Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Portugal: De Dourovallei

Prijs
hoofddek 2-pers-kajuit per persoon FULL
tussendek 2-pers-kajuit per persoon FULL
bovendek 2-pers-kajuit per persoon FULL
hoofddek 1-pers-kajuit FULL
tussendek 1-pers-kajuit FULL
bovendek 1-pers-kajuit FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
AUGUSTUS 23/08 tot 28/08/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Laat je betoveren door de culturele rijkdom en de prachtige natuur van de Dourovallei, met weidse uitzichten, mooie valleien tussen hoge granietmuren, wijngaardterrassen en mooie quintas (wijndomeinen). Hier ligt de wieg van de echte porto, het Pais do Vinho, het land van de wijn.
Deze cruise biedt een harmonieuze mix van steden en landschappen, authenticiteit en cultuur. Folklore, streekgerechten en boeiende uitstappen garanderen een geslaagde reis !

top

Ms Infante don Henrique 4* - all-in

Categorie 4 ankers - 3 dekken - 71 kajuiten
Alle kajuiten hebben een kleine badkamer (douche, wc, haardroger), kluisje, tv en radio.
Voorzieningen aan boord: salon met dansvloer en bar, eetzaal, groot zonnedek met ligstoelen en mini-zwembad, shop, lift, wifi aan boord (betalend). Airconditioning op het hele schip en in elke hut. Tele-video in het salon, radar, radiotelefoon, elektriciteit 220V. 
Afbeeldingsresultaat voor MS infante henrique


top

Programma

Dag 1: Brussel > Porto
Vlucht van Brussel naar Porto. Vervoer naar het schip. Voorstelling van de bemanning en welkomstcocktail. Na het diner, uitstap per bus “Porto by night”. Halte bij het station van São Bento met zijn beroemde azulejos. Deze keramiektegels vormen grote muurtaferelen die belangrijke momenten uit de geschiedenis van de stad of traditionele scènes uit het Portugese leven tonen. 

Dag 2: Porto - Regua
Vertrek per autocar om Porto, een van de oudste steden van Europa (Unesco), te gaan ontdekken met zijn goedbewaarde oude wijken, zijn doolhof van kronkelige straatjes, huizen met arcaden en mooie kerken.
De kaai van Villa Nova de Gaia ligt tegenover de stad Porto op de andere oever van de Douro en is ermee verbonden door de beroemde Dom Luis-brug, die tussen 1881 en 1886 werd gebouwd door ingenieur Théophile Seyrig, een leerling van Gustave Eiffel. Het schilderachtige Porto ligt op de steile helling langs de Douro. Bezoek aan de Beurs, in 1834 opgericht door de Handelsvereniging van Porto, die er nog altijd is gehuisvest. Via de mooie trap van graniet en gebeeldhouwd marmer bereiken we de zaal van de voormalige rechtbank van koophandel, de gulden hal en de ovale Arabische lounge, versierd met glas-in-loodramen, arabesken en houtsnijwerk dat Arabische stucwerk imiteert. Bezoek aan de São Franciscokerk, ook wel de "gouden kerk" genoemd. Aanvankelijk was het een bescheiden franciscaner klooster uit de 12e eeuw. In de 15e en 16e eeuw hebben rijke families uit Porto bijgedragen tot de uitbreiding van het gebouw en zijn rijke inrichting.  In de 17e en 18e eeuw kreeg de kerk haar gouden barokinterieur. De structuur van de kerk en de gotische rozet combineren stijlen uit verschillende tijdperken. Terugkeer via de Dom Luis-brug naar Vila Nova de Gaia op de andere oever. In een wijnkelder proeven we de zoete wijn waar Porto zo trots op is.
Na de middag, boottocht langs de sluis van Crestuma en die van Carrapatelo, de hoogste van Europa, met een hoogteverschil van 36 m. Show van de bemanning. 

Dag 3: Regua – Vila Real – Pinhão – Vega De Teron
Vertrek per bus naar Vila Real, een stadje met vele herenhuizen uit de 16e en 18e eeuw. Panoramische rondrit en proeverij van de cristas de Galo (gebakjes). Bezoek aan de manoir van Solar Mateus, de mooiste en de meest verrassende in het noorden van Portugal. Dit elegante barokpaleis uit de 18e eeuw ligt in een mooi heuvellandschap. Hier zie je een opmerkelijke en fijnzinnige combinatie van granietstenen, witte zonbeschenen muren en fantasietjes uit de tijd van de Verlichting, zoals de standbeelden op de daklijsten en de barokpilasters in schroefvorm. Wandeling door de prachtige tuin met buxus- en haagbeukmassieven die een groene tunnel vormen. Terug aan boord. Navigatie langs prachtige heuvels bedekt met wijngaarden in terrasvorm. Spaanse avond aan boord.

