Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2020 - Portugal: Cultuur en tradities

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1495
eenpersoonskamer 1755

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 22/09 tot 29/09/20

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Met dank aan zeevaarders, avonturiers en verre kolonies is Portugal nu een land van kunst, geschiedenis en lekker eten. We nodigen je uit om het culturele hart van dit land te ontdekken: zijn kunstschatten, de prachtige gevels vol azulejos, de mooie historische steden, de pittoreske dorpjes, de middeleeuwse kastelen, ...

 

top

Rondreis in 3* en 4* hotels - volpension met wijn aan tafel

hotels of gelijkwaardig onder voorbehoud
Grande Hotel De Povoa (streek Porto) Link naar de website v/h hotel 
Quiaios Hotel Link naar de website v/h hotel
Melia Setubal (streek Lissabon) Link naar de website v/h hotel

of gelijkwaardig

top

Programma

Dag 1: Brussel – Porto. Vlucht van Brussel naar Porto. Vervoer naar het hotel.

Dag 2: Porto – Douro Cruise. Vertrek naar Porto voor een begeleid bezoek aan de stad. Panoramische ontdekking van de belangrijkste monumenten. Tijdens het bezoek ontdek je de typische wijken zoals o.a. Cais da Ribeira. Ontdekking van het paleis van de beurs (buitenkant), de toren van Clérigos, gebouwd door Nasoni met een hoogte van 75,6 m en van de kathedraal, een echte fort-kerk uit de 12e eeuw met zijn prachtig altaar en zilveren altaarstuk. Mini-cruise op de Douro.

Dag 3: Batalha – Fátima – Nazaré. Rit naar Batalha en bezoek aan het klooster van Santa Maria Vitoria gebouwd in de 14e eeuw. Vertrek naar Fátima, een mondiaal pelgrimsoord van de maagd Maria, waar we op eigen houtje alles kunnen ontdekken. Bezoek aan Nazaré, het mooiste en meest typische vissersdorp van heel Portugal.

Dag 4: Aveiro – Costa Nova – Bucaco. Rit naar Aveiro, met zijn mooie kanalen en kleine bruggetjes en met zijn “moliceiros”, typische kleurrijke boten die je een beetje doen denken aan de gondels van Venetië. Ontdekking van het centrum. Het kanaal Sao Roque vormt trouwens een grens tussen de zoutmeren met zijn zoutmagazijnen en de kleine lager gelegen vissershuizen. We houden halt aan het station met zijn prachtige azulejos versieringen. Vrije verkenning van de kleine badplaats Costa Nova, gelegen tussen de oceaan en de lagune met zijn mooie kleurrijke houten huizen (palheiros). Vertrek naar Luso, een aangename kleine badplaats en vrij bezoek aan het prachtige park Bucaco met vele exotische boomsoorten.

Dag 5: Obidos – Sintra. Ontdekking op eigen houtje van Obidos, een prachtig middeleeuws stadje met kleurrijke huizen, volledig ommuurd. Verder naar Peniche en Cap Carvoeiro. Begeleid bezoek aan Sintra, de stad van de paleizen. De harmonie tussen paleizen en natuur heeft ervoor gezorgd dat deze op de werelderfgoedlijst van Unesco zijn komen te staan.

Dag 6: Coimbra – Conimbriga. Ontdekking van Coimbra. We beginnen onze verkenning met een bezoek aan de universiteit van Coimbra. Daarna een wandeling om de rijkdom aan monumenten en gebouwen van deze stad beter leren kennen, zoals de oude kathedraal (Sé Velha). Bezoek aan het klooster “Mosteiro de Santa-Cruz”. In de namiddag gaan we naar Conimbriga voor een bezoek aan de Romeinse ruïnes en ontdekken we het huis van Cantaber, de antieke stad, het aquaduct en het huis met de waterspelen.

 

Dag 7: Lissabon. Bezoek aan Belém, aan de oevers van de Taag, vanwaar destijds de handels- en ontdekkingsschepen vertrokken. Bezoek aan de kloosterkerk van de Hiëronymieten (Unesco). Bij de toren van Belém proeven we de beroemde pastéis de Belém. Verder naar de Alfama-wijk, de kern van het Moorse Lissabon. Wandeling doorheen het labyrint van middeleeuwse steegjes en trappen.

Dag 8: Lissabon – Brussel. Ontbijt en transfer naar de luchthaven van Lissabon voor de terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Porto/Lissabon-Brussel • de reis in volpension met wijn aan tafel van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de rondreis per autocar en de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De persoonlijke uitgaven • de facultatieve activiteiten • de fooien • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines (uren onder voorbehoud) - 

Heenreis     Brussel 10:35 – Lissabon 12:05
Terugreis    Lissabon 12:30 – Brussel 16:10

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

 

 

top