Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - De Griekse eilanden: Kos – Lámbi

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 1120
eenpersoonskamer € 1250

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 15/05 tot 22/05/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met zijn milde klimaat is Kos het hele jaar door een ideale bestemming om de batterijen op te laden. Kos bekoort de sportievelingen met zijn fietsroutes, de cultuurliefhebbers met zijn vele oude sites en zijn rijke cultuur, de reizigers die rust en ontspanning zoeken met zijn fijnzandstranden en mediterrane gastronomie. Er is voor elk wat wils!

Lámbi ligt op ongeveer 3 km van het centrum van Kos-stad en alle bezienswaardigheden. De badplaats is bekend om haar prachtige strand, dat zich over meer dan een kilometer uitstrekt in de richting van de haven.

Kos-stad, de hoofdstad en belangrijkste haven van het eiland, is een moderne open stad met brede lanen omzoomd met dennen- en palmbomen die schaduw bieden. Het centrum begint in de levendige haven, dichtbij de indrukwekkende muren van de citadel. Je vindt er aangename smalle steegjes met winkels, cafés en restaurants. Al slenterend door de oude stad, zal je ontdekken dat Kos kan bogen op een rijk cultureel verleden. De stad heeft vele historische monumenten uit verschillende tijdperken.

Graag een voorsmaakje? Klik hier en bekijk de foto's van onze reis in 2018

Afbeeldingsresultaat voor kos lambi

top

Hotel Atlantis Beach 4* - all-in

Het hotel ligt aan het strand. De moderne kamers bieden alle modern comfort. Het hotel heeft 2 restaurants en 4 bars, 2 zwembaden en een mooi zonneterras. Het centrum van Kos-stad is gemakkelijk te bereiken per bus of per fiets (je krijgt gratis een fiets voor 3 dagen).
Link naar de website v/h hotel: klik hier 

 
Afbeeldingsresultaat voor kos atlantis hotel

top

Programma

Programma onder voorbehoud!

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Kos. Vervoer naar het hotel in Lámbi (30 km). 

Dagen 2 tot 7: Vrij verblijf All-in met twee begeleide daguitstappen: 

Eilandtour
Daguitstap om het eiland te verkennen. De schoonheid van het platteland, de verbazingwekkende landschappen en de prachtige zandstranden zullen je in verrukking brengen. Je verneemt alles over de geschiedenis, de mythologie en de traditionele manier van leven. Overal op het eiland zijn er kleine dorpjes met een onmiskenbare charme. De rondrit begint met een bezoek aan het Asklepieion, een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van het eiland. Hier werd Hippocrates ingewijd in de geneeskunde. Dan kom je in Zia, een van de mooiste bergdorpjes op het eiland. Geniet van het prachtige uitzicht op de Dikeosberg, wandel tussen de huisjes in de smalle straatjes en neem een kijkje in de winkeltjes die lokale ambachtskunst verkopen. Halte in het dorpje Pyli voor een bezoek aan een traditioneel huis dat onveranderd is gebleven sinds de eigenaars het 70 jaar geleden verlieten en dat nu een museum is. Fotostop aan het kasteel van Antimachia. De weg slingert verder naar Kefalos, op de top van een klip boven de haven en de romantische baai van Kamari. Het dorp wordt gedomineerd door de ruïnes van een kasteel dat gebouwd werd door de Hospitaalridders van de Orde van St. Jan. Op de terugweg, bezoeken we een honingatelier. 

Minicruise op de Egeïsche Zee
Vertrek naar de haven waar we inschepen op een kaiki, een kleine traditionele houten boot. Overtocht naar het eiland Kalymnos, beroemd om zijn natuurlijke sponzen. Hoewel het sponsvissen nu in verval is, is het nog steeds diep in de cultuur en tradities van het eiland verankerd. Bezoek aan een sponzenatelier. Dan houden we halt in een mooie inham van het eilandje Plati, waar je kan zwemmen in het kristalheldere water. Ter afsluiting van deze mooie ontspannende dag, komen we bij het eilandje Pserimos met amper 80 bewoners. 

Dag 8: Na het ontbijt, volgens de vluchturen, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor kos mount dikeos

Afbeeldingsresultaat voor kefalos

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Kos-Brussel • de transfers luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf All-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de twee dagexcursies vermeld in het programma met Franstalige lokale gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering
• 3 dagen gratis fietshuur

top

Niet in de prijs begrepen

de facultatieve uitstappen en excursies • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering • de toeristentaks (ter plaatse te betalen)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines

top

Bijkomende informatie

Klimaat: Kos heeft een uitzonderlijk klimaat met meer dan 300 dagen zon per jaar. De gemiddelde temperatuur in oktober is 25°C. ‘s Avonds kan het snel afkoelen. 

Het Griekse fietseiland: Kos staat bekend als fietseiland. Een groot fietsnetwerk bestrijkt heel het eiland. Maak een tocht doorheen de citrusplantages en ontdek de adembenemende uitzichten die dit eiland te bieden heeft! In Kos-stad loopt er een fietsroute van de haven naar de oude stad, langs de citadel aan het Hippocratesplein. Huurprijzen variëren van €5 (stadsfiets) tot €15 per dag (elektrische fiets).

Afbeeldingsresultaat voor kos city 

Afbeeldingsresultaat voor kos lambi

top