Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Frankrijk: Haute Marne - Bourbonne-les-Bains

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1040
eenpersoonskamer 1215
Korting niet-kuurgast - 245

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 04/10 tot 11/10/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Bourbonne-les-Bains is al ruim 2000 jaar bekend om zijn thermaal water dat een heilzame werking heeft op artrose, reuma en aandoeningen van de luchtwegen. Het kuuroord ligt in een schitterend landschap, dichtbij de bron van de Maas, en heeft interessante bezienswaardigheden.
Je kan aan deze reis deelnemen als kuurgast of als niet-kuurgast. In de voormiddag (gedurende zes dagen) krijg je, na een doktersbezoek, vier therapiebehandelingen aangeboden. Wie niet kuurt, geniet van het hotel en de omgeving. In de namiddag verkennen we het stadje en de omgeving.

 

top

Hotel des Lauriers Roses**

Het hotel ligt in het centrum van Bourbonne-les-Bains tegenover de thermen. De kamers met badkamer en wc hebben satelliet-tv. Het hotel heeft een lift, bibliotheek, bar, restaurant, tv-zaal en terras. Er is wifi in de hal.

link naar de website v/h hotel 

 

top

Programma

Dag 1: Vertrek per autocar van Brussel naar Bourbonne-les-Bains. Vrij middagmaal onderweg. Installatie in het hotel.


Dagen 2 tot 7: Voor kuurgasten: verplicht doktersbezoek (€ 40) en 6 dagen thermale gezondheidskuur in de voormiddag, met 4 behandelingen per dag (aromatisch hydromassagebad, thermale hammam, kleipakkingen, straal- of regendouches).’s Namiddags begeleide excursies in de omgeving (voor kuurgasten en niet-kuurgasten):
• Bourbonne-les-Bains. Stadsbezoek en welkomstdrankje.
• Halve daguitstap: Langres, versterkte stad. Langres behoort tot de 50 mooiste steden van Frankrijk en biedt een opmerkelijk historisch en architectonisch erfgoed: vestingwerken, kathedraal, klooster, privé-huizen, museum, renaissancegevels, … Ontdekking van de stad met een toeristisch treintje gevolgd door een demonstratie van een middeleeuwse schietpartij in de prestigieuze omgeving van “Tour Navarre”. Op de terugweg stop je bij Coiffy-le-Haut. Bezoek aan de wijngaard en proeverij van de lokale wijnen.
• Halve daguitstap: Ambachtelijke snoep- en bestekfabriek. In Darney, bezoek aan Délisvosges om het mysterie van het snoepgoed te ontdekken. Daarna gaan we langs bij een bestekmakerij. Vervolg een rondleiding aan het historische monument van het voormalige klooster van de Cordeliers: klooster, cel, gevangenis, kapel, ...
• Halve daguitstap: De beeldtaal van Épinal. Je ontdekt de zeer rijke geschiedenis van de beeldvorming, de verschillende werkplaatsen en oude machines die nog steeds in werking zijn, de stadia van de beeldproductie, enz. Ook de Beeldenboetiek is indrukwekkend met een grote keuze aan beelden (oude prenten en hedendaagse creaties). Op het einde van het bezoek wordt er een warm drankje aangeboden in de Capitainerie.

Dag 8: Na het ontbijt terugreis per autocar naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De reis per autocar H/T • verblijf in volpension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de bijstandsverzekering
Voor kuurgasten: 4 therapiebehandelingen per dag gedurende 6 dagen

top

Niet in de prijs begrepen

De maaltijden tijdens de heen- en de terugreis • de dranken aan tafel • de annuleringsverzekering
De lokale verblijftaks (+/- 8 € per persoon ter plaatse te betalen) • verplicht doktersbezoek (+/- 40 €)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

 

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Wil je graag meer weten over Bourbonne-les-Bains ?

    Website van de thermen Valvital : klik hier 
    Bekijk een korte video (5 min. in het Frans) : klik hier

Meer info over de thermale kuren ?

    Bekijk een korte video (5 min. in het Frans) : klik hier

top