Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Frankrijk: Metz en Nancy en hun kerstmarkten

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 655
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
DECEMBER 15/12 tot 18/12/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Lotharingen, een gebied tussen de Elzas, Duitsland en België, is een originele bestemming waar de tradities in ere worden gehouden. De historische steden Metz en Nancy zullen je hun rijkdommen tonen. In december scheppen licht, muziek, de geur van specerijen en lekkernijen er een zeer bijzondere kerstsfeer.

Afbeeldingsresultaat voor nancy place stanislas
Nancy, Place Stanislas

top

Hotel Le Domaine de Volkrange*** - volpension met wijn aan tafel

Het Vieux Château de Volkrange op 5 km van Thionville is een in een schitterend 30 ha groot park gelegen historisch gebouw uit de 13e eeuw.
Het hotel is ondergebracht in het naast het oude kasteel gelegen herenhuis met bijgebouwen. In de 42 kamers zijn er telefoon, tv en een koffie/theezet. Het hotel heeft een restaurant en een veranda met bar met uitzicht op het park. Squash, sauna en biljart zijn vrij en wifi is gratis.
link naar de website v/h domein : klik hier 
Afbeeldingsresultaat voor domaine de volkrange  Afbeeldingsresultaat voor hotel de Volkrange

top

Programma

Dag 1 : Onthaal aan het station van Aarlen omstreeks 11h30 (reis niet inbegrepen). Vervoer per autocar naar het hotel in Thionville. Welkomstdrankje en lunch. ‘s Namiddags geleid bezoek aan Thionville. In het oude stadscentrum, met een sinds de middeleeuwen ongewijzigd stratenplan, getuigt de architecturale rijkdom van een bewogen geschiedenis : fraaie gevels uit de 18e eeuw, belfort uit de 14e eeuw, Tour aux Puces (‘vlooientoren’), Saint-Maximinkerk. 

Dag 2 : Vertrek naar Metz. Geleid bezoek aan de hoofdstad van Lotharingen. Ze heeft een roemrijk verleden en een uitzonderlijk rijk patrimonium. De stad is beroemd om de glasramen van haar vele kerken. Vrije tijd na de lunch. De feeërieke kerstmarkt verwacht je met haar ijssculpturen, gourmetstanden, schaatsbaan, reuzerad, chalets... 

Dag 3 : Vertrek naar Nancy. Onderweg bezoek aan het « Maison de la Mirabelle », waar je alles te weten zal komen over de mirabel (kroosjespruim), de pruimensoort waarvoor deze streek bekend is. Proeverij van mirabellenspecialiteiten : een cocktail, een taartje en likeuren en brandewijnen. Lunch in een restaurant. Begeleide wandeling in het oude stadscentrum van Nancy (Unesco). De Place Stanislas, een uitzonderlijk urbanistisch juweel, wordt beschouwd als een van de mooiste pleinen ter wereld. De school van Nancy stond aan de wieg van de Art Nouveau in Frankrijk. Vrije tijd om de kerstmarkt te bezoeken. 

Dag 4 : Bezoek aan het kasteel van La Grange in Manom bij Thionville. Het kasteel is geen museum, maar een verblijf dat nog wordt bewoond door de eigenaars die het openstellen voor bezoekers. Het bevat opmerkelijk meubilair uit de 18e eeuw, zeer mooie Vlaamse tapijten, Koreaans en Chinees keramiek en Vieux-Luxembourg-faience met brindille-decor. De trots van de eigenaars is een uitzonderlijke 5 m hoge kachel, afkomstig van de faiencefabriek die in de 18e eeuw in La Grange was gevestigd. Lunch. Vervoer naar het station van Aarlen voor de terugreis. 

Tijdens je verblijf zal het hotel een streekmenu aanbieden.

De bronafbeelding bekijken

top

In de prijs begrepen

de transfers per bus Aarlen-hotel-Aarlen • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van de lunch de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de verblijfstaksen • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de heen- en terugreis naar en vanuit Aarlen • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

De bronafbeelding bekijken
Nancy

top

Bijkomende informatie

Graag een voorsmaakje ? Klik hier  en bekijk een korte video over de Kerstmarkt in Metz

top