Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022- ItaliŽ: Ontdekking van SiciliŽ

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer Ä 1545
Prijs in eenpersoonskamer Ä 1755

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 04/05 tot 11/05/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het natuurschoon en het cultuurpatrimonium van Sicilië hebben hun wortels in de oudheid. Het waren de Feniciërs die het eiland voor het eerst koloniseerden, gevolgd door de Grieken. De invloed van deze laatsten is nog steeds merkbaar. De mengeling van culturen maakt Sicilië net zo bijzonder. Uiteraard zijn de prachtige natuur, de aangename temperatuur en de heerlijke keuken ook redenen om voor deze bestemming te kiezen. Op dit prachtige eiland bieden wij je een schitterende rondrit.

top

Rondreis in volpension met wijn aan tafel

Verblijf in 3*- hotels in volpension met wijn aan tafel

Streek Giardini Naxos/Taormina : Baia dei Dei 3* (of gelijkwaardig)

Streek Agrigento : Akrabello 3* (of gelijkwaardig)

Streek Palermo : Athenaeum 3* (of gelijkwaardig)


top

Programma

Dag 1:  Brussel - Catania. Vlucht Brussel-Catania en transfer per autocar naar het hotel.

Dag 2: Syracuse – Ortigia – Noto. Uitstap naar de stad Syracuse, bekend om haar archeologische sites. Begeleid bezoek. Ontdekking van het eiland Ortigia met de Apollotempel en de kathedraal met de Arethusafontein. Bezoek aan Noto, een prachtige stad met kloosters, paleizen en kerken in barokstijl.

Dag 3: Piazza Armerina -  Agrigento. Vertrek naar de Piazza Armerina, geleid bezoek aan de Romeinse “Villa del Casale” met de schitterende mozaïken. Vervolgens naar Agrigento voor een bezoek aan de Vallei van de Tempels en de Griekse ruïnes.

Dag 4: Erice – Segesta - Palermo. Vertrek via de Zoutroute (Via del Sale) van Trapani naar Marsala. Bezoek aan het Zoutmuseum. Verder naar Erice, een charmant middeleeuws dorp. Wandeling door de kronkelende straatjes met prachtige uitzichten op de omgeving. Vervolgens naar Segesta, een van de mooiste historische sites van Sicilië. Begeleid bezoek. Verder naar Palermo en intrek in het hotel.

 

Dag 5: Monreale – Palermo. Panoramische tour van Palermo met het historisch centrum met “Quattro Canti”, de kleurrijke markt Il Capo, La Martorana, de San Cataldo Kerk en de kathedraal Madonna Assunta. Middagmaal in een locaal restaurant. ’s Namiddag bezoek aan het Kapucijnen klooster en de catacomben en Monreale met bezoek aan de Dom en het Benedictijnen klooster.

Dag 6: Cefalù – Castelbuono. Vertrek naar Cefalù, een charmant middeleeuws vissersdorpje, ontdekking van het historisch centrum met de smalle straatjes, de 14de eeuwse architectuur van het voormalig koningspalieis, OsterioMagno, het bisschoppenpaleis en bezoek aan de kathedraal. Verder naar Castelbuono en de middeleeuwse burcht van Ventimiglia, een architectonische mix van Noorse, Germaanse en Arabische elementen. Verder naar d streek van Toarmina en intrek in het hotel.

 

Dag 7: Etna – Taormina. Uitstap naar de Etna, de grootste nog actieve vulkaan van Europa. Begeleid bezoek. Verder naar Taormina, de parel van Sicilië. Begeleid bezoek aan het Griekse theater en wandeling in de stad.

Dag 8: Catania – Brussel. Bezoek aan Catania, vrij middagmaal, vervolgens transfer naar de luchthaven van Catanaia en terugvlucht naar Brussel.

*Alle bezoeken onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities.

top

In de prijs begrepen

De vluchten van Brussel – Catania – Brussel in « economy class ».  Het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven en de verplaatsingen beschreven in het programma.  Het verblijf in volpension, van het avondmaal van dag 1  tot het ontbijt van dag 8, water en wijn tijdens de maaltijden. De uitstappen en toegangsgelden voor de sites en musea vermeld in het programma met een lokale gids.  De verblijfstaksen. De begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

Catering aan boord van de vluchten, vrij middagmaal dag 8 en dranken/maaltijden niet voorzien in het programma,  kruierdienst, de facultatieve activiteiten, de persoonlijke uitgaven, fooien, annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan het ziekenfonds).

top

Sfeerbeelden
Developed by aware