Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Frankrijk: Languedoc - Montpellier - vertrek 16/06

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1260
eenpersoonskamer € 1465
treinbiljetten € incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 16/06 tot 23/06/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

In Montpellier, de hoofdstad van de Languedoc-Roussillon, vind je de charme en het levensplezier van het zuiden gecombineerd met het bruisende cultuurleven van een grote Europese stad. Het grote voetgangersgebied nodigt je uit tot wandelen. Ontdek deze duizendjarige stad met een rijk erfgoed, middeleeuwse straatjes, schaduwrijke pleintjes, levendige terrassen en 300 dagen zon per jaar. Een bestemming om intens van te genieten !

top

Hotel Le Clos de l’Aube Rouge***

Aan de rand van Montpellier biedt het hotel moderne, comfortabele kamers met airconditioning. De maaltijden worden binnen in de oude mas of in de schaduw van de grote bomen op het terras opgediend. Het hotel heeft een ontspanningslokaal (sauna, jacuzzi), een verwarmd buitenzwembad en sportvoorzieningen (tennis, squash, tafeltennis, petanque). Wifi is gratis in het hele complex. Het hotel ligt op 15 minuten van het centrum met de tram (halte voor het hotel).
Link naar de website v/h hotel : klik hier

top

Programma

Dag 1: Treinreis met de hst van Brussel-Zuid naar Montpellier. Vervoer naar het hotel. Welkomstdrankje. 

Dag 2: Montpellier
Vertrek per tram naar het stadscentrum. Rondleiding door het oude Montpellier en rondrit met het toeristisch treintje. Bezoek aan l’Ecusson, het historische centrum, met zijn middeleeuwse steegjes, de kathedraal, de Arc de Triomphe, de Promenade Royale du Peyrou en het aquaduct, de oudste farmacologische faculteit van Europa, het theater, de Place de la Comédie met de esplanade. Bijna alle straten van l’Ecusson zijn speciaal, en dat is net de rijkdom van de stad. Terug naar het hotel voor de lunch en vrije namiddag. 

Dag 3: De Camargue
Bezoek per kar aan een manade, uitleg over de gewoonten en tradities van de stierenfokkerij, demonstratie van de gardians (veehoeders te paard). Lunch met streekgerechten in een oude schuur. Vertrek naar het middeleeuwse stadje Aigues-Mortes, met zijn 13e eeuwse omwalling, de Tour Constance, de kerk en de tempel. Rondrit met een treintje door de Salins du Midi (zoutmoerassen). Terugweg langs La Grande Motte met zijn futuristische architectuur. 

Dag 4: Sète, Bouzigues en het meer van Thau
Vertrek richting Sète. Uitzicht op de Mont Saint-Clair en bezoek aan het visserskerkhof waar Georges Brassens ligt begraven. In de Mas Conchylicole van Bouzigues leer je alles over de kweek van schaaldieren. Aperitief, proeverij van schaaldieren en lunch in de mas. Boottocht op het meer van Thau, het grootste meer aan de kust van de Languedoc. Rondleiding in de oesterparken langs de oesterbedden waar de kwekers elke dag de koorden uithangen. Bezoek aan een wijndomein en proeverij van het streekaperitief, de Muscat. 

Dag 5: Vrije dag

Dag 6: De Cevennen
Vertrek naar Saint-Jean-du-Gard in het hart van de Cevennen. Lunch met streekgerechten. Een stoomtrein voert je terug in de tijd, langs de loop van de Gardon, tot la Bambouseraie de Prafrance. Dit 12 ha groot unieke park werd aangelegd in 1856 en herbergt  meer dan 150 bamboesoorten en een grote verscheidenheid van exotische planten en bomen. Je wandelt door het woud van reuzenbamboes, de Japanse tuin, het Laotiaanse dorp en de ongelooflijke vallei van de draak. Er zijn ook een bloementuin en een watertuin. 

Dag 7: Vrije dag. ’s Avonds afscheidsaperitief en een brasucade (grillade op houtvuur) 

Dag 8: Na de lunch, vervoer naar het station van Montpellier en terugreis met de hst naar Brussel.


Bambouseraie

top

In de prijs begrepen

De treinreis met de hst Brussel-Zuid – Montpellier – Brussel-Zuid • het vervoer station-hotel-station • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • het welkomst- en afscheidsaperitief • de verblijfstaks • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve uitstappen en activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Niet te missen in Montpellier !

Montpellier zal je zeker bekoren : in de middeleeuwse straatjes is het aangenaam winkelen, de nieuwe wijken zijn een combinatie van groene ruimten en gebouwen van toonaangevende internationale architecten, de nieuwe designtrams zijn ontworpen door Christian Lacroix...
De tram is het ideale vervoermiddel om de bezienswaardigheden te gaan ontdekken of gewoon om de stad vanuit een andere hoek te bekijken. 

Rondwandelen op de Place de la Comédie
Dit plein is het kloppend hart van de stad. Om zijn ovale vorm werd het vroeger het Eierplein genoemd. Het is een van de grootste autovrije stadsdelen in Europa. In het midden staat de fontein van de Drie Gratiën te pronken. Dit plein is de ideale plek om de levendige stad te ervaren.

Verdwalen in de oude straatjes
Montpellier heeft vele middeleeuwse steegjes, die getuigen van een rijk verleden. De rue de la Valfère, rue du Bras de Fer en rue de la l’Argenterie voeren je terug in de tijd. Vergeet je stratenplan en verdwaal in de smalle straatjes. Ga eens kijken in de winkels met hun gewelfde plafonds, je vindt er ontwerpers, antiquairs en theesalons. Maak een toertje in het cultuur- en kunstencentrum Carré Ste-Anne en de Galerie St-Ravy enz... 

Montpellier bezoeken is een architectuurreis maken
Elke buurt in deze meer dan 1000 jaar oude stad is anders dan de andere. Je vindt er een interessante mengeling van oude en nieuwe gebouwen, je wandelt van middeleeuwse steegjes naar hoogstandjes van de vermaarde architecten Ricardo Bofill, Jean Nouvel en Zaha Hadid. 

Meer info over de stad vind je op www.montpellier-tourisme.fr 

 

top