Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021- Duitsland: Kerstcruise op de Romantische Rijn

Prijs
double pont intermédiaire € 1099
single pont intermédiaire € 1444
doubles pont sup € 1129
singles pont sup € 1474

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
DECEMBER 12/12 tot 16/12/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Scheep in voor een cruise op de Rijn ter ontdekking van de beroemdste en oudste kerstmarkten van Europa. Laat u betoveren door de schoonheid en de magie van unieke en authentieke tradities die de geest van Kerstmis bestendigen op schitterende locaties met de verleidelijke geuren van glühwein en peperkoek. Een hartverwarmende uitnodiging met momenten van verwondering in deze winterse periode van kerstvoorbereidingen.

top

MS Beethoven 4 ankers

Dit schip, dat werd vernoemd naar de bekende Duitse virtuoos Beethoven, vaart op de Rijn en de Donau. Het neemt de cruisepassagiers mee op een tocht langs tal van wonderlijke plekken langs deze twee uiterst romantische rivieren.

De MS Beethoven kreeg een make-over in 2010. Het is een gezellig schip met 4 ankers van 110m lang en 11m breed. Het biedt plaats aan 180 passagiers in 90 kajuiten die zijn verdeeld over drie dekken. Elke kajuit, met een variërende grootte van 11,50m² tot 13m², beschikt over alle comfort en heeft alles om uw reis aangenaam te maken. Er werd ruim aandacht besteed aan de inrichting die zowel gezellig als stijlvol is en volledig past in het totale plaatje. Het restaurant dat zich op het hoofddek bevindt en waar alle maaltijden tijdens de reis worden opgediend, serveert een verfijnde keuken in een elegant kader. Dankzij de grote raampartijen kunt u ten volle genieten van het panorama. Op het tussendek bevindt zich het salon / bar met dansvloer en op het bovendek is er een pianobar waar de cruisegasten zich kunnen ontspannen in een intiem en rustgevend kader. Het zonnedek is ideaal om te relaxen en het landschap te bewonderen. Passagiers kunnen er gebruikmaken van comfortabele ligstoelen of beschutting zoeken in de grote, schaduwrijke relaxzone.

FACILITEITEN • TV • Interne telefoon • Kluis • Omkeerbare airconditioning • Elektriciteit 220V • Wifi • Badkamer met douche en WC • Haardroger • Selectie badartikelen • Handdoeken NB: Geen wasservice aan boord

top

Programma

12 december: STRAATSBURG
Vertrek per autocar vanuit Brussel rond 09u30. Inscheping om 17 uur. Voorstelling van de bemanning en welkomstdrankje. Diner aan boord. Na het diner in een hartelijke sfeer nodigen wij u uit voor een avondje "smaken van weleer" waarop u vertrouwd zult raken met de traditie van de bredele, gevolgd door een kleine demonstratie van de vervaardiging van deze verrukkelijke Elzasser gebakjes die gewoonlijk gegeten worden tijdens de advent. Er wordt 's nachts gevaren. Omstreeks 20 uur afvaart richting de Rijn.

13 december: De romantische Rijn - SANKT-GOARSHAUSEN - RÜDESHEIM
In de voormiddag vaart u op de romantische Rijn tot aan de beroemde Loreleirots. De rivier kronkelt door een parcours gedomineerd door theatrale ruïnes, wijngaarden op steile hellingen en imposante forten. Ga naar de loungebar voor de decoratie van de beroemde bredele tijdens een workshop aan boord! In de namiddag komt u aan in Rüdesheim, een schilderachtig wijndorp met smalle geplaveide straatjes en vakwerkhuizen. U gaat met een treintje(1) naar het museum "Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett", het eerste Duitse museum gewijd aan muziekinstrumenten met geheugen. Van de zoete muziekdoos tot de gigantische Orchestrions concertpiano zijn er maar liefst 350 automatische instrumenten bijeengebracht om een ¿¿van de grootste en mooiste verzamelingen van de 18e tot de 20e eeuw te vormen, die wordt tentoongesteld op meer dan 400 m². Daarna kunt u vrij wandelen in de stad en de Kerstmarkt van de Naties ontdekken in het historisch centrum. U wandelt tussen 120 kleine houten chalets en ontdekt de markt in Duitse stijl met een unieke waaier aan ambachtelijke producten, cadeau-ideeën, maar ook culinaire specialiteiten zoals zandkoekjes, Weihnachtsgebäck of pretzels. U kunt ook op het marktplein een van de grootste kerstkribbes in Europa met personages op ware grootte bewonderen, die uniek is in zijn soort. Keer te voet terug naar het schip door de beroemde Drosselgasse af te dalen. Diner aan boord. 's Avonds maakt u een ommetje in de stad waar u naar een traditionele dansgelegenheid gaat om de lokale specialiteit te proeven: de Rüdesheimer Kaffee*.

