Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - Frankrijk: Lac D

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1295
eenpersoonskamer € 1415

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 25/06 tot 03/07/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Ontdek de schatten van de Savoie en de Haute-Savoie: de middeleeuwse wijk van Annecy, de baden van Aix-les-Bains, de wijngaarden van de Savoie, de kaasmakerijen, de oevers van het meer van Genève, Chamonix Mont-Blanc, … Tal van magische plekken die de bezoekers één voor één zullen verleiden!

top

Le Pré du Lac 4* in volpension met wijn aan tafel

Le Pré du Lac biedt 102 gerenoveerde kamers, uitgerust met een flatscreen televisie. De meeste kamers zijn tweepersoonskamers met 2 eenpersoonsbedden naast elkaar. De maaltijden worden geserveerd in een buffet met 2 warme gerechten naar keuze: vlees of vis en 2 bijgerechten. De gemeenschappelijke delen van het dorp werden in 2017 volledig herbouwd. In een vrij moderne stijl zijn deze ruimtes voorzien van een restaurant, een bar, een groot auditorium en een verwarmd zwembad. Andere diensten: sauna, hammam en massagecabine. Openluchtzwembad en een bar met terras met uitzicht op de bergen. Link naar de website v/h hotel.

top

Programma

Onder voorbehoud!

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Genève. Aankomst in de vroege avond. Transfer naar het vakantiedorp, ontvangst en installatie in de kamers.

Dag 2: Annecy – Meer & oude stad. Na het ontbijt vertrek voor een rondrit langs het meer. Bezoek aan de haven van Talloires, vervolgd door Menthon-St-Bernard, Veyrier du Lac en de tuinen van het keizerlijke paleis. Terugrit via het dorp Talloires. Lunch. ‘s Namiddags rondleiding door de oude stad van Annecy, de grachten en de geschiedenis van het "kleine Savoyaardse Venetië". Tot slot een één uur durende cruise met commentaar op het meer van Annecy

Dag 3: Yvoire – Thonon – Evian. Vertrek naar de stad Yvoire, geklasseerd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Begeleide wandeling door de kleine middeleeuwse straatjes. In de namiddag bezoek je de haven van Thonon, het kasteel van Ripaille en vervolgens de stad Evian.

Dag 4: Thônes – Aix-les-Bains. In de voormiddag een korte busrit in de Aravis. Ontdekking en proeverij van de beroemde Reblochon in de coöperatieve van Thônes, panoramische halte bij de Aravispas. In de namiddag vertrek naar Aix-les-Bains en begeleid bezoek.

Dag 5: Sevrier en Chambéry. In de voormiddag bezoek aan het Ecomuseum van Savoyaardse klederdracht. Een ongewone reis door de tijd om de geschiedenis en gewoontes van Savoie te ontdekken. In de namiddag rondleiding door Chambéry met een toeristisch treintje.

Dag 6: Chamonix – Mont Blanc. Dagje uit naar Chamonix. Beklimming met het bergtreintje naar het glasheldere meer, panoramisch uitzicht op de indrukwekkende gletsjer. Lunch in het hooggelegen restaurant (1900 m) en dan terug naar Chamonix. Rondleiding door de hoofdstad van de bergbeklimmers.

Dag 7: Bauges – Lovagny. In de voormiddag bezoek je de kruidentuin van Clappe, een aromatische en geneeskrachtige plantenkwekerij. In de namiddag uitstap naar Gorges du Fier. Terugkeer via Annecy en vrije tijd in de oude stad.
Dag 8: Na het ontbijt terugreis per HST naar Brussel-Zuid.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Genève-Brussel en de transfers luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de  excursie vermeld in het programma met een Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden