Nieuwsflash

If you can see this, then your browser cannot display the slideshow text.

Bütgenbach: Hotel du Lac****

Prijs
tweepersoonskamer per persoon € 480
eenpersoonskamer € 550

Periode (klik op de periode om in te schrijven)
JUNI 11/06 tot 15/06/18

Moeilijkheidsgraad van het verblijf

Algemeen

Het gezellige Bütgenbach, op een boogscheut van Nederland, Duitsland en Luxemburg, maakt deel uit van de Duitstalige Oostkantons en ligt in het natuurgebied De Hoge Venen. Het is een uitstekende uitvalsbasis om de toeristische troeven van deze regio te gaan verkennen.

top

Hotel du Lac****

Het hotel ligt op enkele passen van het stuwmeer van Bütgenbach. De kamers zijn comfortabel en hebben bad/douche, wc en tv. Tijdens je verblijf kan je gratis gebruik maken van de sauna en de fitnessruimte. Het nieuwe restaurant Carol’s Brasserie-resto biedt lekkere en creatieve maaltijden. Gratis wifi.
Link naar de website v/h hotel 
 

top

Programma

Dag 1 : Onthaal aan het station van Eupen om 11 uur. Vrije tijd en (vrije) lunch in Maastricht. Bezoek aan de Amerikaanse militaire begraafplaats in Margraten. Langs een schilderachtige weg rijden we naar Bütgenbach.

Dag 2 : Vertrek naar de cisterciënzer abdij van Onze-Lieve-Vrouw in Himmerod. Begeleid bezoek en orgelconcert. Lunch in het dorpje Manderscheid. Verder naar Cochem in Duitsland. Vrije tijd in dit charmante middeleeuwse stadje, met smalle, kronkelende straatjes en vakwerkhuizen met een leien dak.

Dag 3 : Vertrek naar Remouchamps. Bezoek aan de beroemde grotten en het dierenpark. Picknicklunch in het bedevaartsoord Banneux. In de namiddag rijden we naar Spa en volgen de Bronnenroute door de groene valleien van de Vesder.

Dag 4 : De Ahrvallei is bekend om de Duitse rode wijn. Bezoek aan een wijnkelder in Mayschoß, de oudste wijncoöperatie ter wereld en de ideale plek om wijn te proeven. Lunch in het mooie Altenahr aan de voet van een kasteelruïne. In de namiddag, vrije tijd in Ahrweiler, een charmant dorpje met een goedbewaarde omwalling. In de vakwerkhuizen vind je vele winkels en tavernes.

Dag 5 : Begeleide wandeling in de Hoge Venen tussen Botrange en de Baraque Michel. Lunch in het hotel in Bütgenbach. Vervoer naar het station van Eupen voor de terugreis.

Tijdens je verblijf organiseert het hotel een muziekavond.

Afhankelijk van het weer en hinder van eventuele werken kan het programma worden aangepast.


Cochem

top

In de prijs begrepen

Het verblijf in volpension van het avondmaal de eerste dag tot het middagmaal de laatste dag • de excursies vermeld in het programma • de begeleider AEP Senior Department

top

Niet in de prijs begrepen

De heen- en terugreis naar en van Eupen • het middagmaal van de eerste dag in Maastricht • de drank aan tafel • de annuleringsverzekering

top

Reisdocumenten

Belgische identiteitskaart

top

Sfeerbeelden