Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Marokko: De keizerlijke steden

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1279
eenpersoonskamer € 1419

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
NOVEMBER 16/11 tot 23/11/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Marokko, een van de mooiste landen ter wereld heeft het hele jaar door een royaal klimaat en is een land rijk aan erfgoed, cultuur en geschiedenis. Deze rondrit neemt je mee naar de wortels van de Marokkaanse cultuur waarbij je vijf sites ontdekt die op de werelderfgoedlijst van Unesco staan. Je zal ongetwijfeld de prachtige harmonie van kleuren in de landschappen waarderen: het wit van de steden, de groene schaduw van de palmbomen, de rode oker van de zuidelijke kashba's, het goud van de medina's, de zwarte reflecties van de Berbertenten, ... Ook de culturele rijkdom zal verrassen: een mix van Fenicische, Arabische, Romeinse, middeleeuwse, Andalusische en Afrikaanse invloeden.

 

top

rondreis in 4* hotels in volpension

Onder voorbehoud :
Dag 1: Oum Palace****

Oum Palace Hotel & Spa-Casablanca Updated 2021 Price & Reviews | Trip.com

Dag 2: Chellah Hotel****

CHELLAH HOTEL TANGIER (Tanger, Marokko) - foto's, reviews en  prijsvergelijking - Tripadvisor


Dag 3 + 4:           Hotel Menzeh Zalagh****

Menzeh Zalagh City Center, Fez – Bijgewerkte prijzen 2021


Dag 5 + 6 + 7: Hotel Waza****     

Menzeh Zalagh City Center, Fez – Bijgewerkte prijzen 2021


of gelijkwaardige hotels

 

top

Programma

Onder voorbehoud

Dag 1: Transfer met de bus van Brussel naar Charleroi. Vlucht van Charleroi naar Casablanca.

Dag 2: Casablanca – Rabat. Bezoek aan Casablanca, de economische hoofdstad en de grootste residentiële stad van het koninkrijk, met een van de belangrijkste havens van het land. Ontdekking van de woonwijk Anfa, het Plein van de Verenigde Naties, de wijk Habous, het Koninklijk Paleis, La Corniche van Casablanca en de Grote Hassan II-moskee (buitenzijde). Verder naar Rabat. Installatie in het hotel.

Dag 3: Rabat – Mèknes – Volubilis – Fez. Bezoek aan de Hassan Toren, het Mohamed V Mausoleum, het Koninklijk Paleis en zijn tuin en de kashba van Oudayas. Verder naar Mèknes, de Ismaili hoofdstad, waar je een bezoek brengt aan het El Hdimplein, de Bab Lakhmiss en Bab Mansour torens (een van de mooiste poorten van het land), de koninklijke stallen, de moskee en het mausoleum van Moulay Ismaïl. Bezoek aan de Romeinse overblijfselen van Volubilis en de heilige stad Moulay Idriss. Verder naar Fez. Installatie in het hotel.

Dag 4: Fez. Dag gewijd aan het bezoek aan Fez, de spirituele hoofdstad van Marokko en zeker de mooiste van de keizerlijke steden. Ontdek de Medina en andere historische monumenten van Fez. Tijdens deze voormiddag heb je de mogelijkheid om een Koranschool te bezoeken en word je ook uitgenodigd voor een theeceremonie bij een lokale familie. In de namiddag stop je op de esplanade van het koninklijk paleis om de weelderige gouden deur te fotograferen. Vervolgens ga je naar de Merinidengraven die een panoramisch uitzicht bieden op de stad, de oude stadswallen en het omliggende landschap. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan een leer- en tapijtfabriek. Terugkeer naar het hotel.

Dag 5: Fez – Béni Mellal – Marrakesh. Vertrek naar Béni Mellal door de bergachtige landschappen van de Midden Atlas. De weg doorkruist het Zayane-land, bezaaid met kleine dorpjes, Berbersouks en bossen van kurkeiken en ceders. Stop bij de Ahmed Lhansali dam. Verder richting Marrakesh. Installatie in het hotel.

Dag 6: Marrakesh. Bezoek aan Marrakesh: de tuinen van de Menara, de Minaret van Koutoubia, het Bahia Paleis en de Saadische graven. Ontdek de soeks en het Jemaa El Fna-plein, het levende hart en theater van Marrakesh met smeden, ververijen, handelaars in natuurlijk leer en kruiden waar duizenden parfums met elkaar verweven zijn.

Dag 7: Marrakesh. Vrije dag.

Dag 8: Marrakesh – Brussel. Ontbijt, vrije tijd en in functie van de vluchturen transfer naar de luchthaven van Marrakesh voor de terugvlucht naar Charleroi. Transfer met de bus naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Casablanca en Marrakech-Brussel • de rondreis in volpension van de lunch de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de bezoeken vermeld in het programma met een lokale franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de facultatieve activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering 

Fooien  zijn een uiting van je tevredenheid over de diensten die je werden verleend tijdens je reis. Het fooiengeld is een deel van de verloning in de toeristische sector, maar uiteindelijk beslis jezelf over het bedrag. De volgende bedragen zijn gebruikelijk in Marokko : 3 € voor de plaatselijke begeleider en 1 à 2 € voor de chauffeur, die je de hele reis vergezellen, per persoon / per dag van de rondreis.

top

Reisdocumenten

Internationaal paspoort geldig tot 6 maanden na terugkomst.
Voor reizigers met een andere dan de Belgische nationaliteit, gelieve je ambassade te contacteren.  

top

Reisgegevens

Vluchten Tuifly (onder voorbehoud)

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Reiscomfort : We wijzen je erop dat voor deze reis een normale lichaamsconditie en een goede mobiliteit noodzakelijk zijn. Mocht je niet kunnen deelnemen aan sommige activiteiten, dan kan je geen aanspraak maken op een gedeeltelijke terugbetaling van de reissom. 

top


Developed by aware