Dag 4: Barca d’Alva – Salamanca (Spanje) – Senhora da Ribeira
Vertrek per autocar naar Salamanca (Unesco). Geleide wandeling door deze schitterende stad met haar vele Romeinse, Arabische en christelijke architectuurschatten. Het stadsdeel dat als Unesco-werelderfgoed is geklasseerd, omvat het grootste deel van de oude binnenstad zoals ze er midden de 20e eeuw uitzag. Bezoek aan de kathedraal die door opeenvolgende uitbreidingen een combinatie van diverse stijlen vertoont, van laatgotiek tot barok. Bezoek aan de universiteit, die gesticht werd in 1218 en een van de oudste universiteiten ter wereld is. Het universiteitsgebouw, de Escuelas Mayores, heeft een weelderig portaal waarin het beroemdste motief van de stad is gebeeldhouwd: een doodskop met erboven een kikker (het symbool van de erfzonde die na de dood wordt bestraft). Vanuit de glazen vestibule kan je de prachtige bibliotheek bewonderen met rekken vol manuscripten en oude drukwerken van voor de 19e eeuw. Lunch in een restaurant (drank niet inbegrepen) en vrije tijd om de stad te verkennen. Terugkeer aan boord. Gala-avond. 

Dag 5: Senhora da Ribeira – Ferradosa – Folgosa – Leverinho
Excursie naar de "portwijnroute”, dé gelegenheid om de prachtige landschappen te ontdekken. De wijngaarden strekken zich over zo’n honderd kilometer langs de Douro uit tot aan de Spaanse grens en zijn in terrassen aangelegd. We rijden door San Salvator do Mundo, een dorpje te midden de wijngaarden van de Rio Tortovallei. Halte in São João da Pesqueira met zijn hoofdplein omzoomd met arcades, zijn kapel en zijn witte huizen met balkons. Tijdens een halte in een quinta (wijnkelder) proeven we de beroemde portwijn. Terug aan boord en folkloreavond.

Dag 6 : Leverinho – Porto > Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 
São João da Pesqueira

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Porto-Brussel • het vervoer luchthaven-schip-luchthaven • de cruise all-in van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de dranken (water, wijn, bier, fruitsap naar believen en een koffie) tijdens de maaltijden aan boord en alle dranken aan de bar (behalve champagne en de wijnkaart) • het welkomstdrankje, de gala-avond en de animatie aan boord • de haventaksen • de excursies vermeld in het programma met Franstalige gidsen (*) • de begeleider AEP Senior Department • de bijstandsverzekering

(*) Alle AEP-reizen zijn tweetalig. De lokale gidsen geven uitleg in het Frans. De AEP begeleider zorgt voor de vertaling in het Nederlands, wat niet altijd mogelijk is als de lokale gidsen koptelefoons gebruiken.

top

Niet in de prijs begrepen

De dranken op de wijnkaart en champagne aan de bar • de eigen uitgaven • de fooien • de drank aan tafel in Salamanca (dag 4) • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud)
heenreis     Brussel 14:35 - Porto 16:00
terugreis    Porto 13:00 - Brussel 16:20

Afbeeldingsresultaat voor Solar de Mateus 
Solar de Mateus

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Aan boord van een cruiseschip :

Wifi: Alle schepen van CroisiEurope hebben gratis wifi in de lounges/bars en aan de receptie.

Kledij: Losse kledij voor overdag en een verzorgde outfit voor het restaurant. Tijdens de gala-avond is stadskleding wenselijk (voor de heren hemd en das). Denk zeker aan goede wandelschoenen voor de excursies !

Geld: Aan boord wordt alles betaald in euro's (cash, kredietkaarten - behalve Diners). Geld wisselen is niet mogelijk en er is geen geldautomaat op het schip.

Maaltijden: Alle maaltijden worden voor alle deelnemers op vaste tijden in het restaurant aan boord geserveerd. Het ontbijt is een buffet. Het menu van de lunch en het diner is Frans geïnspireerd. Het aperitief, de koffie en de digestieven worden in de salonbar aangeboden.

Fooien: De gewoonte van fooiengeld verschilt volgens de landen en culturen. Maar fooien horen er altijd bij. De passagiers tonen er hun waardering mee voor de kwaliteit van de dienstverlening en de attentie die ze hebben genoten in de vorm van maaltijden, onderhoud van de kajuiten, onthaal en excursies. Bij CroisiEurope worden de fooien billijk verdeeld onder alle bemanningsleden. Een fooi van 5 € per dag/per persoon is redelijk, maar uiteindelijk zijn het de passagiers die beslissen over het bedrag. Als je een fooi wil geven, gebruik dan de enveloppe die je de laatste avond in je kajuit zal vinden. Je kan deze deponeren in de doos die daartoe aan de receptie zal staan bij het vertrek. 

Afbeeldingsresultaat voor ms infante don henrique

top