Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2019 - Malta: Kruispunt van culturen - vertrek 17/10

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 1460
eenpersoonskamer 1710

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 17/10 tot 24/10/19

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Malta ligt in het midden van de Middellandse Zee en heeft een bewogen geschiedenis op het kruispunt van de Latijnse, Europese en Oosterse culturen. Zowel de veroveraars als de bevrijders, van het stenen tijdperk tot de beroemde ridders van de orde van St.-Jan, allen hebben ze hun sporen nagelaten. Getuigen van dit glorieuze verleden zijn de prehistorische tempels, de middeleeuwse en barokke steden, de meesterwerken van militaire architectuur te midden van betoverende landschappen.

top

DB San Antonio Hotel & Spa

Buġibba is een rustige badplaats aan de ruige noordkust van Malta. Vanaf de promenade heb je een uitzicht op St Paul's Bay en de Middellandse Zee.
Het hotel ligt in een levendige wijk in het centrum van Buġibba, op ca. 200 meter van bars, restaurants en winkels. De moderne kamers zijn comfortabel ingericht met een koelkast, een kluisje, een percolator voor thee/koffie en een balkon. Het wellnesscentrum heeft een sauna, een overdekt zwembad en een jacuzzi en biedt massages en schoonheidsbehandelingen. Gratis wifi in het hele hotel.
Er is een bushalte op 100 m van het hotel en zo kan je de andere plaatsen van het eiland bereiken (Valletta 15 km, 45 min. met de bus).
link naar de website v/h hotel: klik hier 

top

Programma

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Malta. Bezoek aan de botanische tuinen van het San Anton-paleis in Attard, de officiële residentie van de president van Malta. Hier zien we plantensoorten die enkel op Malta te vinden zijn. Na de lunch rijden we naar Naxxar. Bezoek aan het Palazzo Parisio, een jachtpaviljoen uit de 18e eeuw dat werd omgetoverd tot een schitterende residentie, de geliefde verblijfplaats van de markies van Scicluna. Door de prachtige tuinen rond het paleis kreeg het de bijnaam ‘mini-Versailles’. Vervoer naar het hotel. 

Dag 2: Valletta
Vertrek naar Valletta, de hoofdstad van Malta, ook wel “de paleizenstad” genoemd. Bezoek aan de Upper Barraka-tuinen, een van de zeldzame schaduwrijke plekjes in de stad. De tuinen liggen boven het bastion van St.-Peter en St.-Paul, en bieden een schitterend uitzicht op de Grand Harbour en de "drie steden" (Vittoriosa, Cospicua en Senglea). De bekendste kerk van Valletta is de Co-Cathedral van St.John, beroemd om haar rijkversierde interieur - schilderijen, beeldhouwwerken en wandtapijten van kunstenaars van de hoogbarok. Ze heeft ook acht kapellen gewijd aan de acht talen van de orde van St.-Jan. De marmeren vloerplaten zijn de graven van de Grootmeesters van de orde van Malta. Na de lunch, bezoek aan het paleis van de Grootmeesters. Dit weelderige gebouw was hun officiële residentie. Vandaag herbergt het het huis van afgevaardigden, het kantoor van de president van Malta, evenals een verzameling van middeleeuwse wapens en gevechtsuitrustingen van de ridders. Het Manoeltheater is één van de oudste theaters in Europa dat nog steeds in gebruik is. Het werd in 1731 gebouwd door de ridders van St.-Jan en heeft zijn rijke rococodecoratie behouden. 

Dag 3: De haven van Sliema en de baai van Valletta
Als de weersomstandigheden het toelaten, maken we een boottocht in de haven van Sliema en de baai van Valletta. Vanaf de zee heb je een prachtig uitzicht op Valletta en het Manoel-fort, een mooi voorbeeld van defensieve militaire architectuur uit de 18e eeuw. Na de lunch, terugkeer naar het hotel en vrije namiddag. 

Dag 4: Marsaxlokk – Blue Grotto – de megalithische tempels – Buskett Gardens – Dingli
Vertrek naar Marsaxlokk, wat "baai van de sirocco" betekent. Deze kleine baai wordt immers als eerste getroffen door de woestijnwind uit Afrika. Deze authentieke vissershaven met haar kleurrijke bootjes, luzzi genoemd, is heel typisch en elke zondag is er markt. Nabij Zurrieq ligt een van de beroemdste bezienswaardigheden van Malta, de Blue Grotto (blauwe grot), een enorme holte die tot 40 m onder de zee reikt, en doorloopt in zeven opeenvolgende grotten. Zoals de naam al aangeeft, is de grot beroemd om het intens blauwe water. Bezoek aan de megalithische tempels van Hagar Qim en Mnajdra (Unesco) die dateren van het 4e en 3e millennium v.Chr. De tuinen van het Verdala Castle, de Buskett Gardens, liggen in een van de groenste delen van het eiland en staan vol prachtige struiken en fruitbomen. De Dingli-kliffen torenen 250 m boven de zee uit en zijn het hoogste punt van Malta. Ze zijn de natuurlijke verdedigingsmuren van het eiland en bieden een betoverende aanblik met hun kleurenpalet en de rotsen die op wisselende hoogte boven de golven liggen. 

