Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Duitsland: De Rijn in vlammen

Prijs
Hoofddek FULL
Tussendek FULL
Bovendek FULL
treinbiljetten incl.

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JULI 05/07 tot 09/07/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Langs de Rijnvallei kan je steile kliffen, met wijngaarden begroeide heuvels, romantische kastelen en lieflijke dorpjes bewonderen. Het traject tussen Koblenz en Rüdesheim, met de legendarische Lorelei, is een van de mooiste delen van de romantische Rijn.
Daarbovenop kan je tijdens een magische zomeravond genieten van het feeërieke spektakel van het landschap dat wordt verlicht door een caleidoscoop van altijd wisselende lichten boven de rivier en sprankelende kleurwatervallen die in de vallei duiken. Magische momenten !

Voor een voorproefje, klik hier  (korte film van het spektakel in 2017)

top

MS Gerard Schmitter 5* - all-in

cat. 5 ankers - schip met 3 dekken - 88 kajuiten
Alle kajuiten hebben een kleine badkamer (douche, wc, haardroger, handdoeken), kluisje, tv, radio. Voorzieningen aan boord : salon met dansvloer, bar met televideo en terras, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, terras, winkeltje, lift. Airconditioning op het hele schip. Centrale verwarming, elektriciteit 230V, radar, radiotelefoon.


top

Programma

Dag 1 : Brussel – Straatsburg
Treinreis per HST van Brussel naar Straatsburg. Vervoer naar het schip. Installatie aan boord, voorstelling van de bemanning, welkomstdrink. Na het diner, avondlijke boottocht op de kanalen van Straatsburg. De motorboot vaart naar Petite France, de beroemde wijk waar de inwoners erg op gesteld zijn, met haar kanalen, kleurrijke vakwerkhuizen en nauwe straatjes. We varen langs de looierswijk, de overdekte bruggen en het panoramaterras van Vauban. Verder naar de Duitse wijk, met brede lanen, prestigieuze administratieve en culturele gebouwen en chique residenties. Ten slotte zien we het Europees parlement en het Hof voor de Rechten van de Mens. Terug aan boord. Vertrek van de cruise.

Dag 2 : Rüdesheim
We varen naar Rüdesheim. Vertrek met een toeristentreintje voor een rondrit met commentaar door de wijngaarden. Je kan genieten van adembenemende uitzichten op Rüdesheim en de Rijn. Halte bij de historische wijnkelder van het Bassenheimer Hof, een herenwoning uit de 16e eeuw. Een wijnboer van de familie Störzel laat je kennismaken met drie wijnen, van droog tot zoet, met uitleg over de geschiedenis van de kelder en de wijnbouw in de regio. Bezoek aan "Siegfrieds Mechanisches Musikkabinett", het eerste Duitse museum van mechanische muziekinstrumenten. Je vindt er niet minder dan 350 automatische instrumenten, van lieflijke muziekdozen tot reusachtige orkestpiano's. Na het bezoek, vrije tijd om te flaneren in de straatjes van Rüdesheim. Te voet terug naar het schip. Na het diner, kan je naar de befaamde Drosselgasse met vele terrasjes en muziek. Nacht aan de kade.

Dag 3 : Rüdesheim – Romantische Rijn – Koblenz
‘s Ochtends varen we. In de engte van de vallei van de Middenrijn (Unesco) zie je de beroemde Lorelei. Deze 132 m hoge legendarische rots springt vooruit in de rivier, waardoor haar breedte met een kwart vermindert. De smalle doorgang en de stroming die de schepen naar de rotsen duwt, heeft tot vele schipbreuken geleid. Bezoek aan het oude centrum van Koblenz. De mooie kerken, kastelen, oude binnenplaatsen en majestueuze herenhuizen getuigen van meer dan 2000 jaar geschiedenis. We varen naar Trechtingshausen, waar we plaats nemen in de stoet van de schepen. Je krijgt er een enig mooi feeëriek spektakel te zien : de romantische Rijn in vuur en vlam schept een overweldigende onwezenlijke sfeer. Een onvergetelijke avond ! Nacht aan de kade in Rüdesheim.

Dag 4 : Rüdesheim – Heidelberg – Mannheim
We varen de Rijn verder op naar Mannheim. Vertrek per bus naar het roze Schloß Heidelberg. Sinds het einde van de 18e eeuw zijn deze kasteelruïnes een inspiratiebron voor schilders en dichters. Het vat op het binnenplein is het grootste houten vat ter wereld. De geometrische tuinterrassen van de Hortus Palatinus (paltstuin) werden destijds als het achtste wereldwonder beschouwd. De bus brengt ons naar de Neckarmünzplatz in het oude centrum van Heidelberg, aan de oever van de Neckar. Bezoek te voet aan de oude stad. Vrije tijd om te winkelen in de Hauptstraße, de langste winkelstraat van Duitsland. Terug naar het schip. Gala-avond. ’s Nachts varen we.

Dag 5 : Straatsburg - Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar het station en terugreis per trein naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

de treinbiljetten Brussel-Straatsburg-Brussel • de transfers station-haven-station • de cruise all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken (water, wijn, bier, fruitsap naar believen en een koffie) tijdens de maaltijden aan boord en alle dranken aan de bar (behalve champagne en de wijnkaart) • het welkomstdrankje, de gala-avond en de animatie aan boord • de haventaksen • de bijstandsverzekering • de excursies vermeld in het programma met lokale Franstalige gidsen (*) • de begeleider AEP Senior Department

(*) Alle AEP-reizen zijn tweetalig. De lokale gidsen geven uitleg in het Frans. De AEP begeleider zorgt voor de vertaling in het Nederlands, wat niet altijd mogelijk is als de lokale gidsen koptelefoons gebruiken. 

top

Niet in de prijs begrepen

de dranken op de wijnkaart en champagne aan de bar • de drank aan tafel tijdens de uitstappen • de persoonlijke uitgaven en de fooien • de annulatieverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Aan boord van het cruiseschip :

Wifi : Alle schepen van CroisiEurope bieden gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.

Kleding : Losse kleding voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskledij wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies !

Geld : Aan boord wordt alles betaald in euro's (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.

Maaltijden : Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.

Fooien : De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, onderhoud van de kajuiten, onthaal en excursies. Bij CroisiEurope worden de fooien billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi van 5 € per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij je vertrek.

top