Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020- Frankrijk: Méjannes-le-Clap

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1280
eenpersoonskamer € 1400

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 01/09 tot 08/09/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Gebouwd in het achterland van de Gard, aan de poorten van de Provence, de Cevennen en de Camargue, is het charmante dorpje Méjannes-le-Clap ideaal gelegen om deze streek met een rijke geschiedenis te ontdekken.

top

Les Cigales du Gard VVF *** - volpension met wijn aan tafel

Dit vakantiedorp in de Gard ligt op een steenworp afstand van het dorp Méjannes-le-Clap en telt 78 ruime paviljoenen van één verdieping en een centraal paviljoen. Het dorp biedt een breed gamma aan recreatieve faciliteiten: een buitenzwembad, bibliotheek, televisieruimte, een speeltuin met tafeltennis en tafelvoetbal, schaduwrijke petanquebanen en sportvelden. Link naar de website v/h hotel.

top

Programma

Dag 1: Vertrek met de trein van Brussel-Zuid naar Nîmes. Transfer naar het dorp Méjannes-le-Clap.

Dag 2: In de voormiddag ontdekking van de nabije omgeving. In de namiddag vertrek je naar Gorges de l'Ardèche, een van de mooiste canyons van Frankrijk. Onze route volgt de toeristische route van ravijnen en biedt ongelooflijke uitzichten.

Dag 3: Vertrek naar Nîmes, Frans Rome. Begeleide wandeling door de stad en bezoek aan de belangrijkste monumenten van de oude stad. Wandeling naar de top van de Tour Magne. Vervolgens vertrek naar Pont du Gard en begeleid bezoek.

Dag 4: Ochtend gewijd aan de ontdekking van de markt in Barjac. Dit kleine, middeleeuwse dorpje met zijn smalle en kronkelige straatjes is zeer aangenaam. Vrije namiddag.

Dag 5: Vrije dag.

Dag 6: Dag gewijd aan het bezoek van de Bamboeplantage Prafrance, een exotisch park dat uniek is in Europa. Rondleiding en vrije tijd. Daarna vrije tijd in Anduze. Ontdek de rots, de tempel die bekend staat als de grootste van Frankrijk, de klokkentoren en de geglazuurde potten waar de hele wereld jaloers op is. Lunch in een plaatselijk restaurant. Vervolgens instappen voor een tocht van 13 kilometer met het treintje van de Cevennen. Tussen Anduze en Saint-Jean-du-Gard rijdt namelijk de stoomtrein over een schilderachtige spoorlijn die in 1909 werd ingehuldigd.

Dag 7: Vrije voormiddag. In de namiddag brengen we een bezoek aan La Chartreuse de Valbonne Saint-Paulet-le-Caisson. Bezoek aan het klooster, gesticht in 1204 door Guilhem van Venetië, werd tijdens de godsdienstoorlogen verwoest en in de 17e eeuw volledig heropgebouwd.

Dag 8: Na het ontbijt transfer naar het station van Nîmes en terugkeer per HST naar Brussel-Zuid.

top

In de prijs begrepen

De treinreis per HST Brussel-Zuid – Nîmes – Brussel-Zuid • het vervoer station-vakantiedomein-station • verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de begeleider AEP Senior Department, die tijdens de excursies zorgt voor de Nederlandse vertaling • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden