Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Frankrijk: Languedoc-Camargue - La Grande Motte

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1225
eenpersoonskamer € 1460

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 05/09 tot 12/09/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Tussen de Languedoc en de Provence wacht je een regio met een verbazingwekkende diversiteit, rijk aan geschiedenis en tradities. La Grande Motte staat bekend om zijn futuristische architectuur langs de kust, maar ook om zijn gezellige winkelstraten en prachtige zandstrand. Het is het ideale startpunt voor vele excursies naar boeiende steden. Ontdek ook de prachtige natuurlijke regio van de Camargue, beroemd om zijn meren, roze flamingo's, witte paarden en pittoreske dorpjes.

top

Club Belambra Presqu´île du Ponant*** - vol pension met wijn aan tafel

Club Belambra ligt te midden een dennenbos van 23 ha aan het kunstmatige meer van ‘LePonant’ en is een ideale uitvals basis om de streek te verkennen en tevens te genieten van een deugddoende vakantie. Een voetgangerspad leidt naar het zandstrand op amper 800 m van de club. Restaurant en 2 loungebars met terras. Watervlak van 1000 m² en een tweede verwarmd zwembad van 265 m². Talrijke ontspanningsmogelijkheden: petanqueterrein, 6 tennisvelden, volleybalterrein en basketveld. Elke avond is er animatie en ontspanning. Verzorgde kwaliteitskeuken: smakelijke buffetten met streekgerechten en themadiners. Link naar de website v/h hotel.

top

Programma

Reis per HST Brussel-Zuid – Montpellier – Brussel-Zuid. Transfer per autocar station – hotel – station.
Vrij verblijf inclusief volgende uitstappen:

• Halve daguitstap: Montpellier. Geleid bezoek aan het oude stadsdeel en rondrit met het toeristentreintje. Het oude centrum, dat 'L'Écusson' wordt genoemd, tussen de place de la Comédie en de place de la Canourgue, is een in de middeleeuwen ontstaan doolhof van typisch Zuid-Europese steegjes. In het oosten van de stad ligt de nieuwe Antigone-wijk die werd aangelegd naar een modern ontwerp van de Catalaanse architect Ricardo Bofill.

• Halve daguitstap: Nîmes. De stad Nîmes heeft een roemrijk verleden. Bezoek met audiogids de oude arena, de best bewaarde uit de Romeinse tijd. Wandeling in de ‘jardins de la Fontaine’. Prachtig uitzicht vanop de Tour Magne.

• Daguitstap: Sète en le bassin de Thau. Vertrek naar Sète. Bezoek de oude haven, het meest pittoreske deel, en de nieuwe haven, met zijn vele visrestaurants met uitzicht op het Canal de Sète. Boottocht op de Étang de Thau door de oesterbanken, de op een na grootste vijver van Frankrijk. Lunch in de vissershaven (specialiteiten van Sète). In de namiddag wandel je naar de Mont Saint-Clair, vanwaar je bij helder weer uitzicht hebt op de Pyreneeën en de Alpilles. Stop bij de begraafplaats van Le Py waar Georges Brassens begraven ligt.

top

In de prijs begrepen

De treinreis per HST Brussel-Zuid – Montpellier – Brussel-Zuid • het vervoer station-vakantiedomein-station • Verblijf in volpension met wijn aan tafel van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • De excursies vermeld in het programma met Franstalige gidsen • Begeleider AEP Senior Department die de hele reis zorgt voor de vertaling in het Nederlands • Bijstandsverzekering • Transfer per autocar station-hotel-station • De verblijfstaksen

top

Niet in de prijs begrepen

• Persoonlijke uitgaven en fooien • Annulatieverzekering

 

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden