Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022- Litouwen - Letland - Estland: De Baltische Staten

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1585
eenpersoonskamer € 1795

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 23/09 tot 30/09/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Estland, Letland en Litouwen waren eeuwenlang de speelbal van de geschiedenis en verstopt achter het IJzeren Gordijn. Sinds hun onafhankelijkheid in 1990 en de opname in de Europese Unie hebben deze landen zich ingesteld op de toeristen uit het Westen.

De drie Baltische staten zijn weliswaar alle drie klein, onderling  zijn ze echter behoorlijk verschillend en hebben ze een eigen geschiedenis. De Hanzestad Tallinn, hoofdstad van Estland, was in

de Sovjettijd geliefd als schilderachtige vakantiebestemming. De stadsmuren en torens vormen het best bewaard gebleven middeleeuwse verdedigingsstelsel van Europa. De Letse hoofdstad Riga, eveneens een Hanzestad, stond tot 1940 bekend als het mondaine ‘Parijs van het Oosten’. Tegenwoordig is de metropool vooral bekend om zijn Art Nouveau-erfgoed, dat in snel tempo in zijn oude glorie is hersteld. De Litouwse hoofdstad Vilnius kende men als hoofdstad van de Gouden Eeuw, waarvan nog talloze barokke kerken en paleizen getuigen. Wij bieden u alvast een unieke kans om kennis te maken met deze drie fascinerende landen en hun rijke cultuur en erfgoed.

top

Rondreis in volpension in 3*/4* hotels

Dag 1: Hotel Art City Inn***

Dit 3-sterrenhotel ligt in het centrum van Vilnius. De ruime kamers van Art City Inn hebben een klassiek interieur en zijn voorzien van een bureau, een radio, airconditioning, een satelliet-tv en een minibar. Er is overal gratis WiFi. Elke eigen badkamer is uitgerust met toiletartikelen en een haardroger.

Gediminas, de belangrijkste straat van Vilnius, ligt op slechts 200 meter afstand en het Lukiškės-plein ligt op 500 meter.