Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

ItaliŽ: CalabriŽ, de tip van de Italiaanse laars

Prijs
tweepersoonskamer per persoon Ä FULL
eenpersoonskamer Ä FULL

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
MEI 08/05 tot 15/05/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Calabrië, ooit het schitterende Groot-Griekenland, in het uiterste zuiden, is een van de best bewaarde geheimen van Italië. De Tyrreense kust is een van de allermooiste, met het helderste blauwe zeewater dat je je maar kunt voorstellen. Vanuit ons hotel in Capo Vaticano ontdekken we dit ruige landschap met typische dorpjes en archeologische sites. Daarbovenop maken we een boottocht naar de mythische Eolische eilanden.
In Calabrië komen de liefhebbers van prachtige natuur in combinatie met rijke cultuur volledig aan hun trekken. Dit ongerepte stukje Italië is nog niet overspoeld door het toerisme.
Image result for calabria

top

Hotel Marinella*** - volpension met wijn aan tafel


Capo Vaticano, met uitzicht op de Eolische Eilanden, wordt aanzien als een van de mooiste plekken ter wereld. Het hotel ligt vlakbij het zandstrand van Grotticelle en heeft een weelderige tuin met een buitenzwembad. De kamers hebben airco en een balkon. Het restaurant serveert klassieke Italiaanse gerechten. Gratis wifi.
Image result for hotel marinella, capo vaticano


top

Programma

Dag 1: BRUSSEL > LAMEZIA TERME   
Vlucht van Brussel naar Lamezia Terme. Transfer naar het hotel en diner. 
Dag 2: COSENZA & SILA   
Bezoek aan Cosenza, met een van de best bewaarde historische centra uit de regio. Na de lunch, vertrek naar het "grote bos van Italië", de oude benaming van de hoogvlakte van Sila. Bezoek aan het nationaal park en zijn bezoekerscentrum voor een kennismaking met de fauna en flora van de regio. Terug naar het hotel. Halte onderweg in Camigliatello Silano voor een degustatie van lokale producten. 
Dag 3: TROPEA & PIZZO CALABRO   
Vertrek naar Tropea, een van de parels van Calabrië, op een steile klif met een prachtig uitzicht op de Tyrreense zee. Bezoek te voet. Een wirwar van steegjes, smalle trappen en oude paleizen maken de oude stad tot een kleinood van middeleeuwse bouwkunst. Bezoek aan de indrukwekkende kathedraal met haar originele gevel in Normandische stijl. Na de lunch, vertrek naar Pizzo Calabro, en bezoek aan het kerkje van Piedigrotta, een grotkerk aan de zee. In de 19e eeuw hebben twee lokale kunstenaars de grot versierd met een groot aantal in de rots uitgehouwen taferelen uit het evangelie en heiligenbeelden. Terug naar het hotel. 
Dag 4: DE EOLISCHE EILANDEN   
Vroeg vertrek naar de haven van Tropea. Boottocht naar Vulcano, een eiland met fraaie stranden en water van een ongekende puurheid. De vulkaan is nog altijd actief en overal snuif je de zwavelgeur. Je kan hier de lava en de stoomgeisers bewonderen. Vertrek met de boot naar Lipari, het grootste eiland van de archipel met maar liefst 12 vulkaantoppen. De burcht met de kathedraal torent uit boven het charmante stadje, met smalle straatjes en witgekalkte huisjes. Na de picknick, vertrek met de boot. We passeren het eiland Panarea en varen rond het eiland Stromboli, dat eigenlijk de top van een actieve vulkaan is. Onderweg zien we de Sciara del fuoco, een natuurlijke lavawaterval die zich in zee stort. We leggen aan in San Vincenzo. Vrije tijd om het charmante dorpje te bezoeken of een wandeling te maken op het zwarte lavastrand. Terug per boot en per bus naar het hotel.
Dag 5: REGGIO DI CALABRIA & SCILLA
Vertrek naar Reggio di Calabria en bezoek aan het nationaal archeologisch museum van Magna Grecia, dat pronkt met de Bronzi di Riace, de twee wereldberoemde 2500 jaar oude bronzen beelden van de 'mooiste mannen van Italië'. Ze werden uit het water gehaald voor de kust bij Riace en stellen levensgrote Griekse krijgers voor. Na de lunch, bezoek aan het pittoreske vissersdorpje Scilla, op een rots boven de zee, met het kasteel van de familie Ruffo di Calabria (.. jawel !). Terug naar het hotel.
Dag 6: ASPROMONTE: LOCRI & GERACE   
Vertrek naar de regio Aspromonte. De dichte bossen met hun weelderige vegetatie maken deel uit van een nationaal park.  Aan de voet van de bergen zijn de vlaktes bezaaid met citrusplantages en eeuwenoude olijfbomen. In Locri, aan de Ionische kust, bezoeken we de archeologische site met de ruïnes van een Oudgriekse stad, een necropolis en enkele tempels. Na de lunch, verder naar het middeleeuwse stadje Gerace. Van hieruit heb je een schitterend uitzicht over de Ionische zee en de bergen. De kathedraal uit de 11e eeuw valt op door haar kolossale afmetingen en het gebruik van Griekse en Romeinse zuilen. Terug naar het hotel. 
Dag 7: SERRA SAN BRUNO   
Vertrek naar het plateau van Serres, met een panoramisch uitzicht over de bossen. Bezoek aan de Certosa di Serra San Bruno, met de kerk van Santa Maria del Bosco, de hermitage van San Bruno en het Laghetto dei Miracoli (meertje van de mirakels). Na de lunch, terug naar het hotel en vrije middag om te genieten van de hotelfaciliteiten of het strand. 
Dag 8: LAMEZIA TERME > BRUSSEL 
Na het ontbijt, transfer naar de luchthaven. Indien de tijd het toelaat, panoramische tour van Lamezia Terme. Terugvlucht naar Brussel.
Image result for aeolian islands

top

In de prijs begrepen

De vluchten Brussel-Lamezia Terme-Brussel en de transfers luchthaven-hotel-luchthaven • het verblijf in volpension met wijn aan tafel van het diner de eerste dag tot het ontbijt de laatste dag (behalve dag 4 picknick) • de excursies vermeld in het programma met een lokale Franstalige gids • de begeleider AEP Senior Department, die zorgt voor de vertaling in het Nederlands • de bijstandsverzekering

top

Niet in de prijs begrepen

De persoonlijke uitgaven • de fooien voor de lokale gids en de chauffeur • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Bijkomende informatie

Image result for capo vaticanoImage result for bronze di riace

top