Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - Portugal: De Dourovallei

Prijs
hoofddek € FULL
tussendek € FULL
bovendek € FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JULI 21/07 tot 26/07/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Laat je betoveren door de culturele rijkdom en de prachtige natuur van de Dourovallei, met weidse uitzichten, mooie valleien tussen hoge granietmuren, wijngaardterrassen en mooie quintas (wijndomeinen). Hier ligt de wieg van de bekende wijn, de echte porto, uit het "Pais do Vinho", het land van de wijn.
Deze cruise biedt een harmonieuze mix van steden en landschappen, authenticiteit en cultuur. Folklore, streekgerechten en boeiende uitstappen garanderen een geslaagde reis !

top

MS FERNÃO DE MAGALHÃES **** - all-in

Categorie 4 ankers - 3 dekken - 71 kajuiten
Alle kajuiten hebben een kleine badkamer (douche, wc, haardroger), kluisje, tv en radio.
Voorzieningen aan boord : salon met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen, terras, shop, lift, wifi aan boord (betalend). Airconditioning op het hele schip en in elke hut. Tele-video in het salon, radar, radiotelefoon, elektriciteit 220V.  
Afbeeldingsresultaat voor croisieurope FERNÃO DE MAGALHÃES

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Porto
Vlucht van Brussel naar Porto. Vervoer naar het schip. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail. Na het diner, uitstap per bus “Porto by night”. 

Dag 2 : Porto - Regua
Vertrek per autocar om Porto, een van de oudste steden van Europa (Unesco), te ontdekken met zijn goedbewaarde oude wijken, zijn doolhof van kronkelige straatjes, huizen met arcaden en mooie kerken. Bezoek aan de Beurs : de zaal van de voormalige rechtbank van koophandel, de gulden hal en de Arabische lounge. Bezoek aan de São Franciscokerk, met haar rijke barokinterieur. Bezoek aan een van de beroemde wijnkelders in Vila Nova de Gaia en proeverij. Na de middag, boottocht langs de sluis van Crestuma en die van Carrapatelo, de hoogste van Europa, met een hoogteverschil van 36 m. Show van de bemanning. 

Dag 3 : Regua – Vila Real – Pinhão – Vega De Teron
Vertrek per bus naar Vila Real, een stadje met vele herenhuizen uit de 16e en 18e eeuw. Panoramische rondrit en proeverij van de “cristas de Galo” (gebakjes). Bezoek aan de manoir van Solar Mateus, de mooiste en de meest verrassende in het noorden van Portugal. Wandeling door de prachtige tuin met buxus- en haagbeukmassieven die een groene tunnel vormen. Terug aan boord. Navigatie langs prachtige heuvels bedekt met wijngaarden in terrasvorm. Spaanse avond aan boord.

Dag 4 : Barca d’Alva – Salamanca – Senhora da Ribeira
Vertrek per autocar naar Salamanca (Unesco). Geleide wandeling door deze schitterende stad met haar vele Romeinse, Arabische en christelijke architectuurschatten. Lunch en vrije tijd. Gala-avond aan boord.  

Dag 5 : Senhora da Ribeira – Ferradosa – Folgosa – Leverinho
Excursie naar de "portwijnroute”. De wijngaarden strekken zich over zo’n honderd kilometer langs de Douro uit tot aan de Spaanse grens. We rijden langs San Salvator do Mundo, een dorpje te midden de wijngaarden van de Rio Tortovallei. Halte in São João da Pesqueira met zijn hoofdplein omzoomd met arcades, zijn kapel en zijn witte huizen met balkons. In een quinta (wijnkelder) proeven we de beroemde portwijn. Terug aan boord en folkloreavond. 

Dag 6 : Leverinho – Porto > Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 
São João da Pesqueira

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Porto-Brussel • de transfers luchthaven-schip-luchthaven • de cruise all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken (water, wijn, bier, fruitsap naar believen en een koffie) tijdens de maaltijden aan boord en alle dranken aan de bar (behalve champagne en de wijnkaart) • het welkomstdrankje, de gala-avond en de animatie aan boord • de haventaksen • de excursies vermeld in het programma met Franstalige gidsen (*) • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering

(*) Alle AEP-reizen zijn tweetalig. De lokale gidsen geven uitleg in het Frans. De AEP begeleider zorgt voor de vertaling in het Nederlands, wat niet altijd mogelijk is als de lokale gidsen koptelefoons gebruiken.

top

Niet in de prijs begrepen

de dranken op de wijnkaart en champagne aan de bar • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de drank aan tafel in Salamanca (dag 4) • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (onder voorbehoud)
heenreis     Brussel 13:45 - Porto 15:10
terugreis    Porto 12:55 - Brussel 16:10

Afbeeldingsresultaat voor Solar de Mateus 
Solar de Mateus

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Aan boord van een cruiseschip :

Wifi : Alle schepen van CroisiEurope hebben gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.

Kledij : Losse kledij voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskleding wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies !

Geld : Aan boord wordt alles betaald in euro's (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.

Maaltijden : Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.

Fooien : De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, onderhoud van de kajuiten, onthaal en excursies. Bij CroisiEurope worden de fooien billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi van 5 € per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij het vertrek.

 
Porto

top