Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2022 - De Panne : Begeleide wandelingen in De Panne

Prijs
tweepersoonskamer € 679
Eenpersoonskamer € 849

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MAART 30/03 tot 03/04/22

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Tijdens deze vijfdaagse reis kan je onder begeleiding van dhr. Michel Francke en andere natuurgidsen genieten van verschillende natuurwandelingen in en rond De Panne en zelfs in Frankrijk, niet al te ver van de grens. Op 1 april maken we een dagtocht naar de 2 Caps, Boulogne-sur-Mer en Wissan.

Programma op basis van volpension (behalve op dag 2 en 4, waar een kleine cateringmogelijkheid wordt geboden, buiten de prijs van het verblijf).

 

top

Parkhotel**

Het Parkhotel, gelegen in de mooie historische wijk "Dumont", is onze charmante uitvalsbasis met een mooie tuin en Art Deco cottage stijl villa's. Geniet van de heerlijke rust op slechts 250 meter van de zee.

De lichte kamers zijn comfortabel en voorzien van gratis WiFi, een flatscreentelevisie en een eigen badkamer met douche.

Het ontbijt wordt dagelijks geserveerd en omvat een ruime keuze aan biologische en regionale producten. Voor het diner biedt het Parkhotel een 3-gangen menu.

Er is een all-you-can-eat barbecue op zondagmiddag, een Spaans buffet op vrijdagavond en een Belgisch buffet op zaterdagavond.

U kunt ook ontspannen in de bar of op de veranda met een prachtig uitzicht op de tuin. De bar biedt overdag diverse snacks. Er worden Belgische bieren geschonken en er is ook een mooie selectie wijnen en thee beschikbaar.

In het hotel zijn huurfietsen beschikbaar, waarmee u prachtige fietstochten kunt maken.

Als houder van het label "De Groene Sleutel" aanvaardt het hotel eco-bonnen. Het hotel is volledig gerenoveerd en schoongemaakt met ecologische producten.

 

top

Programma

Dag 1: woensdag 30 maart

Vertrek per trein van Brussel naar Oostende - tram "de Lijn" naar De Panne - aankomst en installatie in het hotel - lichte lunch in het hotel.

Bezoek aan de Dumontwijk met onze gids Michel Francke. De architectonisch interessante en geklasseerde wijk Dumont verwijst naar de typische chaletstijl, maar bevat ook een karakteristiek regionaal karakter met baksteenarchitectuur. De wijk geeft een indruk van residentieel toerisme in de 19e - 20e eeuw.

Terugkeer naar het hotel voor een 3-gangen diner in het Parkhotel restaurant.

Dag 2: donderdag 31 maart

Na het ontbijt, wandeling door de duinen en het Westhoek natuurreservaat met onze gids Michel Francke. Gratis maaltijd tijdens de wandeling. Alternatief: vrije dag voor wie niet aan de wandeling wil deelnemen.

Dag 3: Vrijdag 1 april

Een excursie per bus naar Les 2 Caps, Boulogne-sur-Mer en Wissan.

Vertrek na het ontbijt.

Begeleide natuurwandeling van 4 km in de ochtend met natuurgids Caroline Geneau die ons leidt op een circuit tussen duinen en moerassen, op gemakkelijk terrein. We zullen de gelegenheid hebben om te praten over de bocage, een zoetwatermoeras (met vogelobservatieposten) voordat we het strand bereiken bij de duinen (gemakkelijk begaanbaar pad zonder klimmen), tussen de Cap Gris-Nez en de Cap Blanc-Nez. We zullen het hebben over geschiedenis, geologie, erosie... terwijl we genieten van de prachtige panorama's, de fauna en de flora.

s Middags lunchen we in Boulogne-sur-Mer, gevolgd door een rondleiding door de oude stad.

Vertrek naar Wissan waar we een historisch en patrimoniaal bezoek zullen brengen met Vincent, een gespecialiseerde gids. In de late namiddag nemen we de bus terug naar De Panne.

Spaans buffetdiner in het Parkhotel.

Dag 4: Zaterdag 2 april

Na het ontbijt, wandeling georganiseerd door Michel Francke. Gratis maaltijd tijdens de wandeling.

lopen. Alternatief: vrije dag voor wie niet aan de wandeling wil deelnemen.

Dag 5: zondag 3 april

Vrije ochtend en check-out van het hotel. s Middags een door het hotel georganiseerde all-you-can-eat barbecue.

In de namiddag keert u per tram en trein terug naar Brussel.

 

top

In de prijs begrepen

Volpension (behalve op dag 2 en 4 wanneer een kleine cateringdienst beschikbaar is, niet inbegrepen in de prijs) vanaf de lunch op de eerste dag tot de lunch op de laatste dag - Rondleidingen en activiteiten met gids zoals vermeld in het programma - begeleider AEP Senior Department.

top

Niet in de prijs begrepen

Drankjes en wijn aan tafel - Lunch op dag 2 en dag 4 - Persoonlijke uitgaven - Fooien - Annuleringsverzekering - Ziektekosten-/hospitalisatieverzekering - Optionele activiteiten.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart - Coronapaspoort 

top

Reisgegevens

Deze reis is gereserveerd voor leden van de Petits Débrouillards.

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

In samenwerking met Les Petits Débrouillards

 

top


Developed by aware