Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Pont--Lesse: Vakantie in de Ardennen - vertrek 10/06

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 845
eenpersoonskamer 1030

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 10/06 tot 14/06/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De Ardennen behoren tot de topbestemmingen in België. Benevens de grote toeristische steden zijn er ook tal van dorpjes die met hun traditionele architectuur nog de charme van weleer uitstralen. Deze rustige streek, die haar eigenheid heeft weten te bewaren, is rijk aan bezienswaardigheden.
Om de streek en haar toeristische troeven te ontdekken, heb je ons maar te volgen…

Afbeeldingsresultaat voor bouillon

top

Hotel Castel de Pont--Lesse***

Het hotel ligt in het hartje van de Ardennen op 5 km van Dinant. Het wordt omringd door een 25 ha groot park met rotspartijen en het Natura 2000-arboretum. Wat vroeger het "Château de Lesse" was, bestaat uit drie gebouwen, waarvan twee met een rijke geschiedenis. De rustige kamers zien uit op het park en beschikken over airco, een tv, een kluisje, een koelkast en een complete badkamer. Het hotel heeft een bar, een restaurant en een terras. Heerlijk ontspannen kan in het verwarmde binnenzwembad. Gratis wifi.
Link naar de website v/h hotel: klik hier 


 
 

top

Programma

Dag 1: Verwelkoming bij de uitgang van het station van Rochefort om 11h30. Vrije tijd voor de lunch (niet inbegrepen).
Vertrek naar het Domein van de Grotten van Han. Een honderd jaar oud treintje brengt je naar een van de mooiste grotten van Europa. De zalen, waarvan de verlichting onlangs werd vernieuwd, zijn bijzonder indrukwekkend, de ene nog magischer dan de andere. Maak een onvergetelijke reis in de tijd en ontdek de enorme Koepelzaal en de Draperieënzaal met feeërieke weerspiegelingen. In het wildpark ontmoet je de Europese “Big Five”: de wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. In het park zijn er ook enkele adembenemende uitzichtpunten en een heel bijzondere flora. In het museum beelden 50 taferelen het dagelijkse leven in het begin van de 20e eeuw uit. 90 mannequins en 5000 voorwerpen en werktuigen stellen oude ambachten voor. Aan het eind van de dag word je naar het hotel gebracht.

Dag 2: Sedan – Bouillon. Vertrek naar Sedan. Bezoek aan de “Pantoufle Ardennaise”. In dit kleinschalig ambachtelijk bedrijf leer je de knowhow kennen die bij het maken van pantoffels volgens de ‘cousu retourné’-techniek komt kijken. Lunch in een restaurant. Geleid bezoek aan het waterkasteel van Sedan, dat boven de Maas uittorent en vroeger door twee riviertjes werd ingesloten, de Bièvre en de Vra. Met een oppervlakte van 35.000 m² verdeeld over 7 verdiepingen is het een van de grootste middeleeuwse forten van Europa. De muren zijn meer dan 7 m breed, de dikste zelfs bijna 27 m. Terugrit naar Bouillon en vrije tijd in de stad van Godfried van Bouillon om haar eeuwenoude geschiedenis te ontdekken.

Dag 3: Het land van Herve. Bezoek aan de “Espace des Saveurs” (Ruimte van de Lekkere Smaken) in Herve. Tijdens een multimediavertoning voert Jean de Herve je door de dorpen van het plateau en wijdt je in in de geheimen van de ambachtslui. Bezoek aan de Fromagerie du Vieux Moulin, waar de vermaarde Hervekaas wordt gemaakt, die zijn sterke smaak te danken heeft aan een bacterie die uitsluitend in deze streek voorkomt: de bacterium linens. Lunch in een restaurant. Bezoek aan de ambachtelijke siroopfabriek van Aubel. Al vijf generaties bereiden ze hier siroop volgens het voorouderlijke boerenrecept. Rondrit door het land van Herve, een wondermooie streek met een rist van lieflijke dorpjes tussen de Maas en de Vesder in de provincie Luik. We sluiten de daguitstap af met koffie en taart.

Dag 4: Treignes en Mariembourg. Bij het binnenkomen van het dorpje Treignes vind je de school van toen” in de oude meisjesschool. In de Espace Arthur Masson maak je in een klas van 1932 (weer) kennis met de ijzeren discipline en het schoolgerief uit die tijd: griffels en leien, pennen en inktpotten en meer van die dingen die je niet meer vindt in de moderne klaslokalen. De rondgang “Trignolles” in de jongensschool is een reis in de tijd. Personages uit de boeken van Arthur Masson tonen je de verschillende aspecten van het leven in de Ardennen in de periode 1930-1960. Dan gaat het naar de Brasserie des Fagnes in Mariembourg, waar je een brasseriemaal wordt geserveerd. De oude brouwerij Degauquier, die zich vroeger in Chimay bevond, is intact bewaard gebleven. In 1977 werd er voor het laatst gebrouwen. Panelen lichten de brouwmethodes van 150 jaar geleden toe. Na het museum bezoek je de moderne brouwerij, die nog in bedrijf is en waar je een speciaalbier kan proeven.

Dag 5: Rochehaut. Bezoek aan het Landbouwmuseum. Een aantal levensechte taferelen tonen je de vroegere bezigheden van de bewoners van de Semoisvallei. Een indrukwekkende machine drijft, onzichtbaar voor het oog van de bezoeker, oude landbouwmachines uit alle windstreken aan. Een treintje met commentaar voert je door het dierenpark waar je zowel inheemse als meer exotische dieren zal zien.
Tegen de middag, vervoer naar het station van Rochefort voor de terugreis.

Afbeeldingsresultaat voor grotten van han

top

In de prijs begrepen

Het verblijf in volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de uitstappen vermeld in het programma • de begeleider AEP Senior Department

top

Niet in de prijs begrepen

De reis naar en vanuit Rochefort • de lunch van de eerste en de laatste dag • de drank aan tafel • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Identiteitskaart

top

Reisgegevens

Met de trein IC 2109 richting Aarlen trein komt u om 11h28 toe in Rochefort.

09:33 Brussel Zuid 10:17 Ottignies 10:48 Namen

Afbeeldingsresultaat voor chateau sedan 
Sedan
Afbeeldingsresultaat voor tyrignolles

top