Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Griekenland: De Peloponnesos en de Meteorenkloosters

Prijs
tweepersoonskamer FULL
eenpersoonskamer FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
SEPTEMBER 24/09 tot 01/10/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Tijdens deze rondreis ontdek je de hoogtepunten van antiek Griekenland. De geschiedenis en de cultuur maken, samen met het prachtige landschap, de traditionele keuken en de gezellige stadjes, van deze reis een onvergetelijke belevenis. 
Je bezoekt maar liefst 6 van de 11 Unesco-erfgoedmonumenten op het Griekse vasteland : de archeologische sites van Mykene, Epídaurus, Olympia en Delphi, de kloosters van Meteora en de Akropolis in Athene.

top

Rondreis in volpension

Hotellijst (onder voorbehoud)
Dag 1 : Athene, Hotel K29 3*   klik hier 
Dag 2 : Tolo, Hotel Tolo 2+*      klik hier 
Dag 3 : Olympia, Hotel Neda 3*   klik hier 
Dag 4 : Delphi, Hotel Hermes 3*  klik hier 
Dag 5 : Kalambaka, Hotel Liknon 4*  klik hier 
Dagen 6+7 : Athene, Hotel K29 3*   klik hier  
of gelijkwaardige hotels

top

Programma

Dag 1 : Brussel > Athene
Vlucht van Brussel naar Athene. Vervoer naar het hotel in Athene.

Dag 2 : Athene – Mykene – Epídaurus – Nafplion – Tolo
Naar het schiereiland Argolis met een korte stop aan het Kanaal van Korinthe. Bezoek aan de archeologische site van Mykene : de ringmuur, de Leeuwenpoort, het graf van Agamemnon. Na de lunch, verder naar Epídaurus. Het amfitheater heeft een akoestiek die uniek is in de wereld. Vrije tijd in Nafplion, de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland, met haar Venetiaanse Palamidiburcht. Onderbrenging in het hotel in Tolo.

Dag 3 : Tolo – Olympia
We rijden naar het westen van de Peloponnesos, langs de steden Tripolis en Megalopolis. Aankomst in Olympia. Bezoek aan de archeologische site, met het heiligdom en de tempel van Zeus en het stadion. Na de lunch, bezoek aan het archeologisch museum met het beroemde Hermesbeeld. Onderbrenging in het hotel in Olympia.

Dag 4 : Olympia - Delphi 
Vertrek naar Centraal-Griekenland, via Patras en de mooie brug over de Antirionrivier. Pittoreske route van Nafpaktos, langs de Golf van Korinthië, en de stadjes Galaxidi en Itéa. Aankomst in Delphi. Na de lunch, bezoek aan de Castaliafontein en het heiligdom van Athena Pronaia. Onderbrenging in het hotel in Delphi.

Dag 5 : Delphi - Kalambaka 
Bezoek aan het heiligdom van Apollo en het archeologisch museum met het beroemde beeld van de wagenmenner. Na de lunch, vertrek naar Thessalië in het noorden. Haltes onderweg in enkele schilderachtige traditionele dorpjes. Onderbrenging in het hotel in Kalambaka.

Dag 6 : Kalambaka – Meteora-kloosters – Athene 
De “zwevende” kloosters behoren tot de belangrijkste bezienswaardigheden van Griekenland. Ze zijn gebouwd in de 11e eeuw op steile conische rotsen, 300 m hoog boven de vallei. De rotsformaties zijn een natuurverschijnsel op zich en het geheel biedt een toverachtige aanblik. Bezoek aan twee kloosters met prachtige fresco’s, iconen en relieken (volgens openingsuren). Vertrek naar Athene. Korte stop in Thermopylae, waar een indrukwekkend monument herinnert aan de historische veldslag tussen de Spartanen en de Perzen. Lunch. Halte in de badplaats Kamena Vourla. Aankomst in Athene en onderbrenging in het hotel.

Dag 7 : Athene 
Panoramische tour van de stad : het parlement, de neoklassieke monumenten, het marmeren stadion. Geleid bezoek aan de Akropolis en het Parthenon. Afdaling te voet en geleid bezoek aan het nieuwe museum, waarin alle beelden en friezen van de Akropolis staan. Lunch. Vrije tijd in de oude Plakawijk, een doolhof van bebloemde steegjes met kleurrijke huisjes, tavernes en souvenirwinkeltjes. Terug naar het hotel.

Dag 8 : Athene > Brussel
Vrije dag. Check-out voor de middag. In de late namiddag, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Afbeeldingsresultaat voor acropolis

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Athene-Brussel • de rondreis in volpension van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de persoonlijke uitgaven • de facultatieve activiteiten • de fooien • de annuleringsverzekering • de toeristentaks die vanaf 1 januari 2018 is ingevoerd (ter plaatse te betalen)

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten TUI Fly (onder voorbehoud)
heenreis Brussel 15:00 - Athene 19:35
terugreis Athene 20:05 - Brussel 22:55

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Goede wandelschoenen zijn nodig, want veel bezienswaardigheden worden te voet bezocht, en vooral op de archeologische sites is het terrein zeer oneffen. 

Voor het bezoek aan de kloosters van Meteora, dien je je te houden aan de kleding-voorschriften. Voor mannen betekent dit dat ze absoluut geen korte broek mogen dragen. Voor vrouwen is een broek uit den boze. Ook mag je als vrouw geen mouwloze shirts en geen rok boven de knie dragen. Je kiest het beste voor een rok die tot bij de enkels reikt. Mocht je niet voldoen aan de kledingvoorschriften, dan kunnen mannen ter plekke een lange broek en vrouwen een wikkelrok lenen.

Afbeeldingsresultaat voor delphi 

top