Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021 - Rhodos: Rhodos stad

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1265
eenpersoonskamer 1415

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 29/05 tot 05/06/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Rhodos is een van de bekendste eilanden van Griekenland. Naast het ontspannen op het strand, zijn er vele bezoeken en ontdekkingen mogelijk. Je kan ook genieten van het warme welkom van de lokale bevolking, heerlijke lokale specialiteiten proeven en een ouzo drinken op een zonnig terras. Ixia is een kleine en comfortabele badplaats op ongeveer 7 km van de stad Rhodos. Het grenst aan de kust en heeft een klein centrum met veel restaurants en winkels.

 

top

Hotel Avra Beach Resort****- All-in

Avra Beach Resort is ideaal gelegen in het hart van Ixia. Vlakbij is er een prachtig strand met een bar. Je verblijft in ruime en goed uitgeruste kamers met balkon of terras, koelkast, televisie, airconditioning, badkamer met toilet en haardroger en wifi. Het complex heeft een aangename tuin met een mooi zwembad en een tennis- en voetbalveld voor de sportliefhebbers. Link naar de website v/h hotel.

top

Programma

Vluchten Brussel – Rhodos – Brussel. Transfer luchthaven – hotel – luchthaven.
Vrij verblijf inclusief volgende uitstappen:

Onder voorbehoud!

• Halve daguitstap: Lindos.
Ga de baai van Lindos binnen en bewonder dit dorp en zijn acropolis. De oude acropolis van Lindos, een van de meest populaire heiligdommen uit de oudheid, omgeven door de muren van de ridders, ligt 116 m boven de zeespiegel. Je ontdekt de Dorische tempel van Lindia Athena, gebouwd in de 4e eeuw voor Christus. Het dorp Lindos, gebouwd als amfitheater op de heuvel, is het meest populaire dorp van het eiland met zijn kleine witte huisjes en prachtige gevels. Ook de nog steeds authentieke Byzantijnse kerk van de Heilige Maria die dateert uit de 15e eeuw, is een bezoek waard.

• Halve daguitstap: Rhodos stad
Rhodos stad is de best bewaarde middeleeuwse stad ter wereld en staat fier te pronken op de Unesco-werelderfgoedlijst. Deze middeleeuwse stad heeft een geschiedenis van 2400 jaar. Getuige hiervan zijn de indrukwekkende omwallingen en historische monumenten.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Rhodos-Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de in het programma vermelde daguitstapen met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel tijdens de uitstap • de facultatieve excursies en activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering • de toeristentaks die vanaf 1 januari 2018 wordt toegepast (ter plaatse te betalen)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Rhodos-stad
De hoofdstad van het eiland heeft drie delen :
De antieke stad op de top van de Monte Smith. Hier vind je indrukwekkende overblijfselen uit de oudheid, zoals een stadion, een theater en een acropolis. 
De oude stad voert je terug naar de tijd van de ridders. Het is een charmante buurt met smalle straatjes en steegjes, winkeltjes, tal van bezienswaardigheden en archeologische vindplaatsen. Maak zeker eens een wandeling (4 km) in de oude stadsgrachten langs de middeleeuwse muren.
De nieuwe stad is het commerciële hart van Rhodos, een moderne wijk, waar je naar hartelust kan winkelen.

top