Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

TUNESIË: Hammamet

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 795
eenpersoonskamer € 895

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 06/10 tot 13/10/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

De bekende badplaats Hammamet heeft alles voor een ontspannende vakantie : fijnzandstranden, de adembenemende turkooisblauwe zee, vele voorzieningen en... 300 dagen zon per jaar !
Bovendien zijn er in Hammamet nog sporen van de kleine stad uit de tijd van de Romeinen. Verken het martelarenplein en de kasba, de historische citadel met haar Berberse architectuur. Je zal zien dat het sociale leven in deze streek teruggaat tot langvervlogen tijden.  Deze reis brengt je naar sites waar de opgravingen voortduren.

top

Hotel Iberostar Averroes**** - all-in

Het hotel ligt in de hotelzone Hammamet Yasmine, in een mooie tuin langs het zandstrand, en biedt alle ingrediënten voor een goddelijk verblijf onder de zon. De ruime kamers (ca. 32 m²) zijn zeer comfortabel (tv, kluisje, koelkast, wifi, balkon of terras). In het restaurant kan je genieten van Tunesische, Italiaanse en internationale gerechten. Het hotel heeft een binnen- en een buitenzwembad en een spa met hammam en sauna en biedt massages aan. Er is avondanimatie met optredens en folkloristische spektakels. Om het uur vertrekt er een toeristisch treintje naar het centrum van Hammamet. 
Link naar de website v/h hotel : klik hier 


 

top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Enfidha. Transfer naar het hotel (ca. 40 km).

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf all-in, met de navolgende begeleide uitstappen :

• daguitstap : Carthago, Sidi Bou Saïd en Tunis
Vertrek naar Carthago. De archeologische site van de Punische stad is door de Unesco erkend als werelderfgoed. Bezoek aan de thermen van Antoninus Pius. Verder naar het mooie blauw-witte stadje Sidi Bou Saïd. Vanwege zijn ligging, het schitterende uitzicht dat men er heeft en de rijke traditionele architectuur wordt het stadje wel eens “het balkon van de Middellandse Zee” genoemd. Vrije tijd en lunch. Verder naar Tunis, de hoofdstad van het land. Geleid bezoek aan het Bardo-museum met een prachtige collectie Romeinse mozaïeken. Bezoek aan de medina.

• daguitstap : Nabeul en het Bacchus-wijnkasteel
Vertrek naar Nabeul, bekend om zijn keramiek en borduurwerk. Bezoek aan een aardewerkfabriek. Bezoek aan de wekelijkse markt en de soeks. Vertrek naar Bouargoub voor een degustatie van Tunesische wijnen in het Bacchus-wijnkasteel. Na de lunch, vertrek naar Hammamet. Geleid bezoek aan de medina, het fort en de soeks. Vrije tijd.

Dag 8 : Check-out na het ontbijt. Vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Enfidha-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de in het programma vermelde daguitstappen met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department die voor de vertaling zorgt • de toeristenbelasting • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstappen • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud):
heenreis Brussel 17:50 - Enfidha 18:50
terugreis Enfidha 19:50 - Brussel 23:50

---------------------------------------------------

Hammamet Yasmine – Hammamet stad

Hammamet Yasmine is mooi bouwproject langs een lang zandstrand. Met zijn brede lanen en chique hotels lijkt het wel een stad op zich. Er zijn vele ontspanningsmogelijkheden en er is zelfs een majestueuze medina nagebouwd. Alles is hier groots opgevat. De 1,5 km lange esplanade langs de zee bestaat uit een lange rij cafés en beachclubs met zicht op de oneindige blauwe zee. In de internationale jachthaven in het centrum, omringd door helderwitte hotels en residenties, kunnen meer dan 700 boten aanmeren.

Wat een opvallend contrast met Hammamet stad en haar oude medina ! De smalle steegjes, de bescheiden huizen met hun mooie blauwe deuren met spijkermotieven, en de okergele stadsmuren aan de rand van het zandstrand hebben een unieke charme. Het robuuste fort uit de 16de-17de eeuw domineert de diepblauwe zee en de oude binnenstad, en biedt een onvergetelijk uitzicht op de hagelwitte terrasjes en de met jasmijnen bebloemde patio's.

top

Bijkomende informatie

Tijdsverschil : +1u  Als het 12 uur is in Brussel, is het 11 uur in Tunis.

Elektriciteit : 220V, stekkers zoals bij ons

top