Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Portugal: Cultuur en tradities

Prijs
tweepersoonskamer per persoon FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 30/05 tot 06/06/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met dank aan zeevaarders, avonturiers en verre kolonies is Portugal nu een land van kunst, geschiedenis en lekker eten. We nodigen je uit om het culturele hart van dit land te ontdekken, zijn kunstschatten, de prachtige gevels vol azulejos, de mooie historische steden, de pittoreske dorpjes en middeleeuwse kastelen... Het landschap is afwisselend met goudgele zandstranden, steile kliffen en beboste heuvels.

top

Rondreis in 3* en 4* hotels - volpension met wijn aan tafel

Dagen 1+2 : Hotel Premium 4* in Setúbal
Dag 3 : Hotel Cardal 3* in Pombal
Dagen 4+5 : Grande Hotel 3* in Póvoa do Varzim
Dag 6 : Hotel Steyler 4* in Fatima
Dag 7 : Hotel Premium 4* in Setúbal
of gelijkwaardige hotels (volgens beschikbaarheid) 

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Lissabon – Setúbal
Vlucht van Brussel naar Lissabon. Vervoer naar het hotel in Setúbal (ca. 50 km), met lunch onderweg.

Dag 2 : Lissabon
Vertrek naar Lissabon, de "stad van de 7 heuvels”, een van de oudste hoofdsteden van Europa. We beginnen ons bezoek in Belém, aan de oevers van de Taag, vanwaar destijds de handels- en ontdekkingsschepen vertrokken. Bezoek aan de kloosterkerk van de Hiëronymieten (Unesco). Bij de toren van Belém proeven we de beroemde pastéis de Belém. Na de lunch ontdekken we de Alfama-wijk, de kern van het Moorse Lissabon. Wandeling doorheen het labyrint van middeleeuwse steegjes en trappen, met het kasteel van São Jorge in de hoogte. De belvédère van Santa Luzia biedt een schitterend uitzicht op Lissabon. Terugkeer naar het hotel.

Dag 3 : Setúbal – Estoril – Cascais – Sintra – Óbidos – Pombal
Vertrek via de hoge kliffen van kaap Cabo da Roca, het uiterste westelijke punt van het Europese vasteland, naar Estoril met zijn mooie fijnzandstrand en verder naar Cascais, een traditionele vissershaven aan een prachtige baai. Verder naar Sintra (Unesco), een stad uit een sprookje. Bezoek aan het paleis. Na de lunch, vertrek naar Óbidos, een versterkte stad met oude straatjes en middeleeuwse stadsmuren. We proeven er de beroemde ginjinha (kersenlikeur). Verder naar ons hotel in Pombal.

Dag 4 : Pombal – Coimbra – Buçaco – Aveiro – Póvoa do Varzim
Vertrek naar Coimbra. Tijdens de stadswandeling ontdek je de rijkdom van de eeuwenoude gebouwen van de stad, die nog de sfeer van het leven in de middeleeuwen uitademt. Bezoek aan de universiteit, een van de oudste van Europa (Unesco). Na de lunch, wandeling in het nationaal park van Buçaco, een botanische tuin met meer dan 700 verschillende inheemse en exotische planten. Verder naar het stadje Aveiro, dat met zijn vele kanaaltjes het Portugese Venetië wordt genoemd. Rondvaart in een moliceiro (typische boot) en degustatie van ovos moles (kleine gebakjes) met een glaasje schuimwijn. Verder naar ons hotel in de streek van Porto.

Dag 5 : Porto
Daguitstap naar Porto, beroemd om zijn wijn. Wandeling door de schilderachtigste buurt van de stad, met nauwe kronkelende steegjes en woningen bekleed met azulejos (blauwe mozaïektegels). Na de lunch, mini-cruise langs de 6 bruggen, zodat je de stad vanuit een andere hoek kan bekijken. Op de andere oever liggen de kelders van Vila Nova de Gaia met hun beroemde portwijnen. Bezoek en proeverij. Terug naar het hotel in Póvoa do Varzim.

Dag 6 : Póvoa do Varzim – Nazaré – Alcobaça – Batalha - Fátima
Bezoek aan Nazaré, een pittoresk vissersdorp op een hoge heuvel. Het strand van Nazaré is het kleurigste van Portugal. Hier leven nog oude tradities, zoals de vrouwen in het zwart met tot wel zeven onderrokken. Verder naar Alcobaça en bezoek aan de cisterciënzer abdij (Unesco) met een meesterwerk van renaissance-beeldhouwkunst : het graf van de twee geliefden. In een azulejo-atelier zie je hoe deze decoratieve tegels, waarvoor Portugal beroemd is, worden gemaakt. Na de lunch, naar Batalha en bezoek aan het klooster van Santa Maria da Vitória (Unesco), een hoogtepunt van de laatgotische manuelstijl. Verder naar Fátima. Bezoek aan het bedevaartsoord. Onderbrenging in het hotel.

Dag 7 : Fatima – Palmela – Azeitão – Setúbal
Vertrek naar Palmela, een pittoresk wit dorp ten noorden van de Serra d’Arrábida. Bezoek aan het kasteel met een prachtig uitzicht op de omgeving. Verder naar Azeitão, bezoek aan de wijnkelders van José Maria da Fonseca en degustatie van de moscatel-wijn. Lunch en vrije tijd. Vertrek naar het hotel in Setúbal.

Dag 8 : Setúbal – Lissabon > Brussel
Na het ontbijt, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

 
Aveiro

top

In de prijs begrepen

de vluchten Brussel-Lissabon-Brussel • de reis in volpension met wijn aan tafel van de lunch de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de rondreis per autocar en de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

de persoonlijke uitgaven • de facultatieve activiteiten • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud)

Heenreis     Brussel 10:00 – Lissabon 11:50
Terugreis    Lissabon 12:40 – Brussel 16:15

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

 
Obidos

 
Coimbra

 
Batalha

top