Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - JordaniŽ: In de voetsporen van Lawrence of Arabia - v.22/05

Prijs
tweepersoonskamer per persoon Ä 2030
eenpersoonskamer Ä 2345

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 22/05 tot 29/05/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Jordanië, op het kruispunt van de oude karavanen van wierook en specerijen, waar islam en christendom, Oost en West, elkaar ontmoeten, is vandaag een eiland van vrede te midden de stormen van de regio. De bedoeïenen zijn weliswaar gemoderniseerd, maar ze zijn nog even gastvrij en delen graag hun levenskunst.
Jordanië herbergt talloze schatten en de landschappen zijn adembenemend. Vele beschavingen hebben in deze felbevochten streek hun sporen nagelaten. De archeologische vindplaatsen zijn bijzonder goed bewaard gebleven en gerestaureerd.
Deze rondreis zal je onderdompelen in een eeuwenoude cultuur en gastvrije beschaving en zal je onvergetelijke momenten doen beleven.

Voor een voorsmaakje van deze reis, klik hier en bekijk een korte video

Afbeeldingsresultaat voor jordan petra 
Afbeeldingsresultaat voor jordan jerash

top

Rondreis in 4* hotels - volpension

Dagen 1 tot 3  Amman: Mena Tyche Hotel 4* (klik hier)
Dagen 4 en 5  Petra: Sella Hotel 4* (klik hier)
Dag 7              Dode Zee: Dead Sea Spa Hotel 4* (klik hier)
(of gelijkwaardige hotels) 
Dag 6 Wadi Rum: Het comfort in het tentenkamp is eenvoudig, met gemeenschappelijk sanitair en douches.
Afbeeldingsresultaat voor wadi rum camping

top

Programma

Dag 1: Brussel – Amsterdam > Amman
Vervoer per autocar van Brussel naar Amsterdam en vlucht naar Amman. Onthaal door de plaatselijke gids en vervoer naar het hotel.

Dag 2: Amman – de woestijnkastelen
Vertrek naar de uitgestrekte vlakke woestijn in het oosten van Jordanië. In dit gebied wordt al van oudsher handel gedreven en ook vandaag de dag is de weg een economische slagader van levensbelang.
De indrukwekkende kastelen langs de weg werden in de 7e en 8e eeuw gebouwd door de  Omajjaden-kaliefen, die er een of twee keer per jaar een groot feest organiseerden om de gunst van de stamhoofden van de nomaden te behouden. De rest van de tijd lag er een klein garnizoen dat de belangen moest verdedigen van de kalief, die af en toe langskwam om op oryxen te jagen, paardenrennen te organiseren of valkerij te beoefenen.
Het eerste kasteel op onze route is Qasr al-Kharaneh, een groot vierkant gebouw. De strenge gelijkvloerse verdieping staat in sterk contrast met de luxe erboven (fresco's, bas-reliëfs, kolommen, gewelfde bogen, sierlijsten). Qasr Amra is het beroemdste kasteel van de Omajjaden. Het is gebouwd in een wadi die bijna altijd droog ligt. Dit kleine, goed bewaard gebleven kasteel heeft eenvoudige rechte en afgeronde contouren, en de bleke steen versmelt in de hitte van de woestijn. Qal'at al-Azraq werd in zwart basalt gebouwd door de Romeinen, gerenoveerd door de Byzantijnen en later heringericht door de Omajjaden. Lawrence of Arabia vertelt in zijn boek “De zeven pijlers van de wijsheid” dat hij de winter van 1917-1918 doorbracht in de kamer boven de zuidelijke ingang.
Lunch in een restaurant. Terug naar Amman voor een bezoek aan de hoofdstad van het Hasjemitische koninkrijk. De stad is een verzameling van crèmekleurige kubussen van witte kalksteen die door de zon wordt verguld. Van op de citadel heb je een adembenemend uitzicht over de benedenstad. Bezoek aan het archeologisch museum en het Grieks-Romeinse theater. 