Dag 5: Mosta - Mdina - Rabat 
We beginnen de dag in Mosta met een bezoek aan de Santa Marija Assunta-kerk met de op 3 na grootste niet-ondersteunde koepel van Europa, die zonder steigers werd gebouwd. Daarna bezoek aan Mdina, de 'stille stad'. Deze versterkte stad dankt haar charme aan de rust die er heerst in het doolhof van steegjes. Mdina heeft vele historische gebouwen en monumenten, waaronder de St-Pauluskathedraal, de oudste kathedraal van Malta. Even verder ligt de stad Rabat. Bezoek aan de catacomben van Sint-Paulus en de crypte van Sint-Agatha. Dit ondergrondse netwerk van kamers, zalen en graven was tot de 4e eeuw in gebruik. 

Dag 6: Het eiland Gozo
Vertrek met de boot naar het eiland Gozo. Bezoek aan de tempel van Ggantija, de indrukwekkendste, bestbewaarde en grootste van de megalithische tempels, veel ouder dan de piramides van Egypte. De site heeft twee indrukwekkende tempels die door een muur zijn omgeven. De grootte van de tempels is des te indrukwekkender als je bedenkt dat ze zijn gebouwd vóór de uitvinding van het wiel. Het monumentale heiligdom van OLV van Ta'Pinu op een kleine heuvel zie je al van in de verte staan. Op deze plaats zou een dorpsvrouw de stem van de Heilige Maagd hebben gehoord. De kerk is een architectonisch meesterwerk met haar marmeren baldakijn, mozaïeken, gebrandschilderde ramen en haar prachtige beelden van Maltese steen. In het noordwesten van Gozo, bij Dwerja Point, stond het Azure Window, dat beroemd werd door de serie Game of Thrones. De rots is helaas in 2017 door de zee verzwolgen. De Fungus Rock (paddenstoelenrots) ligt aan de ingang van de baai. Het verhaal gaat dat de hospitaalridders op deze rots een schimmel met onvergelijkbare geneeskracht hebben ontdekt. De Inland Sea (binnenzee) is een zeewaterbassin dat gevoed wordt door een tunnel van 80 m onder de kliffen. Bezoek aan Victoria, de belangrijkste stad van Gozo en het centrum van het eiland. De citadel ligt op een top hoog boven de stad en is het meest zichtbare en herkenbaarste monument van het eiland. In de citadel ligt de kathedraal, een elegant barokgebouw. De plafondschildering, een meesterwerk van perspectief en trompe-l'oeil, geeft de illusie van een koepel, hoewel het dak van de kathedraal in werkelijkheid plat is. Laatste halte in Xlendi, een charmant kustdorpje, alvorens met de veerboot terug naar Malta te varen. 

Dag 7: Ta' Qali Crafts Village
Vertrek naar Ta’Qali, waar een vroeger vliegveld van het Britse leger werd omgebouwd tot recreatiezone. Je vindt er het nationale voetbalstadion en het natuurpark van Malta. In het ambachtsdorp Ta' Qali Crafts Village zie je de kunstenaars aan het werk. Ze vervaardigen aardewerk, potten, truien, glas- en lederwerk, kantwerk, rieten meubelen en zelfs pijpen en ridderuitrustingen. Na de lunch, terugkeer naar het hotel en vrije namiddag. 

Dag 8: Vertrek naar Valletta en vrije tijd in de stad. Na de lunch, vervoer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel – Malta – Brussel • het vervoer luchthaven-hotel-luchthaven • verblijf in volpension van de lunch de eerste dag tot de lunch de laatste dag • de excursies vermeld in het programma met een Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten • de drank aan tafel • de eigen uitgaven • de fooien • de toeristen/milieutaks (ter plaatse te betalen) • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Reisgegevens

Vluchten Brussels Airlines

top

Bijkomende informatie

Klimaat: In oktober schijnt de zon op Malta ca. 7 uren per dag. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 20 en 25°C.

Afbeeldingsresultaat voor malta mdina 
Mdina
 
Marsaxlokk

top