Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - De Griekse eilanden: Rhodos stad

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 06/10 tot 13/10/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Een blauwe zee die tot in het oneindige reikt, een mild klimaat, aangename terrasjes, restaurantjes die heerlijke gerechten aanbieden... Rhodos is een van de mooiste Griekse eilanden. Er is een uitgebreid toeristisch aanbod van sportvoorzieningen, een gevarieerd landschap met rotsen en zandstranden, interessante historische bezienswaardigheden,... en de spreekwoordelijke gastvrijheid van de bewoners. De rijke en bewogen geschiedenis heeft vele sporen op het eiland achtergelaten. Daarom heeft de Unesco Rhodos opgenomen in de werelderfgoedlijst.

top

Mitsis Grand Hotel***** - all-in

Het hotel ligt schitterend bij de zee, op slechts 15 minuten wandelen van oud-Rhodos. De luxe kamers bieden alle comfort : airco, minibar, koffieapparaat, tv, kluisje (€), wifi (€), balkon. Het hotel heeft een buffetrestaurant met showcooking, 4 à-la-carterestaurants (Italiaans, Aziatisch, Grieks en Mexicaans), 2 bars, 2 buitenzwembaden, een binnenzwembad en een wellnesscenter.
link naar de website v/h hotel : klik hier 

top

Programma

Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Rhodos. Overbrenging naar het hotel (13 km).

Dagen 2 tot 7 : Vrij verblijf in all-in, met inbegrip van de volgende begeleide daguitstap :

• Eilandtour
Tijdens deze dagtocht zal je de highlights van het eiland Rhodos ontdekken. Bezoek aan de thermen van Kalithea, die werden gebouwd rond een historische bron. Panoramische rondrit door de Mandraki-haven. Na een korte tocht langs de westkust, komen we op de top van de Filerimos-heuvel met een schitterend uitzicht. Bezoek aan het Moeder Gods-klooster en de resten van de oude akropolis van Ialysos, een van de drie antieke steden van Rhodos. In het traditionele dorpje Apóllona proeven we de lokale likeur ‘souma’. Na de lunch, vertrek naar de berg Profitis Ilias en het Foundoukli-klooster, een van de bekendste kloosters van Rhodos.
We eindigen onze tocht op een van mooiste plekjes van het eiland : Epta Piges, letterlijk ‘Zeven Bronnen’, is een natuurgebied in het binnenland van Rhodos. Dit paradijselijke stukje groen zorgt voor aangename verkoeling op een warme dag. Oude, hoge platanen bieden wat schaduw, pauwen zorgen voor een origineel muziekconcert en de zeven bronnen voeden een beekje. 100m verder stroomafwaarts wacht je een idyllisch tafereel :
een helderblauw meertje, verscholen in het groen..

Dag 8 : Na het ontbijt, volgens de vluchturen, transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Rhodos-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de in het programma vermelde daguitstap met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de drank aan tafel tijdens de uitstap • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering • de toeristentaks die vanaf 1 januari 2018 wordt toegepast (ter plaatse te betalen)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud):
heenreis   Brussel 15:05 - Rhodos 19:30
terugreis  Rhodos 20:30 - Brussel 23:15

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

RHODOS-STAD

De hoofdstad van het eiland heeft drie delen :
De antieke stad op de top van de Monte Smith. Hier vind je indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid, zoals een stadion, een theater en een acropolis. 
De oude stad voert je terug naar de tijd van de ridders. Het is een charmante buurt met smalle straatjes en steegjes, winkeltjes, tal van bezienswaardigheden en archeologische vindplaatsen. Maak zeker eens een wandeling (4 km) in de oude stadsgrachten langs de middeleeuwse muren.
De nieuwe stad is het commerciële hart van Rhodos, een moderne wijk, waar je naar hartelust kan winkelen.

top