Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Frankrijk - Carqueiranne: Côte Varoise – Carqueiranne

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1445
eenpersoonskamer € 1620

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 10/09 tot 17/09/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Club Vacanciel Carqueiranne***

Volpension met wijn aan tafel

Aan de poort van de Côte d’Azur en de Alpes de Haute Provence is de Var een bevoorrecht departement. Met zijn 7 km fijne zandstranden, zonnige baaien en kleine haven is Carqueiranne de perfecte plek om te ontspannen en op ontdekking in de omstreken te gaan.

Village Club de vacances de Carqueiranne, gelegen in een park van 5 hectare, biedt een prachtig panorama, met uitzicht op het schiereiland van Giens.

Deze volledig in 2017 vernieuwde club ligt op 800m van de zee en op 2 km van het stadscentrum. Het beschikt over moderne, comfortabele en van airconditioning voorziene kamers, een buffetrestaurant, een verwarmd buitenzwembad, een vrij toegankelijk spa-gedeelte met sauna en hammam, massage  (tegen betaling) een multi-sportterrein en een minigolfbaan. Bushalte op 50 m van de club.

 

 

https://www.mileade.com/destinations/mer/carqueiranne/destination-carqueiranne/

top

Programma

Reis per HST Brussel-Zuid – Marseille – Brussel-Zuid

Transfer per autocar station– hotel – station. 

Vrij verblijf inclusief volgende uitstappen: 

DAG 2: Halve daguitstap : Ontdekking van het prachtige schiereiland Giens (+/- 30 km)

U bezoekt de zoutmijnen, de kwelders en de vuurtoren. De rondrit wordt afgesloten met een bezoek aan een oliemolen.

DAG 3: 2 Halve daguitstappen: Hyères (+/- 50 km) en Boottocht naar het eiland Porquerolles (+/- 25 km)

Voormiddag: Bezoek aan het oude centrum van Hyères, vakantieoord van koningin Victoria in de vorige eeuw. Het verleidt ons met de schoonheid van zijn tuinen en architectuur. Vanaf de hoogten van de middeleeuwse stad kunt u genieten van een adembenemend uitzicht op de Gouden Eilanden. Bezoek St. Claire's Park dat ooit toebehoorde aan de beroemde Amerikaanse schrijfster Edith Wharton.

’s Middags: lunch in de Village Club Carqueiranne

Namiddag: Boottocht naar het eiland Porquerolles, het belangrijkste eiland van de archipel van de Hyères-eilanden. Het is beroemd om zijn prachtige zandstranden.. Bezoek aan het dorp dat zijn typische karakter heeft behouden. Vrije tijd.

DAG 5:2 Halve daguitstappen : St Tropez, Port Grimaud (+/- 130 km)                          

Voormiddag: Corniche des Maures en Port Grimaud

Port Grimaud is de voorhaven en badplaats van het Zuid-Franse vestingstadje Grimaud. De Franse architect François Spoerry realiseerde in 1966 zijn ambitieuze project van een stadje in het water. Beschermd tegen de wind uit het oosten en de Mistral uit het westen ontwikkelde hij in de baai van Saint-Tropez het havenstadje Port Grimaud Het stadje is gebouwd op lagunes en drooggelegde moerassen. De droom van François Spoerry, fanatiek zeezeiler, was het realiseren een vakantiepark waar hij zijn boot vlak voor de deur van zijn vakantiehuis kon aanleggen. En zijn droom is uitgekomen: Port Grimaud beschikt maar liefst over 15 kilometer aan kades en bijna alle huizen hebben een eigen ligplaats voor de deur. Middagmaal in een lokaal restaurant.

Namiddag: Rondleiding door Saint-Tropez, dat ondanks zijn bekendheid zijn charme en authentieke pracht heeft behouden. Vandaag de dag is het een badplaats van de jetset, maar ook een toeristische trekpleister voor wie op zoek is naar Provençaalse authenticiteit of beroemdheden. Retour via het bos van de Doms.

DAG 7: Halve daguitstap : de haven van Toulon per boot (+/- 40 km)

Richting Le Pradet waar we naar Toulon oversteken. Ontdekking van de stad met haar architecturaal erfgoed en leren over de geschiedenis rond het ontstaan van de koninklijke haven, na de aanhechting aan de Provence, en het ontstaan van de belangrijkste militaire haven van Frankrijk. Toulon is tegenwoordig, na Rio en Hongkong, de 3de grootste zeehaven ter wereld.

*Alle bezoeken onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.

* De volgorde van dit programma kan worden gewijzigd indien de omstandigheden dit vereisen.

top

In de prijs begrepen

HST Brussel Zuid – Marseille – Brussel Zuid in « 2de klasse ».  Het vervoer station-hotel-station en de verplaatsingen beschreven in het programma.Welkomsdrankje. Het verblijf in volpension, van het avondmaal van dag 1  tot het ontbijt van dag 8, water en wijn tijdens de maaltijden. De uitstappen vermeld in het programma met een lokale gids.   De begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

Catering aan boord van de trein, kruierdienst, de facultatieve activiteiten, de persoonlijke uitgaven, fooien, annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen het aan  ziekenfonds).

top

Sfeerbeelden
Developed by aware