Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - Frankrijk: Frankrijk – Loire Atlantique - Saint-Nazaire

Prijs
Prijs per persoon in tweepersoonskamer € 1275
Prijs in eenpersoonskamer € 1545

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 14/05 tot 21/05/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De diversiteit van de Loire-Atlantique komt met name tot uiting in de 133 kilometer lange kustlijn aan zee; zandstranden, woeste baaien, rotskusten en gereputeerde badplaatsen. Ontdek het rijke erfgoed van de streek: de beroemde zoutmeren van de Guérande, een trekpleister voor vogels, de kanalen, de lieflijke hutjes van Brière en de buitengewone pittoreske vissershavens. Bezoek de scheepswerven van Saint-Nazaire, de visserij in Pornic en de uitzonderlijke “Machines de l’île”, een cultureel, toeristisch en artistiek project in de Franse stad Nantes. Ontdek deze gevarieerde en diverse regio in een 8-daagse cultureel verblijf.

top

THE ORIGINALS BOUTIQUE HOTEL AQUILON ****

Dit charmante hotel, onder de leiding van de familie Piaumier sinds 1982, biedt u naast een hartelijke welkom, comfortabele kamers, een restaurant en een zwembad. De standaard kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis Wifi, televisie met internationale kanalen, een kluisje en mini-bar. Badkamer met bad of douche, haardroger, make-up spiegel en handdoekdroger.

Het hotel is zeer goed gelegen om de omgeving te ontdekken; op een paar kilometer van het strand van La Baule-Pornichet en het strand van Saint-Marc-sur-Mer, in het hart van het schiereiland Guérande.

https://www.hotelaquilon.com/

   

top

Programma

Busreis Brussel – Saint-Nazaire - Brussel

Dag 1: Brussel-Saint-Nazaire.

Stop voor het middagmaal  onderweg. Check-in in het hotel in de late namiddag; welkomdrankje en avondmaal in het hotel.

Dag 2: Saint-Nazaire, van Frankrijk naar Queen Mary II - La Baule – Het “witte goud” van Guérande (+/- 60 km)

Ontdekking van de haven van St Nazaire, rondleiding door de scheepswerven waar de grootste cruiseschepen ter wereld van MSC of RCCL worden gebouwd.  Lunch in het hotel. Vertrek naar de baai van La Baule en zijn 9 km fijn zand. We doorkruisen de kwelders, een beschermd natuurgebied, de kanalen en vijvers waar de “fleur de sel” kristalliseert. . Bezoek het Salt Marshes Museum waar u het werk van de 250 nog steeds actieve zoutwerkers en hun duizend jaar oude knowhow kunt ontdekken. We brengen een bezoek aan de middeleeuwse vestingstad Guérande met de historische geplaveide straatjes en de prachtige collegiale kerk van Saint-Aubin uit de XIVe eeuw.  Vrije tijd. Diner en overnachting in het hotel. Avondanimatie.

Dag 3: La Brière, het mysterie en de charme van de kanalen – Excursie langs de Jadekust ( +/- 80 km)

Vertrek naar het Parc de Brière, het tweede moeras in Frankrijk, geclassificeerd als een natuurpark sinds 1970, stop bij het dorp Kerhinet, een typisch Briéron-dorp met zijn rieten huizen. Ontdekking van de fauna en flora van La Brière met paard en kar en traditionele schuit (grote platbodemboot van 50 personen).  Lunch in het hotel. Op weg naar de Jade kust, via de brug van St-Nazaire.  Bezoek aan de Semafoor van de Pointe Saint Gildas, strategisch uitzicht op de oceaan in de Zuid-Loire, vrije tijd in de mooie haven van Pornic. Diner en accommodatie in het hotel. Avondentertainment.

Dag 4: Cruise op de Erdre - Nantes en de Machines de l'Ile (+/- 140 km)

Cruise op de Erdre, atypische route met de "kleine follies", de prachtige huizen die er aan grenzen.Gastronomische lunch op de cruise inbegrepen.