Dag 3: Amman – Jerash – Ajlun – Amman
Vertrek naar het noorden voor een bezoek aan Jerash. Het oude Gerasa is een van de best bewaarde Grieks-Romeinse steden ter wereld. Bezoek aan de archeologische site met indrukwekkende monumenten: de boog van Hadrianus, de renbaan, de twee grote tempels van Zeus en Artemis ... Verder naar Ajlun met zijn kasteel uit de 12e eeuw, het Qala'atar-Rabad, dat  door de Arabieren werd gebouwd om zich te verdedigen tegen de kruisvaarders. Na de lunch, bezoek aan Umm Qais, het oude Gadara, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op het meer van Galilea, de Jarmukrivier en de Golanvlakte. Terug naar Amman. 

Dag 4: Amman – Madaba – Mount Nebo – Kerak – Petra
Vertrek langs de Koningsweg, de oude Romeinse route, naar Madaba, de belangrijkste christelijke stad van Jordanië, waar nog resten van een rijk verleden te vinden zijn in de moderne stad. De Grieks-orthodoxe St.-Joriskerk herbergt goed bewaarde mozaïeken uit de 6e eeuw, waaronder een opmerkelijke landkaart van het oude Palestina. Verder naar de Neboberg. Vanop meer dan 800 meter hoogte heb je een spectaculair uitzicht op de Dode Zee en de heuvels van Judea. Dit zou de laatste rustplek geweest zijn van Mozes, vanwaar hij uitkeek op het Beloofde Land. Lunch in een restaurant en dan verder richting Kerak, met zijn grote vesting uit de kruisvaarderstijd boven op een rots. Aankomst in de namiddag in Petra en onderbrenging in het hotel. 

Dag 5: Petra
Wie aan Jordanië denkt, denkt ongetwijfeld aan de stad Petra. Een natuurwonder, waar talloze kleuren zich vermengen tot prachtige landschappen. Roodgloeiende kliffen, lange ravijnen met soms een zonnestraal, roze, gele en blauwe zandsteen,  elk hoekje is weer een verrassing. Petra werd in de 6de eeuw v.Chr. door de Nabateeërs uit de rots gehouwen. Je komt er via de Siq, een smalle kloof die uitloopt op de gevel van de Kazneh, de "schatkamer". Verderop verschijnen telkens andere gebouwen die in de rots zijn uitgegraven. Je wandelt langs een theater, graven, tempels en straten met mooie rijen kolommen, en je verneemt gaandeweg de geschiedenis van deze wonderlijke plek. Lunch in een restaurant tijdens het bezoek. 

Dag 6: Petra – Wadi Rum
Vertrek naar de Wadi Rum. Deze “maanvallei” is bekend om haar uitzonderlijke landschappen met gigantische roze-oranje rotspieken die door erosie zijn ontstaan en hier en daar optorenen in de woestijnvlakte. Het Wadi Rum-gebied werd door de Unesco uitgeroepen tot natuur- zowel als cultuurerfgoed. Er zijn schilderingen en gravures gevonden die wijzen op meer dan 120 eeuwen menselijke bewoning. Je zal deze betoverende omgeving verkennen tijdens een rondrit met een terreinwagen. Onderbrenging in een woestijnkamp en overnachting in een bedoeïenentent. 

Dag 7: Wadi Rum – Dode Zee 
Vertrek naar de Dode Zee, zo’n 400 meter onder de zeespiegel en beroemd om haar rijkdom aan mineralen. Na de lunch, vrije tijd om te ontspannen en te “zwemmen” in het warme zoutste water ter wereld. Je zal er niet in slagen te zinken, maar moeiteloos blijven drijven. Verder naar het hotel. 

Dag 8: Dode Zee – Amman > Amsterdam – Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven van Amman en terugvlucht naar Amsterdam. Vervoer per autocar naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor qasr amra

top

In de prijs begrepen

Het vervoer Brussel-Amsterdam-Brussel • de vluchten Amsterdam-Amman-Amsterdam • de rondreis in volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de bezoeken vermeld in het programma met een Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering • de visumkosten

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de fooien voor de plaatselijke gids en de chauffeur • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Voor de Belgen: internationaal paspoort, geldig tot 6 maanden na vertrek + visum

top

Reisgegevens

Vluchten Royal Jordanian vanuit Amsterdam

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Klimaat: Het voorjaar is de ideale periode om Jordanië te bezoeken: het klimaat is aangenaam, zonnig, maar nog niet te heet. De natuur is mooi groen en de bloemen staan in bloei.

Afbeeldingsresultaat voor voyage jordanie Afbeeldingsresultaat voor voyage jordanie 
Afbeeldingsresultaat voor jardanie bedouin

top