14 december: RÜDESHEIM - MAINZ - GAMBSHEIM
In de vroege ochtend vaart u naar Mainz. Bij uw aankomst vertrekt u te voet voor de begeleide ontdekking van de stad Mainz. U kunt er prachtige opmerkelijk goed gerestaureerde historische woningen bewonderen. U krijgt de gelegenheid om de prachtige kathedraal binnen te gaan, waarvan de bouw in 975 begon en een stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van de stad. U loopt ook door de schilderachtige straatjes van de oude stad. Tot slot bezoekt u het Gutenberg Museum, het museum van de drukkunst. Johannes Gensfleisch Gutenberg werd rond 1400 in Mainz geboren en bereidde zelf de druk van de zogenaamde Bijbel in "42 regels" voor, uitgebracht in 1455, het oudste gedrukte boek ter wereld. Profiteer van een beetje vrije tijd voordat u te voet terugkeert naar het schip. U kunt naar believen rondwandelen op de kerstmarkt en de mooie decoraties bewonderen. De markt van Mainz is gelegen in een prachtige en schilderachtige omgeving rond de indrukwekkende Sint-Martinuskathedraal tegen een achtergrond van prachtige historische huizen met gevels in renaissancestijl. Volg de paden omzoomd met kerstpiramiden, die typisch zijn voor de streek, en met chalets met handgemaakte voorwerpen, curiositeiten en typische specialiteiten in de traditie van een familiekeuken die uw gehemelte zullen strelen. De markten, een ware weerspiegeling van de Duitse levenskunst, zijn plaatsen van ontmoeting en uitwisseling waar men elkaar aan het einde van de dag terugziet rond een goede maaltijd. Een kerstsfeer om zonder mate van te genieten in het comfort van een uitnodigend vat ingericht als ontspanningsruimte voor een welverdiende pauze! U luncht aan boord en daarna vaart u in de namiddag naar Gambsheim. Om uw reis nog aangenamer te maken, kunt u zich laten meevoeren door het animatieprogramma aan boord en de geschiedenis van de kersttradities. Gala-avond. Er wordt 's nachts gevaren.


15 december: GAMBSHEIM - STRAATSBURG
Aankomst in Gambsheim en vertrek per bus naar Wingen-sur-Moder en het Lalique Museum gewijd aan de illustere meester-glasmaker en juwelier René Lalique en zijn opvolgers. Lalique was echt een geniale man en kunstenaar die de schittering van juwelen, de magie van transparantie en het licht van kristal wist te vatten. Ontdek tekeningen, juwelen, flacons, tafelgerei, lampen en vazen waarin het kristal- en glaswerk in al zijn vormen tot uiting komt. In een feeërieke wereld kunt u tijdens een vrij bezoek een fantastisch panorama van de collecties en permanente creaties bewonderen, zonder het tijdelijke onderdeel te missen dat volledig aan Kerstmis is gewijd. In afwachting van Kerstmis wordt het gebouw met zijn unieke architectuur, ontworpen als een juwelenkistje met ongelooflijke schatten, gehuld in zijn mooiste kleed van licht. Een slimme mix van oude en hedendaagse creaties in fonkelende ensceneringen die een streling voor het oog zijn. Terugkeer aan boord om van een lunch te genieten terwijl u naar Straatsburg vaart. Zet bij uw aankomst de magie voort en verken de Europese hoofdstad, waar u onder meer het Kathedraalplein, het Kleberplein, de Gouden Vierhoek en het Gutenbergplein zult zien. Betovering verzekerd! Vrije tijd om te wandelen in de hoofdstad van de Elzas in het hartje van de beroemde kerstmarkten Ze bevinden zich op verschillende pleinen van de stad, nodigen uit tot feeërie en geven de stad een unieke sfeer. Terugkeer aan boord met de bus, waar een glas glühwein* wordt geserveerd. Elzasser diner gevolgd door een quizavond waarop u wordt uitgenodigd om uw kennis over de kerstmarkten van de Elzas te testen.

16 december: Straatsburg – Brussel
Na het ontbijt, vertrek per autocar richting Brussel. Aankomst voorzien rond 17u30.

top

In de prijs begrepen

·        Heen en terugreis per bus: vanaf Brussel Zuidstation tot aan de vertrekkade Croisière in Straatsburg

·        de cruise in volpension vanaf het diner van dag 1 tot het ontbijtbuffet van dag 5 

·        de dranken inbegrepen aan boord (behalve de speciale kaarten)

·        de Rüdesheimer Kaffee in de avond op dag 2

·        het verblijf volgens de gekozen categorie van kajuit 

·        het vervoer per bus voor de hExcursies 

·        de animatie 

·        de bijstand van de Croisi Europe begeleidster aan boord 

·        de in het programma vermelde bezoeken 

·        het welkomstdrankje

·        de gala-avond

·        de bijstands-/repatriëringsverzekering

·        de haventaksen en alle overige taksen

·        de bijstandsverzekering

 

 

top

Niet in de prijs begrepen

·        de dranken op de speciale kaarten

·        de annulatie-/bagageverzekering

·        alle prestaties die niet specifiek vermeld zijn in het programma

·        de persoonlijke uitgaven

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

Corona pass 

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

in samenwerking met
                                            

top


Developed by aware