Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - FRANKRIJK - ZWITSERLAND - DUITSLAND: 3 landen en de beroemde Glacier Express

Prijs
Tweepersoonskajuit hoofddek per persoon 1359
Eenpersoonskajuit hoofddek 1499
Tweepersoonskajuit bovendek per persoon 1769
Eenpersoonskajuit bovendek 1909

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 13/05 tot 17/05/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met deze cruise beleef je een unieke reis doorheen de mooiste regio's van drie landen. Frankrijk nodigt je uit om Straatsburg te ontdekken, een Europese stad die bekend staat om zijn pittoreske oude deel en gotische kathedraal. Zwitserland opent zijn deuren door je een fantastische reis aan te bieden aan boord van de beroemde Glacier Express. Duitsland laat je het Bodenmeer en de betoverende landschappen ontdekken van het eiland Mainau. Zoveel
pareltjes die je absoluut moet ontdekken!

top

MS BOHEME

cat. 4 ankers - schip met 2 dekken - 80 kajuiten
Alle kajuiten hebben een kleine badkamer (douche, wc, haardroger), televisie, kluisje en radio. Voorzieningen aan boord : lounge met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, shop. Airconditioning op het hele schip en in elke hut. Centrale verwarming, elektriciteit 220V, radar, radiotelefoon. Er is geen lift.

top

Programma

Vrijdag 13 mei:

10.30:  Trefpunt in het station Brussel Zuid.

11.00:  Vertrek met de bus vanaf Avenue Fonsny

17:30: Aankomst in Straatsburg

CroisiEurope - Straatsburg

Adres: 3 Rue du Havre, 67100 Straatsburg, Frankrijk

Inschepen mogelijk vanaf ongeveer 18:00

Boot : MS BOHEME (4 ankers)

18:00: Presentatie van de bemanning en welkomstcocktail

Na het diner, excursie per speedboot om de charme van de Europese hoofdstad te ontdekken. s Nachts zeilen naar Alt-Breisach.

Zaterdag 14 mei :

Alt-Breisach- Mulhouse - Bazel

‘s Voormiddags aankomst in Alt-Breisach. Excursie naar het automuseum van Mulhouse, het grootste automuseum van de wereld ‘s Namiddags varen we naar Bazel. Gala-avond. Aankomst ‘s avonds in Bazel.

Zondag 15 mei :

Bazel - Glacier express - Bazel

Excursie aan boord van de trein "Glacier Express”. De beroemdste trein ter wereld neemt u mee op een prachtige tocht van ong. 4u door de Alpen. In een idyllisch decor met de bergen die zich majestueus oprichten naar de hemel en in een ongerepte natuur beleeft u een uniek moment. Aankomst in Chur en terugkeer naar Bazel met de autocar naar het schip.

Maandag 16 mei :

Bazel - Meer van Constance - Eiland Mainau - Schaffhausen

Excursie naar het eiland Mainau en het meer van Constance , een uniek pareltje waar perfecte harmonie heerst. Lunch op het eiland. Excursie naar de watervallen van de Rijn. De watervallen van de Rijn behoren tot de natuurlijke schoonheid die in Zwitserland bewonderd kan worden. Ze vormen ongetwijfeld één van de meest spectaculaire trekpleisters. Terugkeer naar Bazel en ‘s nachts varen naar Straatsburg. Dansavond.

Dinsdag 17 mei :

Straatsburg

Na de lunch, ontscheping rond 14:00 uur. Terugreis met de bus van Straatsburg naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De reis per autocar Brussel-Straatsburg-Brussel - de transfers - de all-in cruise vanaf het diner op de eerste dag tot het ontbijt op de laatste dag - de dranken die tijdens de maaltijden aan boord worden geserveerd (water, wijn, bier, vruchtensappen naar keuze en een kopje koffie), evenals de drankjes aan de bar (behalve champagne en wijnkaart) - de welkomstcocktail, de animaties aan boord, de gala-avond - de havenbelastingen - de excursies die in het programma zijn voorzien met lokale gidsen - De begeleider AEP Senior Department - de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

Dranken aan tafel tijdens de excursies (dag 3 en 4) - dranken van de wijnkaart en champagne aan de bar - persoonlijke uitgaven - fooien - annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan het ziekenfonds).

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

De legendarische Glacier Express vervoert al passagiers tussen Sankt-Moritz en Zermatt sinds 1930. In de gemoderniseerde panaoramawagons van de "langzaamste sneltrein ter wereld" kan je optimaal genieten van deze avontuurlijke treinervaring, terwijl je een heerlijke maaltijd geserveerd krijgt. Via een koptelefoon kan je in 6 talen (*) luisteren naar interessante tips en weetjes over de regio die je doorkruist.
(*) Duits, Frans, Engels, Italiaans, Chinees en Japans

Aan boord van een cruiseschip CroisiEurope :
Wifi : Alle schepen van CroisiEurope hebben gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.
Kledij : Losse kledij voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskledij wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies !
Geld : Aan boord wordt alles betaald in euro's (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.
Maaltijden : Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.
Fooien : De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, onderhoud van de kajuiten, onthaal en excursies. Bij CroisiEurope worden de fooien billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi van 5 € per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij het vertrek.

top


Developed by aware