Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Frankrijk: Haute Marne - Bourbonne-les-Bains - vertrek 06/10

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 990
eenpersoonskamer 1165
Korting niet-kuurgast - 245

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 06/10 tot 13/10/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Bourbonne-les-Bains is al ruim 2000 jaar bekend om zijn thermaal water dat een heilzame werking heeft op artrose, reuma en aandoeningen van de luchtwegen. Het kuuroord ligt in een schitterend landschap, dichtbij de bron van de Maas, en heeft interessante bezienswaardigheden.
Je kan aan deze reis deelnemen als kuurgast of als niet-kuurgast. In de voormiddag (gedurende zes dagen) krijg je, na een doktersbezoek, vier therapiebehandelingen aangeboden. Wie niet kuurt, geniet van het hotel en de omgeving. In de namiddag verkennen we het stadje en de omgeving.

Afbeeldingsresultaat voor bourbonne-les-bains

top

Hotel des Lauriers Roses** - volpension

Dit comfortabel hotel ligt in het centrum van Bourbonne-les-Bains tegenover de thermen. De kamers met badkamer en wc hebben satelliet-tv. De eenpersoonskamers met eenpersoonsbed en sanitair zijn ongeveer 11m² groot. Het hotel heeft een lift, bibliotheek, bar, restaurant, TV-zaal, terras. Er is wifi in de hal.  
link naar de website v/h hotel 


Afbeeldingsresultaat voor bourbonne les bains

top

Programma

Dag 1 : Verzamelen aan de uitgang van het station Brussel-Zuid, kant Frankrijkstraat. Vertrek per autocar naar Bourbonne-les-Bains. Vrij middagmaal onderweg. Welkomstdrink, verplicht doktersbezoek (+/- 40 €) 

Dag 2 tot 7 : Verblijf in volpension (drank niet inbegrepen)

Voor kuurgasten : 6 dagen thermale gezondheidskuur in de voormiddag, met 4 behandelingen per dag : o.m. hydromassage, kleipakkingen, thermale douches enz.

’s Namiddags vier begeleide excursies in de omgeving (voor kuurgasten en niet-kuurgasten) : 

Bourbonne-les-Bains. Tijdens een stadsbezoek ontdek je de geschiedenis van dit kuuroord, het kasteelpark, het Gallo-Romeinse museum, de lokale kunstschilders, de kerk, het casino. Welkomstdrankje. 

• Het Vogezisch Ecomuseum van de bierbrouwerij en een saffraankwekerij
Vertrek naar Ville-sur-Illon. Het Art Nouveau-gebouw van een voormalige brouwerij is een gedroomd decor om de traditionele technieken van de bierproductie te ontdekken. Geleid bezoek aan de molen, het brouwhuis met glimmend koper, de gistingskelders. In het museum zie je ook de reconstructie van een oud laboratorium, een oud cafeetje met zijn toog, tafels en behendigheidsspellen en een systeem om bier op eiken vaten te trekken. Liefhebbers zullen de huisgemaakte ambachtelijke bieren waarderen. Vervolgens bezoek aan een saffraankwekerij in Harol (afhankelijk van de bloeitijd). Saffraan is een zeldzame en kostbare specerij. De prijs wordt bepaald door de mankracht die nodig is voor oogst. Wist je dat er 150 bloemen nodig zijn voor 1 gram saffraan? Oktober is de bloeitijd van de saffraanbloemen. 

• De Grote Oorlog en de “Goddelijke Kaasmakerij”
Een eeuw geleden werd de bevolking van het stadje Bourmont in beroering gebracht door de komst van de geallieerden. Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag wordt een tentoonstelling georganiseerd met voorwerpen, foto's en authentieke en ontroerende getuigenissen die tonen hoe de bevolking en de Amerikaanse soldaten aan elkaar gewend raakten en elkaar leerden kennen. Daarna wordt een bezoek gebracht aan de Divine Fromagerie, een leuke en educatieve opstelling op de historische site van de Caprice des Dieux in Illoud. Je ontdekt er de wereld van de kaas, van het melken tot het proeven. Op de terugweg, halte bij de bron van de Maas. 

• Het kasteel van Le Pailly
Dit schitterende renaissancekasteel werd gebouwd op de resten van een oude feodale burcht. De middeleeuwse vestingtoren, de fraaie gevels, het mooie interieur en de Franse tuinen met waterpartijen zullen zeker je bewondering wekken. Op de terugweg halte aan het Maison du Vin voor een degustatie van de wijnen van de Coteaux-de-Coiffy.

Tijdens je verblijf stelt de plaatselijke Dienst voor Toerisme nog meer activiteiten voor zoals wandelingen, een dansnamiddag, bezoeken enz.

Dag 8 : Na het ontbijt, terugreis naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De reis per autocar H/T • verblijf in volpension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de bijstandsverzekering
Voor kuurgasten: 4 therapiebehandelingen per dag gedurende 6 dagen

top

Niet in de prijs begrepen

De maaltijden tijdens de heen- en de terugreis • de dranken aan tafel • de annuleringsverzekering
De lokale verblijftaks (+/- 8 € per persoon ter plaatse te betalen) • verplicht doktersbezoek (+/- 40 €)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Wil je graag meer weten over Bourbonne-les-Bains ?

    Website van de thermen Valvital : klik hier 
    Bekijk een korte video (5 min. in het Frans) : klik hier

Meer info over de thermale kuren ?

    Bekijk een korte video (5 min. in het Frans) : klik hier

top