Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - Frankrijk: Haute Marne - Bourbonne-les-Bains

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1090
eenpersoonskamer 1265
Korting niet-kuurgast - 245

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 26/09 tot 03/10/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Bourbonne-les-Bains is al ruim 2000 jaar bekend om zijn thermaal water dat een heilzame werking heeft op artrose, reuma en aandoeningen van de luchtwegen. Het kuuroord ligt in een schitterend landschap, dichtbij de bron van de Maas, en heeft interessante bezienswaardigheden.
Je kan aan deze reis deelnemen als kuurgast of als niet-kuurgast. In de voormiddag (gedurende zes dagen) krijg je, na een doktersbezoek, vier therapiebehandelingen aangeboden. Wie niet kuurt, geniet van het hotel en de omgeving. In de namiddag verkennen we het stadje en de omgeving.

 

top

Hotel des Lauriers Roses**

Het hotel ligt in het centrum van Bourbonne-les-Bains tegenover de thermen. De kamers met badkamer en wc hebben satelliet-tv. Het hotel heeft een lift, bibliotheek, bar, restaurant, tv-zaal en terras. Er is wifi in de hal.

link naar de website v/h hotel 

 

top

Programma

Dag 1: zondag 26 september 2021:

Bijeenkomst om 09u00 aan de uitgang van het station Brussel-Zuid, kant Fosnylaan. Vertrek per autocar naar Bourbonne-les-Bains om 9u30. Vrij middagmaal onderweg. Onderbrenging in het hotel.

Dagen 2 tot 7: maandag 27 september – zaterdag 2 oktober 2021:

Verblijf in volpension (drank niet inbegrepen)

Voor kuurgasten: Verplicht doktersbezoek (€ 40) . 6 dagen thermale gezondheidskuur in de voormiddag, met 4 behandelingen per dag (aromatisch hydromassagebad, thermale hammam, kleipakkingen, straal- of regendouches).

’s Namiddags begeleide excursies in de omgeving (voor kuurgasten en niet-kuurgasten)

Bourbonne-les-Bains. Tijdens een stadsbezoek ontdek je de geschiedenis van dit kuuroord, het kasteelpark, het Gallo-Romeinse museum, de lokale kunstschilders, de kerk, het casino.

Bron van de Maas en bezoek aan Langres. Langres behoort tot de 50 mooiste steden van Frankrijk en roept een gelijkenis met een enorm kasteelfort aan de poorten van de Champagne en de Bourgognestreek op. Gelegen op een hoogte van 475 m, geflankeerd door 7 torens, omgeven door 3 km wallen, biedt het een opmerkelijk historisch en architecturaal erfgoed: vestingwerken, kathedraal, klooster, herenhuizen, museum, renaissancegevels ... Bezoek aan boord van een toeristisch treintje de 3 km panoramische wallen, de torens, de poorten, de monumenten van de stad, gevolgd door een demonstratie van haakbusschieten in de prestigieuze setting van de Tour Navarra.

Verrerie de la Rochère in Passavant La Rochère, opgericht in 1475, is de oudste kunstglasfabriek in Frankrijk die nog steeds actief is; Ontdek de eeuwenoude know-how van het handgemaakte mondgeblazen glas van de MeesterGlasmakers met demonstratie van de MeesterGlasmakers, Op de terugweg, stop bij Vergers Grandieu in Grignoncourt voor een degustatie en afhankelijk van het seizoen fruit oogsten uit de biologische boomgaarden.

Het Charles de Gaulle Memorial in Colombey de twee kerken - Haute-Marne Geïnstalleerd aan de voet van het kruis van Lotharingen, het Memorial is een onvergetelijk bezoek,1600 m² waar iedereen op zijn eigen manier de geschiedenis van de Fransen kan herbeleven. Herontdek de belangrijkste gebeurtenissen uit het leven van Charles de Gaulle. 

Bezoek aan de Boisserie, residentie van Charles de Gaulle,

Tijdens je verblijf stelt de plaatselijke Dienst voor Toerisme nog meer activiteiten voor, zoals wandelingen, een dansnamiddag, tentoonstellingen, bezoeken enz.

Dag 8: zondag 3 oktober 2021 Na het ontbijt, terugreis per autocar naar Brussel.

Voorziene aankomsttijd: 16u00.

top

In de prijs begrepen

De reis per autocar H/T • verblijf in volpension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de bijstandsverzekering

Voor kuurgasten: 4 therapiebehandelingen per dag gedurende 6 dagen

top

Niet in de prijs begrepen

De maaltijden tijdens de heen- en de terugreis • de dranken aan tafel • de annuleringsverzekering
De lokale verblijftaks (+/- 8 € per persoon ter plaatse te betalen) • verplicht doktersbezoek (+/- 40 €)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart 

 

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Wil je graag meer weten over Bourbonne-les-Bains ?

    Website van de thermen Valvital : klik hier 
    Bekijk een korte video (5 min. in het Frans) : klik hier

Meer info over de thermale kuren ?

    Bekijk een korte video (5 min. in het Frans) : klik hier

top


Developed by aware