Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021- RUSLAND: Moscou & Sint-Petersburg

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 2510
eenpersoonskamer 3030

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 01/10 tot 08/10/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Ontdek de schatten van Rusland: Moskou, de hoofdstad van Rusland, met het Kremlin, het Rode Plein en Sint-Petersburg, de culturele hoofdstad van Rusland, met de Hermitage, de Peter- en Pauluskathedraal, het Peterhof Paleis, ... Een rijk en indrukwekkend erfgoed dat je zeker moet gezien hebben!

 

top

Rondleiding in 3*- en 4*- hotels in volpension

Moscou : Crown Plaza 4* (of gelijkwaardig). Link van het hôtel : klik hier. 
Sint-Petersburg :  Nevsky Grand 3* (of gelijkwaardig). Link van het hotel : klik hier. 

top

Programma

Onder Voorbehoud:

Dag 1: Brussel – Moskou. Vlucht van Brussel naar Moskou. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Moskou. Stadsrondleiding. Ontdek het Rode Plein, het beroemdste plein van Moskou, bezoek de buitenkant van de Kathedraal Basile-le-Bienheureux, een uniek architecturaal werk. Het werd gebouwd om de verovering van Kazan onder het bewind van Ivan de Verschrikkelijke te verheerlijken. Om ervoor te zorgen dat zo'n wonder niet meer elders kon worden gebouwd gaf de tsaar de opdracht om de ogen van zijn architecten uit te steken. Verkenning van het Lenin Mausoleum, het Historisch Museum en het beroemde winkelcentrum Goum. Bezoek aan de unieke metrostations van Moskou en de Tretjakovgalerij met de grootste collectie Russische kunst ter wereld. Terugkeer naar het hotel, avondmaal en folkloristische animatie.

Dag 3: Moskou. Bezoek aan het Kremlin en drie van zijn kathedralen: de kathedraal van de Hemelopneming, deze van de aartsengel St-Michael en de kathedraal van de Hemelvaart. Bezoek aan het paleis van de wapenuitrusting. Terugkeer naar het hotel.

Dag 4: Moskou – Sint-Petersburg. Transfer naar Leningradskaya station. Vertrek met de trein naar Sint-Petersburg. Check-in en installatie in het hotel. Eerste bezoek aan Sint-Petersburg. We gaan langs de kathedraal van St. Isaac, langs het standbeeld van tsaar Peter de Grote en bezoeken het paleizenplein. Onze laatste stop is aan het architecturaal geheel van Smolny. Terug naar het hotel. Diner en overnachting.

Dag 5: Sint-Petersburg. We steken de Finse Golf over per hydrofoil. Bezoek aan de parken en tuinen van het Peterhof Paleis evenals het paleis zelf. Terugkeer naar het hotel.

Dag 6: Sint-Petersburg. Bezoek aan het Hermitagemuseum (Unesco). Vrije namiddag. Diner en overnachting.

Dag 7: Sint-Petersburg. Bezoek van PaulI's Palace in Pavlovsk en Catherine's Palace in Tsarskoe Selo. Keer terug naar Sint-Petersburg. Vrije tijd.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Moscou en Sint-Petersburg-Brussel • de reis in volpension van het avondmaal van de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag • de bezoeken vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

 

 

top

Niet in de prijs begrepen

De drank aan tafel • de facultatieve activiteiten • de eigen uitgaven • de annuleringsverzekering • de visumkosten • de fooien voor de plaatselijke gids en de chauffeur

top

Reisdocumenten

Voor inwoners van de EU : internationaal paspoort (geldig 6 maanden na terugkeer met minstens 2 overeenliggende blanco pagina’s die ook blanco zijn op de achterzijde) en verplicht visum. De visumkosten zijn niet in de prijs begrepen. 

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

UITSTAPPEN - BEZOEKEN 
• De meeste kathedralen en kerken zijn gebedsplaatsen. Wij kunnen niet garanderen dat ze tijdens plechtigheden of religieuze feestdagen kunnen worden bezocht. 
• Om toegang te krijgen tot sommige kerken, kathedralen en andere religieuze gebouwen kan gepaste kleding vereist zijn : een lange broek voor mannen en een rok en hoofddoek voor vrouwen. Hoofddeksels, shorts en t-shirts zijn verboden. 
• De volgorde van de bezoeken en de voorstellingen kan worden aangepast aan de openingstijden van de sites en musea. De Russische overheid kan onverwacht beslissen een site of museum te sluiten.

• Op sommige plaatsen die worden bezocht gelden strenge veiligheidsvoorschriften (het Kremlin bv. is zowel een toeristische attractie als het centrum van de Russische macht). Wij wijzen alle verantwoordelijkheid voor onvoorziene sluitingen af en zullen al het mogelijke doen om andere bezoeken te kunnen aanbieden. Door het drukke verkeer in Moskou en Sint-Petersburg zijn daar geregeld files, wat het verloop van de uitstappen kan verstoren.

GEZONDHEID: Er is geen verplichte vaccinatie. Een inenting tegen difterie is evenwel raadzaam.  

GELD - WISSEL: Omwisseling in roebels moet ter plaatse gebeuren (1 € = ongeveer 70 RUB). Met euro’s en dollars kan men soms terecht in souvenirwinkels. Kredietkaarten worden meer en meer aanvaard. Reischeques daarentegen zijn helemaal niet aan te raden.  

KLIMAAT: Het hele land kent een uitgesproken continentaal klimaat : bijzonder koud in de winter, warm in de zomer met vrij korte tussenseizoenen. ’s Zomers is het in Moskou overdag warm en vaak onweerachtig. Sint-Petersburg kent een meer gematigd klimaat.  

KLEDING: Zorg voor losse kleding voor overdag en verzorgde kleding voor het restaurant. Een lichte pull en een regenjas kunnen te pas komen. Denk vooral aan comfortabel schoeisel voor de uitstappen. Sommige bezoeken gebeuren te voet en er zijn dikwijls kasseistraten.  

TIJDSVERSCHIL : Rusland : +1 uur (zomer)  

ELEKTRICITEIT : 220 volt – geen adaptor nodig  

top