Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

2021- Malta: Authentiek Malta

Prijs
tweepersoonskamer per persoon 999
eenpersoonskamer 1139

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
OKTOBER 24/10 tot 30/10/21

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Malta ligt in het midden van de Middellandse Zee en kent een bewogen geschiedenis op het kruispunt van de Latijnse, Europese en Oosterse culturen. Zowel de veroveraars als de bevrijders, van het stenen tijdperk tot de beroemde ridders van de orde van St. John, allen hebben ze hun sporen nagelaten. Getuigen van dit glorieuze verleden zijn de prehistorische tempels, de middeleeuwse en barokke steden en de meesterwerken van militaire architectuur
te midden van betoverende landschappen.

top

Hotel Soreda 4*

Soreda Hotel ligt in Qawra, met Bugibba aan de ene kant en het dorp St. Paul's Bay aan de andere kant. Het hotel biedt gratis WiFi enl heeft 2 buitenzwembaden en een binnenzwembad met een hydromassagefunctie. De Express Fitness Club is uitgerust met een fitnessruimte en een sauna.

De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, een balkon en een eigen badkamer met een haardroger. Alle kamers hebben satelliet-tv, een minibar en een waterkoker.

's Avonds is er entertainment, met liveoptredens van lokale artiesten. Soreda Hotel beschikt ook over een loungebar met een breedbeeld-tv voor grote internationale sportevenementen. Er is een kleine speelkamer met 2 pooltafels.

Het restaurant is geopend voor ontbijt, lunch en diner. Voor het ontbijt en het diner wordt er een buffet geserveerd. In de zomer kunt u genieten van drankjes en hapjes op het dakterras met een panoramisch uitzicht op de Middellandse Zee.

Meer info over het hotel: http://www.soredahotelmalta.com/

top

Programma

Dag 1: Brussel – Malta. Vertrek van Brussel naar Malta. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Eilandtour. Vandaag gaat u op verkenning door het oude en mystieke Malta (dagexcursie, lunch inbegrepen). U bezoekt Mdina, ook gekend als de stille stad. Wandeling met uw gids doorheen de kronkelende straatjes van de oude stad om uit te komen bij de indrukwekkende bastions.  Na de lunch rijden we naar de Dingli Cliffs voor een pittoreske fotostop, daarna bezoek aan de mooie kerk van Mosta (met de 3de grootste koepel ter wereld). De dag wordt afgesloten in de botanische tuinen van San Anton, vandaag de residentie van de president van Malta. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: Vrije dag. Vrije dag om zelf op verkenning te gaan of te relaxen in het hotel. Ontbijt, middagmaal en avondmaal in het hotel.

Dag 4: Steden en havencruise. Na het ontbijt bezoek aan de 3 steden (Vittoriosa, Cospicu en Senglea). Deze 3 steden zijn ook gekend omwille van de vele kerken, paleizen en bastions. De geschiedenis van deze steden is waarschijnlijk minstens even indrukwekkend als deze van de hoofdstad Valletta. Wandeling doorheen de kleine smalle straatjes en langs de historische gebouwen. Vittoriosa, oude thuisbasis van de ridders van St. John en een waar openlucht museum, verder is er ook nog het maritiem museum, het museum van de folklore en het paleis van de inquisiteur. Cospicua, met de indrukwekkende parochiekerk met tal van kunstwerken. Senglea mag ook trots zijn op haar 2 schitterende kerken: St. Philip en de Notre-Dame-des-Victoires. We sluiten af met een 90 minuten durende havencruise rond de 2 natuurlijke havens van Marsamxett en de grote haven. Door hun natuurlijke kreken behoren ze tot de mooiste van Europa. Rest van de dag vrij en terugkeer naar het hotel met daarna het avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 5: Blauwe Grot & Marsaxlokk. Na het ontbijt, vertrek naar het pittoreske vissersdorpje Marsaxlokk in het zuiden van het eiland. In de kleine haven liggen de typische Maltese boten (Luzzu) in felle kleuren rood, blauw en geel. Verderzetting van het bezoek naar Birzebbugia om daarna uit te komen bij de Blue Grotto. We maken een boottochtje om kennis te maken met de schitterende blauwe zee en de onderwaterflora van de grotten. Rest van de dag vrij en terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 6: La Valletta. Na het ontbijt, bezoek aan La Valletta: we bezoeken de Upper Barracca Gardens wat een prachtig zicht geeft op de grote haven, nadien gevolgd door een bezoek aan de kathedraal van St. John, die teruggaat naar de tijd van de Maltese ridderorde. Middagmaal. Rest van de dag vrij. Avondmaal in het hotel.

Dag 7: Malta – Brussel. Ontbijt en in functie van de vluchturen vertrek naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel – Malta – Brussel • het vervoer luchthaven - hotel - luchthaven • verblijf in volpension vanaf het avondmaal van de eerste dag tot het middagmaal op de laatste dag • wijn en water aan tafel • de excursies zoals vermeld in het programma • een AEP vzw Senior Department-begeleider • de bijstandsverzekering.

top

Niet in de prijs begrepen

De facultatieve activiteiten • de persoonlijke uitgaven • de fooien • de annuleringsverzekering.

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart.

top

Reisgegevens

Voorlopige vluchturen met Air Malta (20 kg bagage inbegrepen):

Heenvlucht:

24-10-2021

KM 0421 BRU - MLA

Vertrekuur: 19u55

Aankomstuur: 22u35

 

Terugvlucht:

30-10-2021

KM 0420 MLA - BRU

Vertrekuur: 16u00

Aankomstuur: 19u00

top

Sfeerbeelden


Bijkomende informatie

Klimaat: In oktober schijnt de zon op Malta ca. 7 uren per dag. De gemiddelde temperatuur ligt tussen 20 en 25°C.

top