Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - TUNESIË: Hammamet

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 795
eenpersoonskamer € 895

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 05/05 tot 12/05/18
OKTOBER 06/10 tot 13/10/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De bekende badplaats Hammamet heeft alles voor een ontspannende vakantie : fijnzandstranden, de adembenemende turkooisblauwe zee, vele voorzieningen en... 300 dagen zon per jaar !
Bovendien zijn er in Hammamet nog sporen van de kleine stad uit de tijd van de Romeinen. Verken het martelarenplein en de kasba, de historische citadel met haar Berberse architectuur. Je zal zien dat het sociale leven in deze streek teruggaat tot langvervlogen tijden.  Deze reis brengt je naar sites waar de opgravingen voortduren.

top

Hotel Iberostar Averroes**** - all-in

Het hotel ligt in de hotelzone Hammamet Yasmine, in een mooie tuin langs het zandstrand, en biedt alle ingrediënten voor een goddelijk verblijf onder de zon. De ruime kamers (ca. 32 m²) zijn zeer comfortabel (tv, kluisje, koelkast, wifi, balkon of terras). In het restaurant kan je genieten van Tunesische, Italiaanse en internationale gerechten. Het hotel heeft een binnen- en een buitenzwembad en een spa met hammam en sauna en biedt massages aan. Er is avondanimatie met optredens en folkloristische spektakels. Om het uur vertrekt er een toeristisch treintje naar het centrum van Hammamet op ca. 12 km. 
Link naar de website v/h hotel : klik hier 


 

top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Enfidha. Transfer naar het hotel (ca. 40 km).

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf in all-in, met de navolgende begeleide uitstappen :

• daguitstap : Tunis, Carthago en Sidi Bou Saïd
Vertrek naar Tunis, de hoofdstad van het land. Geleid bezoek aan het Bardo-museum met een prachtige collectie Romeinse mozaïeken. Verder naar Carthago. Bezoek aan de archeologische site van de Punische stad, die als werelderfgoed werd erkend. We eindigen met een bezoek aan het mooie blauw-witte stadje Sidi Bou Saïd. Vanwege zijn ligging, het schitterende uitzicht dat men er heeft en de rijke traditionele architectuur wordt het stadje wel eens “het balkon van de Middellandse Zee” genoemd. (Lunch inbegrepen)

• daguitstap : Nabeul en het Bacchus-wijnkasteel
Vertrek naar Nabeul, bekend om zijn keramiek en borduurwerk. Bezoek aan een aardewerkfabriek. Daarna vrije tijd om rond te wandelen op de wekelijkse markt. Na de lunch, vertrek naar Bouargoub voor een degustatie van Tunesische wijnen in het Bacchus-wijnkasteel. Tot slot, vrije tijd in Hammamet om de stad te ontdekken en te winkelen.

Dag 8 : Na het ontbijt, volgens de vluchturen, transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Enfidha-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de in het programma vermelde daguitstappen met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department die voor de vertaling zorgt • de toeristenbelasting • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud):
heenreis Brussel 17:50 - Enfidha 18:50
terugreis Enfidha 19:50 - Brussel 23:50

top

Bijkomende informatie

Tijdsverschil : +1u  Als het 12 uur is in Brussel, is het 11 uur in Tunis.

Elektriciteit : 220V, stekkers zoals bij ons

top