Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - ItaliŽ: Emilia Romagna, cultuur en gastronomie - ver.16/06

Prijs
tweepersoonskamer per persoon Ä 1445
eenpersoonskamer Ä 1660

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 16/06 tot 23/06/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het mooie Emilia Romagna ligt tussen de Apennijnen en de Povlakte en is een populaire vakantiebestemming. Je kan er prachtige kunststeden, imposante kastelen en verfijnde palazzi bezoeken.
Ben je een Bourgondiër? Dan is Emilia Romagna, de "buik van Italië”, een paradijs voor jou! Hier worden de echte balsamicoazijn van Modena, de parmigiano reggiano, de parmaham en de culatello, de koning van Italiaanse hammen, geproduceerd.
De streek is absoluut het verkennen waard, met beide ogen en met je smaakpapillen!

Afbeeldingsresultaat voor emilia romagna

top

Zanhotel Tre Vecchi + Grand Hotel Mattei

Zanhotel Tre Vecchi**** in Bologna (4 nachten)
Het hotel is gevestigd in een historisch gebouw in het hart van de stad. De kamers hebben airconditioning, een minibar, een tv, een haardroger en een kluisje. Om de dag goed af te sluiten kan je terecht in de lounge bar. Gratis wifi.
Link naar de website van het hotel: klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor Zanhotel Tre Vecchi**** in Bologna 

Grand Hotel Mattei**** in Ravenna (3 nachten)
Dit moderne hotel ligt buiten het historische centrum van Ravenna. De moderne en comfortabele kamers zijn uitgerust met airconditioning en een kluisje. Na een dag cultuur, kan je je ontspannen in de bar of in het wellnesscentrum met een bubbelbad, een sauna en een hamam (tegen betaling). Gratis wifi. 
Link naar de website van het hotel: klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor Grand Hotel Mattei**** in Ravenna

top

Programma

Dag 1: Brussel > Bologna
Vlucht van Brussel naar Bologna. Vervoer naar het hotel. 

Dag 2: Bologna
Rondleiding in Bologna, bijgenaamd "la rossa" (de rode stad) vanwege de kleur van de terracotta-daken en de bakstenen gebouwen. In het middeleeuwse hart van de stad liggen twee belangrijke pleinen naast elkaar: de Piazza Maggiore en de Piazza del Nettuno, omzoomd door oude paleizen en de San Petroniobasiliek en centraal de Neptunusfontein. Vlakbij staan de twee beroemde torens 'degli Asinelli' en 'della Garisenda', beide symbolen van de stad. Vrije namiddag. Loop rond in de vele steegjes van het historisch centrum met hun bars, tavernes en winkels met lokale producten. Het is prettig wandelen in de straten met hun beroemde arcades. 

Dag 3: Parma
Vertrek richting Parma, de stad van kunst, geschiedenis en gastronomie. Bezoek aan een caseificio, waar de Parmigiano Reggiano-kaas wordt geproduceerd. Je ontdekt er de geheimen van een van de bekendste Italiaanse ingrediënten. Dan bezoek aan een prosciuttoficio (hammenfabriek), waar men je alles vertelt over de prosciutto di Parma, en waarom zijn smaak zo bijzonder is. Je leert er ook het malste en fijnste deel kennen, de culatello, de koning van de Italiaanse hammen. Rondleiding door de stad. De kathedraal in romaans-Lombardische stijl wordt geflankeerd door een elegante gotische campanile. Voor de gevel staat een fraai Lombardisch portaal. In de kerk bevinden zich vele kunstwerken, waaronder de koepelfresco’s van Correggio. De achthoekige doopkapel, een van de meest homogene middeleeuwse gebouwen van Noord-Italië, bevat een opmerkelijke reeks fresco's over het leven van Christus. Wandeling door de straten van de binnenstad langs mooie pleinen en gevels van vele historische monumenten. Terug naar Bologna. 

Dag 4: Modena
Modena is beroemd om zijn gastronomie, auto-industrie en op de Unesco werelderfgoedlijst ingeschreven bouwwerken. Welkom in de stad van Pavarotti, Ferrari’s en Maserati’s en de balsamicoazijn. Aan de Piazza Grande, het hart van de stad, staan drie opmerkelijke gebouwen: de kathedraal, een meesterwerk van de romaanse architectuur, de Torre Ghirlandina, haar gotische klokkentoren, en het Palazzo Ducale uit de 17e eeuw. Waar eens het kasteel stond van de eerste hertog van het geslacht d’Este, bouwden zijn opvolgers een indrukwekkend barokpaleis, waarin nu de militaire academie is gevestigd. Bij een wandeling onder de portieken van het historisch centrum kan je de gevels en de binnenplaatsen van de schitterende verblijven van de adel bewonderen. Bezoek aan een acetaia, waar je de fameuze balsamicoazijn van Modena kan proeven. Terug naar Bologna. 

