Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - Frankrijk: Côte d´Azur - Les Issambres

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1140
eenpersoonskamer € 1385

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
APRIL 24/04 tot 01/05/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Gelegen aan zee, tegenover de Golf van Saint-Tropez, strekt Les Issambres zich uit over 8 km kustlijn, bezaaid met inhammen en fijne zandstranden. Laat je meeslepen door alle geneugten die het achterland van de Var te bieden heeft: ontspanning, toeristische ontdekkingen en wandelen. Een verblijf in Les Issambres zal je onvergetelijke momenten bezorgen.

 

top

Domaine Les Issambres*** - volpension met wijn aan tafel

Het domein Les Issambres ligt op 15 km van Saint-Raphaël. Dit voormalige luxehotel uit de jaren dertig van de vorige eeuwvnodigt je uit in een prestigieuze omgeving met een privéstrand en een verwarmd buitenzwembad. De 150 gerenoveerde en van airconditioning voorziene kamers zijn van alle moderne gemakken voorzien. Het hotel beschikt over een bar, een aangenaam restaurant en een zonneterras met uitzicht op zee. Dagelijks is er een animatieprogramma. Link naar de website v/h hotel.top

Programma

Reis per HST Brussel-Zuid – Aix en Provence – Brussel-Zuid.
Transfer per autocar station – hotel – station.

Programma onder voorbehoud!

Vrij verblijf inclusief volgende uitstappen:

• Halve daguitstap: Les Issambres en Roquebrune sur Argens. Ontdekking van Issambres te voet. Deze badplaats werd al door de Romeinen bezocht. Ontdek de typische mediterrane flora en bewonder het uitzicht vanaf de heuvels over de Golf van Saint-Tropez. Vervolgens bezoek aan het oude middeleeuwse dorp Roquebrune sur Argens. Ontdek de geschiedenis van dit charmante Provençaalse dorp: het castrum, de zuilengangen en de parochiekerk. Het bezoek gaat verder met een proeverij van lokale producten (honing en chocolade).


• Halve daguitstap: Saint-Tropez. Saint-Tropez, met zijn 15e eeuwse citadel, groeide in de jaren 60 uit tot een internationaal bekende badplaats dankzij het enthousiasme van kunstenaars uit de New Wave en vervolgens de Yéyés. Vandaag de dag is het een badplaats van de jetset, maar ook een toeristische trekpleister voor wie op zoek is naar Provençaalse authenticiteit of beroemdheden.

• Halve daguitstap: Saint-Paul. Ontdek de geschiedenis van dit kleine dorp, genesteld in imposante en zeer goed bewaarde vestingmuren waarvan je de geschiedenis en anekdotes zult ontdekken.


• Halve daguitstap: Valbonne. Valbonne is een levendig en authentiek middeleeuws dorp, gebouwd volgens een perfect bewaard gebleven, geruit plan. Dit architectonische kenmerk is bijzonder zeldzaam in de regio. Het plein van de arcades en de 12e eeuwse Chalaisische abdij verdienen zeker een bezoek.

top

In de prijs begrepen

de treinreis per HST Brussel-Zuid – Aix-en-Provence – Brussel-Zuid • het vervoer station-vakantiedomein-station • verblijf in volpension met wijn aan tafel van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de begeleider AEP Senior Department, die tijdens de excursies zorgt voor de Nederlandse vertaling • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve uitstappen en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Tussen de levendige badsteden Sainte-Maxime en Saint-Raphaël biedt het rustige Les Issambres een afwisseling van zandstranden, kleine baaien en kreken.
Vanaf 'la pointe des Issambres' en de belvédère heb je een prachtig uitzicht over de baai, Fréjus en Saint-Tropez. In het centrum van Les Issambres vind je nog typische Provençaalse woningen in pasteltinten. De kapel Ste-Thérèse-de-l’Enfant-Jésus heeft een opengewerkte klokkentoren. De kapel van de Dolmens is niet meer dan een eenvoudig dak op vier pijlers. Bezoek zeker ook aan de 'pointe de la Calle', een Gallo-Romeinse site die deels in de rotsen is uitgehakt en die sinds 1939 is geklasseerd als historisch monument. Langsheen de kust met de vele kreken en baaitjes kan je aangenaam wandelen. Je kan ook een thalassotherapiekuur volgen.

top