Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Verenigde Staten: New York en Philadelphia

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
NOVEMBER 14/11 tot 19/11/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

“New York, the city that never sleeps”. In Manhattan creëren de torenhoge wolkenkrabbers, de voorbijzoevende gele taxi’s en de ontelbare New Yorkers met een koffie in de hand een unieke levendige sfeer. Brooklyn, waar kunstgalerijen en koffiebars als paddenstoelen uit de grond schieten, is bekend om zijn creatieve vibe. Shoppers vinden niet alleen grote warenhuizen als Macy’s en Bloomingdale’s, maar ook winkeltjes met de nieuwste gadgets en vintage kleding.
Laat je betoveren door de stad-der-steden. Je zal snel ontdekken waarom Frank Sinatra er zo lyrisch over zong !

Afbeeldingsresultaat voor new york

top

Hotel Sheraton Parsippany **** volpension

Het hotel met kasteelallures ligt op ca. 40 km ten noordwesten van New York City. De mooie ruime kamers hebben een zithoek en een koffiezetapparaat. Na een drukke dag in de stad, kan je heerlijk ontspannen in het fitnesscentrum met binnenzwembad, jacuzzi en sauna. Gratis wifi in de openbare ruimtes.
Link naar de website v/h hotel : klik hier
 

top

Programma

Dag 1 : Afspraak op de luchthaven van Zaventem rond 7u30 (onder voorbehoud). Vlucht van Brussel naar New York. Aankomst rond de middag (plaatselijke tijd). Sightseeing tour door de “Big Apple”. Je bent meteen overweldigd door de skyline van deze wereldstad. In de vooravond, onderbrenging in het hotel.

Dag 2 : Tijdens een cruise op de Hudsonrivier maak je op een bijzondere manier kennis met de skyline van Manhattan, Ellis en Governors Island, het vrijheidsbeeld en de Brooklyn Bridge. Begeleide wandeling van het indrukwekkende Ground Zero, via Wall Street naar Battery Park. Lunch in een trattoria in Little Italy. Vrije namiddag om de prachtige buurten van Soho en Greenwich Village te ontdekken. Diner op een toplocatie bij Times Square en terugkeer naar het hotel.

Dag 3 : Vertrek naar Philadelphia (ca. 150 km). Rondrit en begeleide wandeling met een lokale gids langs de Liberty Bell, City Hall, Betsy Ross House, Washington Park, Chinatown en natuurlijk het Rocky monument. Halte onderweg aan de drukke Reading Market om de beroemde Philly cheesesteak te proeven. Bezoek aan Independence Hall, waar in 1776 de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend. Diner in een sfeervol restaurant. Terugkeer naar het hotel in New York.

Dag 4 : Vandaag ontdekken we Midtown New York : Central Park, Fifth Avenue, Times Square, Rockefeller Plaza en vele andere mythische plaatsen, soms per autocar, soms te voet. We bezoeken de 77-verdiepingen hoge Rockefeller Tower met een VIP-entry pass en ontdekken New York vanop de “Top of the Rock”, het panoramisch deck met een adembenemend uitzicht over de stad. Lunch in het meest authentieke ’lounge restaurant’ van New York. Na de middag is het al shopping wat de klok slaat. Terugkeer naar het hotel.

Dag 5 : Vertrek naar het noorden van de stad. We verkennen onder begeleiding van een ervaren gids de buurten die vroeger voor vele mensen en zelfs voor de politie ontoegankelijk waren : Harlem en The Bronx. Het is onwaarschijnlijk hoe deze buurten op zondagochtend zijn omgetoverd tot “the place to be”. Gospelconcert tijdens een gebedsdienst in een stemmig kerkje. Lunch in een soul-food-restaurant. In de vooravond, vervoer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 6 : Aankomst in de loop van de ochtend in Brussels Airport.

 
Philadelphia City Hall

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel – New York – Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension van het diner de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de bezoeken zoals vermeld in het programma met een tweetalige gids (NL+FR) • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering • een stadsplan van Manhattan

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de persoonlijke uitgaven • de facultatieve activiteiten • de fooien • de annuleringsverzekering • de ESTA-reistoestemming

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort geldig 6 maanden na aankomst in de VS
+ ESTA-reistoestemming (Electronic System for Travel Authorisation)

Je kan ESTA zelf eenvoudig online aanvragen en betalen met een kredietkaart via de officiële website
https://esta.cbp.dhs.gov/esta/application.html?execution=e1s1&language=nl
Of wij kunnen dit, op aanvraag, voor jou doen voor 16 euro extra.

 
Times Square

top

Reisgegevens

Vluchten United Airlines
heenreis 14/11 Brussel 10:00 - New York 12:35 (vluchtduur 8u25)
terugreis 18/11 New York 19:00 - Brussel 08:05 (vluchtduur 7u10)

top

Sfeerbeelden