Dag 5: Ravenna
Vertrek (met bagage) naar Ravenna. Geleid bezoek aan de stad die beroemd is om haar mozaïeken. In haar sobere kerkgebouwen, die dateren van toen Ravenna de hoofdstad van het West-Romeinse Rijk en nadien, van de 6e tot de 8e eeuw, een Byzantijns exarchaat was, bevinden zich verbluffende kunstwerken. Bezoek aan de Basilica di Sant’Apollinare Nuovo, met schitterende mozaïeken die taferelen uit het leven van Christus uitbeelden. Bezoek aan het mausoleum van Galla Placidia, die met vertoon van pracht en praal, over Ravenna heerste. De wereldberoemde mozaïeken van het mausoleum, dat in de 5e eeuw werd gebouwd, zijn de oudste die in de stad bewaard zijn gebleven. De San Vitale-basiliek die tot slot wordt bezocht, is een meesterwerk, waarvan de weelderige decoratie met marmer, Byzantijnse kapitelen, fresco’s en mozaïeken je sprakeloos zal doen staan. Onderbrenging in het hotel. 

Dag 6: Rimini en San Marino
Rimini, dat aan de Adriatische kust ligt, is niet altijd een badplaats geweest. De stad werd in de 3e eeuw v.Chr. door de Romeinen gesticht. Het historisch centrum met de triomfboog van Augustus en de brug van Tiberius, waar de Via Emilia begon, getuigen daar nog van. Via de aantrekkelijke Piazza Cavour en de Piazza Tre Martiri, met haar fraaie middeleeuwse gebouwen, kom je op de Piazzale Michelangelo,vanwaar je de hele stad kan overzien. Bezoek aan het “huis van de chirurg” waar de belangrijkste verzameling medische instrumenten ter wereld werd gevonden. Vertrek naar San Marino, de kleinste en oudste republiek ter wereld. Wandeling in deze kleine vestingstad om er de middeleeuwse sfeer op te snuiven in de steegjes van het historisch centrum met oude gebouwen. Op de Piazza della Libertà staat het neogotische regeringspaleis, dat aan het eind van de 19e eeuw werd gebouwd. Terug naar Ravenna. 

Dag 7: Ferrara en de Po-delta
Vertrek naar de renaissanceparel Ferrara (Unesco). De stad kende haar glorietijd van 1200 tot 1600 onder het bestuur van het geslacht Este. Deze mecenassen hebben van de stad een belangrijk cultureel, literair en artistiek centrum gemaakt. Omheen de schitterende kathedraal liggen nog de middeleeuwse steegjes en gotische kerkjes, de Jodenbuurt en de synagogen. Bezoek aan het Castello Estense, de citadel uit de 14e eeuw, die anderhalve eeuw later werd omgebouwd tot een renaissancekasteel. In de renaissancewijk bevinden zich het Palazzo dei Diamanti, waarvan de gevel is versierd met stenen als diamantkoppen, de Piazza Ariostea et le Corso Ercole I d’Este met vele adellijke paleizen. Rit door het verlaten landschap van de Po-delta, dat nu grotendeels een natuurreservaat is geworden. De moerassen van de Valli di Comacchio vormen een merkwaardig lagunegebied: de brakke watervlakten worden soms onderbroken door heuveltjes doorsneden van kanaaltjes en oude duinenrijen, maar soms ook strekken ze zich eindeloos uit en weerspiegelen het wisselende licht van de lucht. Boottochtje doorheen een wonderlijk landschap waarin roze flamingo’s leven. Terug naar Ravenna. 

Dag 8: Ravenna – Bologna > Brussel
‘s Morgens vertrek naar Bologna. Vrij bezoek aan de Fico Eataly World, de grootste landbouw- en voedselhal ter wereld. Vrije tijd om ’s middags een hapje te eten (niet inbegrepen) in een van de 45 eetgelegenheden. Vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor bologna travel journey

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Bologna-Brussel • het verblijf in volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de uitstappen vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud)
heenvlucht Brussel 14:10 - Bologna 15:50
terugvlucht Bologna 16:35 - Brussel 18:20

Afbeeldingsresultaat voor ravenna 
Ravenna

Afbeeldingsresultaat voor modena 
Modena

top

Sfeerbeelden