Ontdekking van de “Machines de l’Ile”, uitzonderlijke, fantastische mechanische creaties zoals de “Carrousel des Mondes Marins” of de Grote Olifant. Bezoek de “Gallerie de Machines”, waarna een film je meeneemt in dit magisch universum. Ontdekking van de terrassen van de werkplaats en de “Prototype Branch” (optioneel met supplement: wandeling op de Grote Olifant - beperkte plaatsen). Diner en accommodatie in het hotel. Avondentertainment.

  

 

Dag 5: Vannes, middeleeuwse stad – Cruise langs de golf van Morbihan (+/- 200 km)

Vertrek met de bus naar Vannes: bezoek aan de oude stad met een klein toeristisch treintje. Daarna vrije tijd om te genieten van de pittoreske charmes van de middeleeuwse stad: versterkte plein, poorten en wallen, steegjes omzoomd met vakwerkhuizen ... Lunch in de haven.

In de namiddag maken we een prachtige cruise in de Golf van Morbihan, een van de 30 mooiste baaien ter wereld. Tussenstop op Ile aux Moines bekend om de oesterteelt: wandeling naar het kleine vissersdorpje. In de late namiddag keren we terug aan land. Diner en overnachting in het hotel. Avondentertainment.

Dag 6: La Gacilly – Bloemenland (+/- 170 km)

Vertrek naar Saint-Jacut, bezoek aan het "Tropical Park" met de prachtige exotische bloemen, de verschillende tuinen, Mexicaanse, Thaise, Jurassic met zijn levensgrote dinosaurussen ...  Lunch.

In de namiddag bezoek aan de site "Yves Rocher", waar de bezoeker ondergedompeld wordt in de verschillende universums van het merk Yves Rocher, ontstaan in 1959 op een eenvoudige zolder, nu een erkende Bretonse multinational.

We ontdekken « le Village des Artisans d'Art de la Gacilly », waar al meer dan 35 jaar de ambachtslieden bezoekers verwelkomen en hun ambachten toelichten .U kan er de talenten van de ambachtslieden die werken met was, aarde, hout, glas, bloemen bewonderen. Na wat vrije tijd keren we terug naar het hotel, Diner en overnachting in ons hotel. Avondentertainment.

Dag 7: Le Croisic en la Côte Sauvage - Escal’Atlantic : het succes de Saint-Nazaire (+/- 60 km)

Vandaag trekken we naar het schiereiland van Croisic. We krijgen een rondleiding door het Grand Blockhaus Museum in Batz-sur-Mer, gehuisvestigd in een authentieke commandopost aan de Atlantische Muur. In Pornichet houden we halt aan het casino waar ons een cocktail wordt aangeboden. Lunch in het hotel.

In de namiddag trekken we naar de haven van Saint-Nazaire en Esccal'Atlantic om de fantastische wereld van de grote transatlantische schepen gebouwd in Saint Nazaire te betreden, u zult de onvergetelijke ervaring van de passagiers van deze legendarische schepen beleven.

Diner en overnachting in ons hotel. Avondentertainment.

Dag 8: Saint-Nazaire – Brussel – Saint-Nazaire.

Na het ontbijt, vertrek per autocar richting Brussel. Lunch onderweg.

*Alle bezoeken onder voorbehoud van wijzigingen rekening houdend met de geldende Covid-condities

 

 

top

In de prijs begrepen

De verplaatsingen per autocar vanuit Brussel en de verplaatsingen beschreven in het programma.  Het verblijf in volpension, van het middagmaal van dag 1  tot middagmaal van dag 8, water en wijn naar believen tijdens de maaltijden. De toegangsgelden en bezoeken zoals vermeld in het programma met een lokale gids. De geanimeerde avonden (dans, folklore, zang), een gastronomisch diner met geschenkje, croisière met een gastronomische maaltijd, middagmaal onderweg tijdens de heen- en terugreis, welkomsdrank en kruierdienst.  De begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling naar het Nederlands en de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

De verlijfstaxen (ter plaatse te betalen), de facultatieve activiteiten, de persoonlijke uitgaven, fooien, annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart – Corona paspoort- Europese ziekteverzekeringskaart (kan u vragen aan  het ziekenfonds).

top

Sfeerbeelden
Developed by aware