Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2018 - Frankrijk: Haute Marne - Bourbonne-les-Bains

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL
Korting niet-kuurgast - 240

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 07/10 tot 14/10/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Bourbonne-les-Bains is al ruim 2000 jaar bekend om zijn thermaal water dat een heilzame werking heeft op artrose, reuma en aandoeningen van de luchtwegen. Het kuuroord ligt in een schitterend landschap, dichtbij de bron van de Maas, en heeft interessante bezienswaardigheden.
Je kan aan deze reis deelnemen als kuurgast of als niet-kuurgast. In de voormiddag (gedurende zes dagen) krijg je, na een doktersbezoek, vier therapiebehandelingen aangeboden. Wie niet kuurt, geniet van het hotel en de omgeving. In de namiddag verkennen we het stadje en de omgeving.

Afbeeldingsresultaat voor bourbonne-les-bains

top

Hotel des Lauriers Roses** - volpension

Dit comfortabel hotel ligt in het centrum van Bourbonne-les-Bains tegenover de thermen. De kamers met badkamer en wc hebben satelliet-tv. De eenpersoonskamers met eenpersoonsbed en sanitair zijn ongeveer 11m² groot. Het hotel heeft een lift, bibliotheek, bar, restaurant, TV-zaal, terras. Er is wifi in de hal.  
link naar de website v/h hotel 

top

Programma

Dag 1 : Verzamelen aan de uitgang van het station Brussel-Zuid, kant Frankrijkstraat. Vertrek per autocar naar Bourbonne-les-Bains. Vrij middagmaal onderweg. Welkomstdrink, doktersbezoek (+/- 35 €) 

Dag 2 tot 7 : Verblijf in volpension (drank niet inbegrepen)

Voor kuurgasten : 6 dagen thermale gezondheidskuur in de voormiddag, met 4 behandelingen per dag : o.m. hydromassage, kleipakkingen, thermale douches enz.

’s Namiddags vier begeleide excursies in de omgeving (voor kuurgasten en niet-kuurgasten) :

Bourbonne-les-Bains. Tijdens een stadsbezoek ontdek je de geschiedenis van dit kuuroord, het kasteelpark, het Gallo-Romeinse museum, de lokale kunstschilders, de kerk, het casino.

Volkskunst, tradities en technieken : In het kasteel van Champlitte geeft het museum van volkskunst en tradities een mooi beeld van het plattelandsleven op de drempel van de 19e eeuw. De tentoonstelling omvat reconstructies van boereninterieurs, werkplaatsen en winkels en toont het dorpsleven dat bepaald werd door gebruiken en volksgeloof. Bezoek aan het museum van kunst en techniek, dat gewijd is aan de veranderingen die aan het eind van de 19e eeuw optraden. Nieuwe energiebronnen zoals de stoommachine, de verbrandingsmotor en de elektriciteit, brachten een revolutie teweeg in de werkmethoden van verschillende beroepen.

Bestek en wijn : Na een halte bij de bron van de Maas, bezoeken we het museum van de snijwerktuigen in Nogent (-en-Bassigny). We zien hier het erfgoed van gisteren en vandaag : mechanische messen van de 18e eeuw, koffertjes van militaire chirurgen van de 19e eeuw, en nieuwe technologie die voortbouwt op de traditionele vakkennis : prothesen van titanium, chirurgische instrumenten van roestvrij staal. Op de terugweg stoppen we bij La Maison du Vin des Coteaux de Coiffy, voor een presentatie en wijnproeverij.

Het land van de mandenvlechters : vertrek naar Fays-Billot, de Franse hoofdstad van het rietvlechten. Rondleiding in het Maison de la Vannerie, waar je alles te weten komt over de techniek, de cultuur en de geschiedenis van dit oude beroep. Op de terugweg, bezoek aan het atelier Confitures des Carmottes in Anrosey. Fruit, maar ook groenten, bloemen en planten worden verwerkt tot speciale jam en gelei, die de fijnproevers zullen verrukken.

Tijdens je verblijf stelt de plaatselijke Dienst voor Toerisme nog meer activiteiten voor zoals wandelingen, een dansnamiddag, bezoeken enz.

Dag 8 : Na het ontbijt, terugreis naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De reis per autocar H/T • verblijf in volpension van het avondmaal de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de bijstandsverzekering
Voor kuurgasten: 4 therapiebehandelingen per dag gedurende 6 dagen

top

Niet in de prijs begrepen

De maaltijden tijdens de heen- en de terugreis • de dranken aan tafel • de annuleringsverzekering
De lokale verblijftaks (+/- 8 € per persoon ter plaatse te betalen) • verplicht doktersbezoek (+/- 35 €)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Wil je graag meer weten over Bourbonne-les-Bains ?

    Website van de thermen Valvital : klik hier 
    Bekijk een korte video (5 min. in het Frans) : klik hier

Meer info over de thermale kuren ?

    Bekijk een korte video (5 min. in het Frans) : klik hier

top