzantijnse mozaïeken. Verder naar Burano, met kleurrijke huizen, smalle kanaaltjes en brugjes. Het kantwerk van dit eiland is wereldberoemd. Na de lunch, verder naar Murano, met zijn befaamde glasblazerijen. Terug naar het hotel.

Dag 4 : Padua en de Riviera del Brenta
Begeleid bezoek aan Padua. Wandeling langs de Prato della Valle en de Basilica di Sant'Antonio naar het historisch centrum (Palazzo della Ragione, Caffè Pedrocchi, universtiteitspaleis, Piazza delle Erbe, Piazza dei Frutti). Lunch in een restaurant. Boottocht naar Dolo langs de prachtige Palladiaanse villa’s van de Riviera del Brenta. Bezoek aan de monumentale Villa Pisani in Stra, met rijkelijk versierde salons. De balzaal is beroemd om de fraaie fresco’s van Tiepolo. Terug naar het hotel.

Dag 5 : Padua
Bezoek aan de prachtige Cappella degli Scrovegni, een tijdloos meesterwerk met fresco's van Giotto. Rest van de dag vrij.
Je krijgt een Padova Card, de sleutel om de stad te ontdekken : gratis openbaar vervoer en korting of zelfs gratis toegang tot bezienswaardigheden en musea. In het middeleeuwse centrum zijn vele pleinen met terrasjes en markten.

Dag 6 : Verona
Vertrek naar Verona, een kunststad als een openluchtmuseum, met de rijkste verzameling Romeinse bouwwerken van heel Noord-Italië, middeleeuwse huizen, kerken en fraaie renaissancepaleizen. In het Romeinse amfitheater, de beroemde Arena, worden ‘s zomers opera’s opgevoerd. Een verrassing is het paleis van de Capuleti, met het “balkon van Julia” uit de beroemde liefdesscène van Shakespeare. Na de lunch, bezoek aan een wijnkelder in de streek. Terug naar het hotel.

Dag 7 : Vicenza
Vertrek naar Vicenza (Unesco). Met zijn theatrale bouwwerken heeft de beroemde architect Andrea Palladio zijn stempel gedrukt op deze schitterende renaissancestad. Begeleid bezoek aan het historisch centrum langs prachtige gebouwen zoals de Basilica, het Teatro Olimpico en de paleizen van de Corso Palladio. Terug naar het hotel voor de lunch en vrije namiddag.

Dag 8 : Padua – Venetië > Brussel
Na de lunch, vervoer naar de luchthaven van Venetië en terugvlucht naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor riviera di brenta
Villa Pisani

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel – Venetië – Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de uitstappen vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (onder voorbehoud)
heenreis   Brussel 14:30 - Venetië 16:05
terugreis  Venetië 16:50 - Brussel 18:35


Verona

top